Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 66

Wątek: Moja przygoda z Jarre'm, czyli nie będzie Francuz pluł nam w twarz ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jurek Plieth
    Źle mnie zrozumiałeś; to nie tylko nas źle potraktowano! Nas po prostu potraktowano dokładnie tak samo jak wszystkich innych Polaków w tym miejscu
    Jakos mnie to nie dziwi, ze Was wykopali. Powinienes miec pretensje do organizatorow koncertu o to, ze nie dogadali sie z JMJ odnoscie zdjec a nie do samego Jarre'a
    Wogole Twoje oburzenie brzmi tak, jakbysmy sami mieli mowiec do Ciebie 'mistrzu'. Wogole po co ta cala ironia?

Wobec tego deklaracje Jarre'a typu Kocham Polska, Kocham Gdańsk były po prostu śmieszne i jeśli wywoływały łzy to chyba tylko u prostego stoczniowca po kilku piwach. Z całą sympatią dla stoczniowców, choćby tylko za to co zrobili w roku 70-tym i 80-tym.
    Obraziles w tym momencie sporo ludzi. Naprawde uwazasz, ze zdecydowana wiekszosc z tych 100k ludzi, ktorzy byli zachwyceni/wzruszeniu koncertem to prostaki? Ja osobiscie sie prostakiem nie czuje i nie podoba mi sie to, ze mnie za takiego uwazasz

I skonczecie w koncu z tym Oldfieldem - ja tu nie widze, zadnego porownania :rolleyes:
    A co do playbecku, jak ktos choc troszke zna sie na muzyce elektronicznej to wie, ze zagranie takiego koncertu live jest po prostu niewykonalne! Chcecie koncert live to idzcie na koncert country/bluesowy/jazzowy/łotewa

P.S.
    Bylem na wielu 'duzych' koncertach (takie hobby ) gdzie wystepowali podobni 'Mistrzowie' i na zadnym z nich nie mozna bylo fotografowac! Wiec wierzcie mi, JMJ nie jest jakims wyjatkiem w tym temacie

Początki nałogu Awatar b'Art
    Miasto
    Leszno

Domyślnie

... a może tak zamknąć temacik? Co wy na to Adminowie? Będzie spokuj na forum. Targowica nam się robi...

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez b'Art
    ... a może tak zamknąć temacik?
    Jestem ZA!

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie jestem jego fanem, ale zapodaje dla innych: http://onephoto.net/info.php3?id=174688
    - czyli ktos jednak focil! (zabawne, ze w kategorii inne)
    oraz jego strona: http://www.fotobank.pl/
    Ostatnio edytowane przez gawryl ; 29-08-2005 o 09:51
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    nie jestem jego fanem, ale zapodaje dla innych: http://onephoto.net/info.php3?id=174688
    - czyli ktos jednak focil!
    Popatrz na Exif - zdjęcie było robione w czwartek na próbie generalnej, a nie w piątek na koncercie!
    Nawet KFP studio Maćka Kosycarza, "nadwornego" fotografa Wałęsy, mającego takie dojścia jak nikt w 3Mieście, nie ma zdjęć z koncertu z odległości mniejszej niż 90 metrów, gdzie znajdowała się strefa dla fotoreporterów.

Pełne uzależnienie Awatar Jurek Plieth
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Jakos mnie to nie dziwi, ze Was wykopali.
    Zazdrość? Zawiść? :rolleyes:
    Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    Bylem na wielu 'duzych' koncertach (takie hobby ) gdzie wystepowali podobni 'Mistrzowie' i na zadnym z nich nie mozna bylo fotografowac! Wiec wierzcie mi, JMJ nie jest jakims wyjatkiem w tym temacie
    To jest prawda. Takie prawa obowiązują na tym rynku, że im bardziej znany artysta, tym większe problemy ze zrobieniem koncertowego zdjęcia. Nie tylko zdjęcia. Również ze zdobyciem autografu, czy rozmową. Są oczywiście i chlubne wyjątki pozwalające wierzyć, że nie do końca świat zwariował.
    Nie było moim celem spłodzenie pierwszego postu w tym temacie, aby wyrazić swoje oburzenie z tego powodu, że ochrona Jarre'a nie zezwoliła na zrobienie przygotowywanego od tygodni zdjęcia, za którym to "stali" prezydent Gdańska, Wałęsa i wreszcie sami organizatorzy koncertu (!) - vide lokalna prasa, która od kilku dni o niczym innym nie pisała. Starałem się za to przedstawić całą otoczkę koncertu, której byłem bezpośrednim świadkiem - np. to potraktowanie Niedźwieckiego i Wrony, czy nawet i samego prezydenta Wałęsy! Otóż po przyjeździe Wałęsa wraz z małżonką i prezydentem Gdańska stanęli tuż obok biura Jarre'a - w moim domyśle zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, bo na tym poziomie chyba nic nie dzieje się przypadkowo. Po chwili wyszedł Jarre otoczony kilkoma gorylami i jeszcze większą ilością dworu i przemaszerwali wszyscy metr obok naszych oficjeli, których zamurowało ze zdumienia Dopiero dziennikarze zawrócili cały ten francuski cyrk po dobrych kilku chwilach i nastąpiło oficjalne powitanie. Wierzysz w taki przypadek? Bo ja nie.
    I niezależnie od tego co się myśli o Wałęsie, było to moim zdaniem zamierzone faux pau

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

było to moim zdaniem zamierzone faux pau
    Kurde, może go nie poznał :eek:

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slaw
    Kurde, może go nie poznał :eek:
    Jasne...Walesie sie wasy odkleily...
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Początki nałogu Awatar Scaramanga
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zazdrość? Zawiść? :rolleyes:

Nie tylko potraktowanie Niedźwieckiego i Wrony, czy nawet i samego prezydenta Wałęsy! Otóż po przyjeździe Wałęsa wraz z małżonką i prezydentem Gdańska stanęli tuż obok biura Jarre'a - w moim domyśle zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, bo na tym poziomie chyba nic nie dzieje się przypadkowo. Po chwili wyszedł Jarre otoczony kilkoma gorylami i jeszcze większą ilością dworu i przemaszerwali wszyscy metr obok naszych oficjeli, których zamurowało ze zdumienia Dopiero dziennikarze zawrócili cały ten francuski cyrk po dobrych kilku chwilach i nastąpiło oficjalne powitanie. Wierzysz w taki przypadek? Bo ja nie.
    I niezależnie od tego co się myśli o Wałęsie, było to moim zdaniem zamierzone faux pau
    Nasi tez dali ciala.Jarre nie mogl wystapic w Teleexpressie ze wzgledu na
    bezpieczenstwo,ale Lechu,a jakze...niech skreci kark biedaczyna.(Orlos "inteligentnie" by skomentowal: "No wprawdzie skrecil kark,ale nastapilo to nie w byle jakim miejscu prosze panstwa tylko na dachu stolowki,tu gdzie przy talerzu grochowki rozkladal 25 lat temu komunizm...,a teraz informacje ze swiata")))))
    Zeby nie byc goloslownym obejrzyjcie sobie wydanie (tak mniej wiecej od polowy) "znakomitego" programu w "znakomitej" realizacji mojej niestety "kolezanki" Maji Krygowskiej,zenada:
    http://ww2.tvp.pl/View?Cat=134&id=239578
    Ostatnio edytowane przez Scaramanga ; 29-08-2005 o 18:20
    Latwiej kijek pocieniasic niz go potem pogrubasic...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ze wzgledu na pracę, widzę że ominęła mnie spora część dyskusji odnośnie koncertu JMJ. Choć generalnie wątek jest o traktowaniu Polaków przez ekipę francuzką, to wypowiem się w kwestii realizacji koncertu przez TVP. Byłem na koncercie osobiście i powiem, że zrobił na mnie ogromne wrażenie przede wszystkim klimatem jaki tam był, samą muzyką JMJ (jestem jego fanem od 12-go roku życia) oraz wizualizacją jaką stworzył do swojej muzyki. Ale po obejrzeniu tego koncertu na wideo (nagrałem go sobie dla porównania) uważam że telewizja zagubiła cały klimat tych wydarzeń i dlatego nie dziwię się trochę (ale tylko trochę) że osoby które oglądały ten koncert w telewizji są nim zawiedzione. Ale wina nie leży tu po stronie samego muzyka, ale naszych "fachowców" z telewizji, bo to co pokazali ludziom to jest żenada. Nie było prawie widać wizualizacji jaką JMJ stworzył do swojej muzyki, były tylko w większości zbliżenia jego osoby co dla mnie nie było złe, bo ze względu na odległość nie bardzo było widać samego artystę, ale to nie może być "głównym daniem" koncertu. Także ja uważem że za tak zły odbiór koncertu przez telewidzów odpowiada sama telewizja.
    50D | 20D+BG-E2 | Canon 28-105/4-5.6 USM | Tamron 17-50/2,8 XR DiII SP | Sigma 70-200/2.8 APO HSM | CF SanDisk Extreme III 4 GB | Statyw Velbon Sherpa | Lowepro Compact AW | Lowepro Compu Rever AW

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów