Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 58

Wątek: 350 i tryby pomiaru światła?

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    To są jakieś jaja, nie wmówicie mi że nie ma różnicy w silnym świetle z okna a twarzy w pokoju, która jest w całkowitym cieniu. I jeśli mam tak na oko 25% srodka kadru na twarzy, pomiar partial i różnicy pomiedzy matrycowym praktycznie nie ma to nie piszcie mi bzdur o nauce obsługi puszki....
    A jestes tak absolutnie pewien ze zastosowales partial? Sprawdz exif... Pokaz przykladowa fotke ktora zrobiles...

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    Chyba że canon te tryby wymyślił dla picu. Stoi jak wół w instrukcji że pomiar partial sprawdza się w tego typu sytuacjach. A co do kompensacji ekspozycji, obsługi "puszki" itp. to koledzy naprawdę nie muszą mnie pouczać...
    Dla picu to sa czerwone paski na obiektywach. Pomiar sie sprawdza... Ale przed pomiarem jest jeszcze tzw. "czynnik ludzki".
    Poza tym ty tez nikogo nie musisz tutaj pouczac. Prosisz o rade a jak ktos sugeruje blad to od razu katastrofa...
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Szkoda ze nie tak dawno jeszcze nie bylo ani spotow, ani av, ani tv ani histogramow i jakos szlo robic zdjecia... Jak sie czyta jakie to teraz nedzne puszki to zastanawiam sie jak wogole wtedy mozna bylo cokolwiek zrobic...
    Tak rozumujac, to powinnismy jeszcze po drzewach skakac, tez sie przeciez zylo, nie? ;-)

Narysujcie sobie ladnie prostokacik i zobaczcie jaka naprawde jest roznica pomiedzy partialem 9.5% i 3% spotem ktory ewentualnie by byl w jego miejsce...
    U konkurecji jest 2,4, a nie wiem czemu u canona nie moglby byc 1% na przyklad. A roznica jest czasami znaczaca.

Ja wiem, Kolega KuchateK, jako zarliwy wyznawca, wyjasnilby nawet brak matrycy w Canonie, przeciez mozna sobie kabelkiem do kompa podlaczyc. Co, na dworze chcecie robic? Przeciez mozna sobie dluzszy kabelek kupic. 2 km, 3km, 10, 100...

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allan
    Smieszne to jest, ze taki niby powazny aparat jak 20D nie ma spota...
    Smieszne to jest to ze jakos wiekszosc potrafi tym robic zdjecia i sa zadowoleni a ten, ktoremu cos nie dziala odrazu robi krucjate anty canon/nikon/cokolwiek bo to przeciez sprzetu wina ze mu nie wyszlo...

To jest tylko glupia maszyna... To od czlowieka zalezy czy potrafi ja dobrze wykorzystac czy bedzie siedzial i wciskal ze jest do niczego i nic sie z nia nie da zrobic...
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Ja wiem, Kolega KuchateK, jako zarliwy wyznawca, wyjasnilby nawet brak matrycy w Canonie, przeciez mozna sobie kabelkiem do kompa podlaczyc. Co, na dworze chcecie robic? Przeciez mozna sobie dluzszy kabelek kupic. 2 km, 3km, 10, 100...

Dobre. KuchateK to niezly gosc, gdzie sie nie odezwie, od razu flamy leca :-)

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    --------------------------
    czy tu nie da się skasować wlasnego posta??
    Da sie... Edycja > Kasuj wiadomosc (radio button) > Delete this message (button)
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez beachcomber
    nie, moze to wina tego konkretnego aparatu - u mnie zmienia nastawy ekspozycji dosc mocno przy zmianie pomiaru swiatla (matrycowy & "punktowy')
    Dziwne u mnie z 1/400 zszedł do 1/320 (AV) próbowałem kilka razy i zawsze było podobnie. Jutro potestuje ze statywu i z jakimś obiektem typ wazon na oknie.
    Potestuje z różnym wypełnieniem centrum kadru, jestem ciekaw co z tego wyjdzie...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

To od czlowieka zalezy czy potrafi ja dobrze wykorzystac czy bedzie siedzial i wciskal ze jest do niczego i nic sie z nia nie da zrobic...
    Alez da sie, da sie. Nikt tego nie neguje. Prosciej lub mniej prosto. Ale za kasiore jaka Canon wola za 20D mozna by oczekiwac prosciej...

Miasto
    USA

Domyślnie

A to moze u Was tam w tej hameryce. Nam europejczykom wystarcza dwa tygodnie, zeby rozpoznac sprzet i jego mozliwosci. :-)
    Ta... Wlasnie widac... Szkoda ze ja wiedzialem ze nie ma spota duzo wczesniej zanim pomyslalem o jego kupnie...
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

A jestes tak absolutnie pewien ze zastosowales partial? Sprawdz exif... Pokaz przykladowa fotke ktora zrobiles...
    Kolego nie robcie ze mnie wała. Wiem co ustawiam. Potrafię rozróżnić 3 ikonki w menu.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

to kup d70..

nie dawno tez sie tu pytalem jak zrobic zeby czarny pies i bialy obok siebie nie wygladaly jak plamy tylko jak psy. uzyskalem bardzo jasna odpowiedz i jest teraz duzo lepiej ;]

pozdr.
    350D

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów