Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 79

Wątek: phottix tetra

Domyślnie

Ostatnio kupiłem ten wyzwalacz i mam problem, przy robieniu zdjęcia lub naciśnięciu przycisku test obie diody (na wyzwalaczu i odbiorniku) zapalają się, jednak lampa nie błyska. Próbowałem ustawić ją zarówno w trybie manual jak i slave i żadna z tych kombinacji nie działa. Gdy zamontuje lampę na aparacie działa normalnie, więc mam pytanie co robić dalej? Jest to wina lampy czy wyzwalacza?

Domyślnie

Jakie lampy? Canon'a ?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

O właśnie, zapomniałem o najważniejszym, chodzi mi o nissina di622

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

No to z nissinem Ci niestety nie będzie działać - też się na tym przejechałem, ale przed zakupem wyzwalacza.
    Part 1
    Part 2
    jak modować lampe
    Ostatnio edytowane przez dj_drops ; 25-09-2009 o 20:58
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Domyślnie

No to masz problem... :/
    Bo Nissiny nie grają z Phottix'ami, było na forum o tym
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Domyślnie

no to nie za fajnie, a możecie mi powiedzieć czy jakiś wyzwalacz radiowy który obsłuży tą lampkę??
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    teraz znalazłem coś ciekawego, chciałbym się tylko upewnić że ten wyzwalacz będzie działał z moją lampą http://www.funsports.pl/p,pl,255,wyz...en+cy20ys.html , z tym że przeczytałem forum, że trzeba uważać na napięcie na stopce? więc mam pytanie czy będzie to działać z 1000d? miał ktoś może z tym wyzwalaczem jakieś doświadczenia??
    Ostatnio edytowane przez mlody_3 ; 25-09-2009 o 22:44 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_drops Zobacz posta
    No to z nissinem Ci niestety nie będzie działać - też się na tym przejechałem, ale przed zakupem wyzwalacza.
    Part 1
    Part 2
    jak modować lampe
    Działa ten sposób na 100% ?
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kasprzak, nie testowałem jeszcze - ale powinien działać na 100%, przyciskiem lampe można zawsze wyzwolić... w każdych warunkach. Ja trochę inaczej zamierzam swoją zmodować, tak żeby nie trzeba było gniazda montować tylko phottixa normalnie na sankach
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Domyślnie

W sumie gniazdo by wystarczyło, bo Phottix ma wejście - więć IMO - szkoda kombinacji, jeżeli faktycznie myk z dorobieniem gniazda śmiga.
    Pozdrawiam
    Paweł Kasprzak

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Tez interesuje sie Phottixem, tylko martwia mnie te wypowiedzi na temat problemow z 430EXII. Tak przy okazji chcialem spytac z jakimi lampami to ustrojstwo wpsoplracuje tzn. chodzi o lampy uzywane/starsze, ktore na allegro chodza za grosze 100/200 zl.

Inna sprawa to jak wyglada montaz lampy na klasycznym statywie, wlasciwie nie lampy tylko odbiornika phottixa (choc to to samo), jest jakas przejsciowka?
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów