to go przegapiłem. A się zastanawiałem, czy warto podejść bliżej sceny, ale wtedy chyba bym stracił ogląd całości.
to go przegapiłem. A się zastanawiałem, czy warto podejść bliżej sceny, ale wtedy chyba bym stracił ogląd całości.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
Widzisz, bo najlepsi polscy operatorzy (filmowi) są w Stanach, taki Kamiński na przykład...Zamieszczone przez Slaw
Ci co się nie załapali są w TVP i realizują "alternatywny" sposób transmisji koncertów. Generalnie polega to na tym, że wszystkie koncerty są zrealizowane tak samo z tą różnicą, że stosuje się jakieś udziwnione efekty - to co dał producent softu do montażu.
Jak ktoś chce obejrzeć poprawnie zrealizowane nagranie koncertu niech zapozna się z "Imaginary Day Live" Pat Metheny Group.
Spokojnie. Wyobraź sobie. Zapowiadają znany kawałek. Tak? Nierozpoznajesz, a wykonanie jest przeciętne - Twoim zdaniem. Jesteś zobligowany do słuchania? Chyba bez przesady. Można zmienić program, licząc że za moment będzie coś co będzie bardziej pasować i podobać się. To jest muzyka - albo się ona podoba albo nie. That's all folks.Zamieszczone przez mmsza
EDIT: a stoczniowiec płakałby pewno z radości, gdyby zamiast francuskiego grajka miał lepszą emeryturę - np. taką jak górnicy. Wtedy mógłby sobie pojechać - tak jak emeryt niemiecki - na jego koncert gdziekolwiek. Jak by miał na to ochotę.
Nie wiedziałem, że żeby zrobić foto Żarowi trzeba się tak natrudzić... Dla mnie żałosne, gość uważa się za boga jakiego, czy co ?
O obiektywach wiem prawie wszystko
Ale z czym się nie zgadzasz Slaw? Z tym że JMJ nie jest / jest ładniutki? Piszę, że wolę go słuchać, przecież mogę woleć. Moje wolenie nie musi być Twoim woleniemZamieszczone przez Slaw
Cel szczytny dzieki Takim dla których grał, obaj możemy sobie woleć - i pisać o tym na forum. Na Białorusi musielibyśmy woleć w tajemnicy!
Pozdrawiam Kraków !
Oldfield to też nie Mandaryna a LIVE się da zrobic. I nie chodzi tu bynajmniej o podskakiwanie i podrzucanie biustu / ... z tym to już na pewno JMJ miałby problem./ OK.ustaliliśmy już , że niektórym koncert się podobał a innym nie. Nie podobało się za to traktowanie obsługi Mistrza... a o tym w końcu wątek.
Dzięki za pozdrowienia.)
Dlatego tez wole fotografowac krajobrazy...Zamieszczone przez Jurek Plieth
Koncert ogladalem przez Internet - strasznie sie rwalo nawet na moim laczu ok 5000 kbps. I nie wiem do konca dlaczego ale bylo to dla mnie wydarzenie bardziej historyczne niz muzyczne. Mimo, ze wykonanie Murow nie bylo jakies powalajace to jednak zrobilo na mnie bardzo duze wrazenie - wlasnie historyczne a nie muzyczne. Nie przeszkadzlo mi jak Jarre czasami niezbyt sie synchronizowal z playbackiem, nie przeszkadzalo mi jak montaz zostawial wiele do zyczenia. Byc moze nawet jezeli bylbym w Polsce to chcialbym sie tam znalezc - chociaz nie cierpie tez tlumow. Najbardziej szkoda mi, ze wciaz mozna poczytac tyle wypowiedzi moich rodakow, ktore zostawiaja wiele do zyczenia...
Nie mam nic do Francuzow jako ludzi (po stanie wojennym dostawalismy paczki od rodziny, ktorej na oczy nie widzielismy). Nie lubie ich jako panstwa, ktoremu sie wydaje, ze jest lepsze od innych i moze narzucac swoja wole innym. Nie mowiac juz o "bohaterskiej" postawie z czasow II wojny swiatowej. Musza dojrzec, ze czasu kolonialne sie skonczyly i ze jezeli chca budowac wspolna Unie Europejska to musze tak samo sie dzielic jak i rzadac. Ale to nie ma znaczenia i tak przy tej dyskusji.
Badzmy madrzejsi od innych i popatrzmy najpierw na siebie i na swoje podworka nim zaczniemy innych krytykowac.
Pozdrawiam
Coronado
Moja galeria: MyLightscapes.com
Chcesz zarabiać na swoich zdjęciach? Jest na to świetny sposób: zajrzyj tutaj lub tutaj.
^%#@%$#@ czemu prawie kazdy temat na polskich forach musi sie przeradzac w klutnie i przepychanki?Wrrrr
Mnie Mury oraz "nie ma wolnosci bez solidarnosci" slowa wypowiedziane przez JP II, sprawily, ze lzy mi sie zakrecily... Mi takiemu tam 22 latkowi wychowanemu na pegazusietaki koncert duzo przypomnial... to co kiedys slyszalem.
Moze i swiatla nie byly full wypas i JMJ nie dal z siebie wszystkiego to bylo czuc klimat tamtych dni... ten dzwig po lewej stronie, te hale... jestem pod wielkim wrazeniem tego koncertu
Jak i organizacjiZKM Gdansk & Gdynia & SKM spisali sie IMO na medal.
Ostatnio edytowane przez Błajo ; 28-08-2005 o 23:46
Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa
Źle mnie zrozumiałeś; to nie tylko nas źle potraktowano! Nas po prostu potraktowano dokładnie tak samo jak wszystkich innych Polaków w tym miejscu :-( Wobec tego deklaracje Jarre'a typu Kocham Polska, Kocham Gdańsk były po prostu śmieszne i jeśli wywoływały łzy to chyba tylko u prostego stoczniowca po kilku piwach. Z całą sympatią dla stoczniowców, choćby tylko za to co zrobili w roku 70-tym i 80-tym.Zamieszczone przez mmsza
Mistrz ma w tych "objawach miłości" zresztą sporą wprawę, bo zdaje się, że tylko rok temu podobne deklaracje wygłaszał w Pekinie na placu Tien An Men, jakby zapominając co tam się zdarzyło w nie tak przecież odległej historii.
jak chca cos budowac, niech buduja. mi ich socjalizm nie potrzebny (tym razem socjalizm z niebieska flaga z gwiazdkami).Zamieszczone przez Coronado
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl