Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: który futeral do canon 70-200mm?

Dopiero zaczyna

Domyślnie który futeral do canon 70-200mm?

Witam! Potrzebuje pomocy przy wyborze odpowiedniego futeralu do canon 70-200mm L4 is. W gre wchodzá dwa:
    Lowepro Lens Case 2
    (http://allegro.pl/item698730329_lowe...klep_lodz.html)
    Lowepro lens Case 3
    (http://allegro.pl/item698730345_lowe...klep_lodz.html)
    Pierwszy ma wymiary:9x21cm, a drugi: 11.5x20.5cm
    Dodam ze obiektyw ma 7.6x17.2 cm
    Kwestia teraz czy w tym drugim obiektyw nie bedzie za luzny? W przyszlosci dojdzie oslona przeciwsloneczna wiec moze ten pierwszy bedzie za wáski? Poprostu bojé sie zeby obiektyw nie latal w srodku. Czy ma ktos jakies doswiadczenia z tymi futeralami?

Coś już napisał

Domyślnie

Firmę znam, ale pod względem toreb fotograficznych. Futerałów ich nie mam. Mam natomiast z foto tipa futerały i są niezłe, sama używam. Nie rozumiem po co tyle płacić za futerał. W foto tipie masz za grosze i chyba parę wersji, więc pewnie coś znajdziesz.
    Co do wymiarów. To nawet jak weźmiesz luxniejszy to przecież nic się nie stanie - zakłada, że dodaktowo obiektywy w torbie czy w plecaku są usztywnione jakoś / oddzielone od innych rzeczy, więc problemu nie ma, moim zdaniem

Uzależniony

Domyślnie

Zanim rozpoczniesz nowy wątek.... itd, itp.... ech....

Lens Case do 70-200/4 IS L

Ja wybrałem Lens Case 4 i jestem zadowolony - obiektyw wchodzi z założoną osłoną przeciwsłoneczną. Ogólnie ma trochę luzu, ale IMO ma to marginalny wpływ na bezpieczeństwo sprzętu (chyba, że ktoś zamierza rzucać tym centralnie o podłoże). Z zapiętym pierścieniem do statywu jest właściwie w punkt. Poza mozliwością schowania obiektywu bez zdejmowania osłony, większy ma tą zaletę, że jeśli konfiguracja pozwala zabrać obiektyw np. w plecaku, to wchodzi tam świetnie np. butelka z wodą No i w komplecie są paski kompresyjne oraz pasek na ramię.

Początki nałogu Awatar filip71
    Miasto
    Wiśniowa Góra

Domyślnie

Także mam Lens Case 4 jednakże do C70-200 i polecam bo się sprawdza. Wchodzi tam także mój C 100-400 i S 180 makro - jest bardzo uniwersalny. Sigma w nim trochę lata jednakże nic się jej nie dzieje. Jak zmienisz kiedyś szkło na większe to nie będziesz musiał zmieniać futerału.
    Canon 5D mkII + Battery Grip BG-E6; Canon 24-70 f/2.8L; Canon 70-200 f/2.8L IS; Canon 100-400 f/4,5-5,6L IS; Sigma 180 f/3.5 APO EX Macro; Speedlite 580EX + Sto-Fen; Epson P-2000; Lowepro CompuTrekker AW; Lowepro NOVA 4; Manfrotto 055PROB+322RC2; TC-80N3

Uprawnienia umieszczania postów