Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Softbox, dyfuzor, jaki...?

papo
    Guest

Domyślnie Softbox, dyfuzor, jaki...?

Witam, mam małe pytanie, fotki robię od niedawna, głownie rowery, lampe posiadam 580ex na radiu i głownie doświetlam samego rowerzystę. Zastanawiam się nad kupnem czegoś co zmiękczy trochę światło i równomierniej je rozłoży, w grę wchodzi soft box bądź moze wystarczy sam dyfuzor ? zastanawiam się nad jakimś softboxem ale nie wiem czy 60x60 czy 40x40 ale czy taki nie będzie za mały czy oświetli cala postać z odległości paru m, czy skupi raczej światło bardziej w środku ? Moze olać dodatki i lepiej kupić kolejna lampę ? Nie chciał bym kupić czegoś co okaże się zbędne dlatego za pomoc będę wdzięczny.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

W dziale Tips&tricks jest kilka propozycji samoróbek.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

papo
    Guest

Domyślnie

ja nie pytam jak zrobić tylko czy warto i jak warto to w co zainwestować

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

looknij sobie na softboxy reporterskie:
    http://www.cobraart.pl/-fotograficzn...zet/photoflex/

nie sa bardzo drogie, a fajne. Miałem w łapie i zamierzam kupić.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

papo
    Guest

Domyślnie

no właśnie nad takim reporterskim się zastanawiałem, ale myślałem tu o podróbce z allegro, za 230zl można mieć 60x60 z montażem do lampy i statywu

Domyślnie

tylko te na allegro poszukaj z wewnetrzna dodatkowa powiezchnia dyfuzyjna.
    ja sie pospieszylem i wzialem 40x40 bez wewnetrznej i po pierwsze 40x40 to malenstwo po drugie sredio rozprasza...
    bardzo ubolewam, ze nie mozna kupic przejsciowki ze zwyklych softow na lampy studyjne. Jest tylko odwrotny.

papo
    Guest

Domyślnie

dodatkowa wewnetrzna zawsze mozna zrobic samemu

Uprawnienia umieszczania postów