Zazdrość? Zawiść? :rolleyes:Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
To jest prawda. Takie prawa obowiązują na tym rynku, że im bardziej znany artysta, tym większe problemy ze zrobieniem koncertowego zdjęcia. Nie tylko zdjęcia. Również ze zdobyciem autografu, czy rozmową. Są oczywiście i chlubne wyjątki pozwalające wierzyć, że nie do końca świat zwariował.Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Nie było moim celem spłodzenie pierwszego postu w tym temacie, aby wyrazić swoje oburzenie z tego powodu, że ochrona Jarre'a nie zezwoliła na zrobienie przygotowywanego od tygodni zdjęcia, za którym to "stali" prezydent Gdańska, Wałęsa i wreszcie sami organizatorzy koncertu (!) - vide lokalna prasa, która od kilku dni o niczym innym nie pisała. Starałem się za to przedstawić całą otoczkę koncertu, której byłem bezpośrednim świadkiem - np. to potraktowanie Niedźwieckiego i Wrony, czy nawet i samego prezydenta Wałęsy! Otóż po przyjeździe Wałęsa wraz z małżonką i prezydentem Gdańska stanęli tuż obok biura Jarre'a - w moim domyśle zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami, bo na tym poziomie chyba nic nie dzieje się przypadkowo. Po chwili wyszedł Jarre otoczony kilkoma gorylami i jeszcze większą ilością dworu i przemaszerwali wszyscy metr obok naszych oficjeli, których zamurowało ze zdumieniaDopiero dziennikarze zawrócili cały ten francuski cyrk po dobrych kilku chwilach i nastąpiło oficjalne powitanie. Wierzysz w taki przypadek? Bo ja nie.
I niezależnie od tego co się myśli o Wałęsie, było to moim zdaniem zamierzone faux pau![]()