Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 58

Wątek: 350 i tryby pomiaru światła?

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Coś mi się wydaje, że KuchateK nie atakowal Ciebie mirhon tylko adresatem byl kolega allan. 8)
    Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Poczekaj moze troche dluzej jak tydzien czy dwa i naucz sie obslugi puszki troche lepiej. Prawdopodobnie problemem nie jest aparat i to ze cos nie dziala poprawnie...
    To bylo do Kolegi mirhona, Kolego mmsza.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allan
    Poczekaj moze troche dluzej jak tydzien czy dwa i naucz sie obslugi puszki troche lepiej. Prawdopodobnie problemem nie jest aparat i to ze cos nie dziala poprawnie...
    To bylo do Kolegi mirhona, Kolego mmsza.
    Nie... To bylo akurat do Ciebie kolego allan.

Ktos kto ma puszke dwa tygodnie to moze w porywach powiedziec ze wie gdzie spust jest i ze z raz instrukcje przeczytal pobieznie...

Zrobiles chociaz z 1000 fot za ten czas sprawdzajac jak sie zachowa w roznych sytuacjach?
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ktos kto ma puszke dwa tygodnie to moze w porywach powiedziec ze wie gdzie spust jest i ze z raz instrukcje przeczytal pobieznie...
    A to moze u Was tam w tej hameryce. Nam europejczykom wystarcza dwa tygodnie, zeby rozpoznac sprzet i jego mozliwosci. :-)

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Jeszcze nie wiesz, ale Kolega KuchateK bardzo lubi pouczac. Szczegolnie, jak czegos nie ma lub nie dziala jak nalezy, to znaczy, ze jest niepotrzebne lub nie dorosles do tego.
    Bez obrazy, kolego, ale to moze w tym wypadku uzytkownik nie dziala jak nalezy?

Zadziwiajace jak latwo niektorzy zrzucaja wine na sprzet przy byle problemie i jakie to zaslugi sobie przypisuja w sytuacjach gdzie durna malpa potrafila by to samo osiagnac uwzgledniajac sprzet jaki maja.
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    --------------------------
    czy tu nie da się skasować wlasnego posta??
    Da sie... Edycja > Kasuj wiadomosc (radio button) > Delete this message (button)
    ...

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon
    To są jakieś jaja, nie wmówicie mi że nie ma różnicy w silnym świetle z okna a twarzy w pokoju, która jest w całkowitym cieniu. I jeśli mam tak na oko 25% srodka kadru na twarzy, pomiar partial i różnicy pomiedzy matrycowym praktycznie nie ma to nie piszcie mi bzdur o nauce obsługi puszki....
    A jestes tak absolutnie pewien ze zastosowales partial? Sprawdz exif... Pokaz przykladowa fotke ktora zrobiles...

Chyba że canon te tryby wymyślił dla picu. Stoi jak wół w instrukcji że pomiar partial sprawdza się w tego typu sytuacjach. A co do kompensacji ekspozycji, obsługi "puszki" itp. to koledzy naprawdę nie muszą mnie pouczać...
    Dla picu to sa czerwone paski na obiektywach. Pomiar sie sprawdza... Ale przed pomiarem jest jeszcze tzw. "czynnik ludzki".
    Poza tym ty tez nikogo nie musisz tutaj pouczac. Prosisz o rade a jak ktos sugeruje blad to od razu katastrofa...
    ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

A jestes tak absolutnie pewien ze zastosowales partial? Sprawdz exif... Pokaz przykladowa fotke ktora zrobiles...
    Kolego nie robcie ze mnie wała. Wiem co ustawiam. Potrafię rozróżnić 3 ikonki w menu.

Miasto
    USA

Domyślnie

Kolego nie robcie ze mnie wała. Wiem co ustawiam. Potrafię rozróżnić 3 ikonki w menu.
    Ja tu nie mam ochoty z nikogo robic wala...

Jednak ten aparat jest nieco bardziej wyrafinowany od przewijarki do filmu typu zenit i ocenianie tego ze partial nie dziala na podstawie tego co dobral evaluative to troche jednak zalatuje kompletna nieznajomoscia tego jak to dziala.
    ...

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jednak ten aparat jest nieco bardziej wyrafinowany od przewijarki do filmu typu zenit i ocenianie tego ze partial nie dziala na podstawie tego co dobral evaluative to troche jednak zalatuje kompletna nieznajomoscia tego jak to dziala.
    No, widzisz, nie fikaj mirhon, nie fikaj, bo zaraz sie dowiesz od kolegi KuchatKa z hameryki jakim jestes ignorantem do dziesiatego pokolenia wstecz.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów