Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Moja przygoda z Jarre'm, czyli nie będzie Francuz pluł nam w twarz ;-)

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Tak czytam niektore opinie i rece mi opadaja. Juz nie mam sily cytowac kazdej i pisac co o niej mysle, bo po co mam kogos obrazac ...ale stwierdzam, ze niektorzy sa troszke ekhmm ...ograniczeni :rolleyes:

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Na oko 60-70 letni twardy stoczniowiec (mowil nam o tym), który stal kolo nas ze swoimi dwiema wnuczkami plakal - powiedz mu, że przerzucileś TV na inny kanal bo prawie nie umarleś z nudów.
    choc to nie byo centralnie do mnie, to jednak odbieram to osobiscie - i odpowiem, ze moje zdanie podyktowane jest moim osobistym konserwatyzmem w pewnych sprawach. po prostu jestem tradycjonalista i jesli cos jest powazne, ma przeslanie - to jestem przeciw sprzedawaniu tego razem z coca-cola i ,,mandaryna'' (dodam, ze mi nie udzielil sie klimat koncertu, gdyz tam nie bylem - a wiem, ze taki ,,klimat'' duzo zmienia). takie pomysly uwazam za nietrafione - do rzeczy wartosciowych zawsze odpowiedni czlowiek trafi, i dlatego go nazywam odpowiednim, bo on szuka prawdy, szuka odpowiedzi... w tej formi totalnie jestem przeciw.
    Cytat Zamieszczone przez mmsza
    Jesli się komuś ten występ nie podobal lub nie gustuje w twórczoąści Jarra to niech zachowa swoje uwagi dla siebie gdyż o gustach podobno się nie dyskutuje.
    to nasza polska przypadlosc (nasza i moja - bo tez jestem Polakiem). jesli urazilem kogos swoimi porownaniami - przepraszam.

p.s.
    do pn_: za swoje ,,pierdzace'' porownania tez powienienes przeprosic - sa (jak i moje ,,mandarynowe'') takze w stylu nikoniarza. a powinienes, bo rocznica jest tego warta, nie muzyka.
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    tez powienienes przeprosic
    Ja i moja rodzina w latach 80 na tyle oberwalismy, ze nie musimy wpadac w zachwyt nad kazdym wydarzeniem, na ktore placzacy stoczniowcy przychodza.

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Ja i moja rodzina w latach 80 na tyle oberwalismy, ze nie musimy wpadac w zachwyt nad kazdym wydarzeniem, na ktore placzacy stoczniowcy przychodza.
    pn_, Twoje wypowiedzi coraz czesciej wskazuja na to, ze na avatarze jestes Ty a nie Twoj syn :rolleyes:

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
    pn_, Twoje wypowiedzi coraz czesciej wskazuja na to, ze na avatarze jestes Ty a nie Twoj syn :rolleyes:
    Znaczy, koncert MUSI mi sie podobac, bo placzacy stoczniowcy tam byli? :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 28-08-2005 o 14:45

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

1. Nie zgadzam się ze zdaniem iż swoje uwagi powinniśmy zachować dla siebie. Myślę, że właśnie takie dyskusje powinny być prowadzone... a problem nie w samej dyskusji ale w jej argumentach i poziomie.
    2. Zgadzam się, że porównianie JMJ i OLDFIELDA jest nietrafione... ale ja takich porównań nie robiłem. MOwa była tylko o atmosferze na koncercie i zaangażowaniu muzyków i ich autentyczności / vide post/. Za tym idzie ich odbiór.
    3. Nie zgadzam się na sformuowanie dotyczące "chęci ruszenia dupska" bo po pierwsze jest to również wyrażenie rynsztokowe, z którym tak bardzo nie chciałeś dyskutować a po drugie istnieje jeszcze jedna przyczyna niemożności bycia na koncercie : tzw. niemożność obiektywna niezwiązana z chęcią.

Bywalec Awatar Anvers
    Miasto
    Sz-cin/Wa-wa

Domyślnie

Jak dla mnie to koncert zostal wzorcowo zwalony przez realizacje tv. Gdzie tych 16 kamer stalo ktorymi sie tak wczesniej przechwalali??? Pomijam zerwania fonii pod koniec koncertu i paski bar na pol sekundy. Moze sie zdazyc, ale tego bezmyslnego kadrowania i miksu, to przebaczyc niesposob. Druga sprawa, ze na muzyke JMJ patrze z perpsektywy mlodosci, kiedy to nagrywalo sie jego plyty na szpulowki.....ech... Tak wiec mysle, ze co innego odbior ludzi, ktorzy byli na miejscu a co innego w tv. Na miejscu, to wcale nie oznacza, ze im blizej to lepiej. Te 800 tys wat najlepiej chyba sie czylo w 2/3 od sceny. A jak pamietacie koncert z Lyonu, to jakaz to przepasc w obrazie tv, prawda?
    Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Anvers
    Jak dla mnie to koncert zostal wzorcowo zwalony przez realizacje tv. Gdzie tych 16 kamer stalo ktorymi sie tak wczesniej przechwalali??? Pomijam zerwania fonii pod koniec koncertu i paski bar na pol sekundy. Moze sie zdazyc, ale tego bezmyslnego kadrowania i miksu, to przebaczyc niesposob. Druga sprawa, ze na muzyke JMJ patrze z perpsektywy mlodosci, kiedy to nagrywalo sie jego plyty na szpulowki.....ech... Tak wiec mysle, ze co innego odbior ludzi, ktorzy byli na miejscu a co innego w tv. Na miejscu, to wcale nie oznacza, ze im blizej to lepiej. Te 800 tys wat najlepiej chyba sie czylo w 2/3 od sceny. A jak pamietacie koncert z Lyonu, to jakaz to przepasc w obrazie tv, prawda?
    Zgadza się. I zgadza się, że na pewno odbiory ludzi na miejscu są inne. A już wogólne nie ma co pisać o odbiorze ludzi, stoczniowców, dla których już same obrazki wyświetlane na białym murze ich ukochanej Stoczni było wielkim przeżyciem.

Bywalec Awatar feder
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Obejrzałem właśnie to co się nagrało na video w czasie kiedy byłem na koncercie. IMHO transmisja tv została mocno spaprana - ujęcia nie oddawały tego, co tam się naprawdę działo. Poza tym zauważyłem dodatkowe klipy, które zostały wmiksowane w transmisję, a których nie było na koncercie - np. człowiek w masce spawający jakąś blachę. Jedyne co mi się podobało przez kilka minut, to zbliżenia na JMJ. W miejscu w którym stałem ( połowa A1) nie widziałem dokładnie co się działo na scenie. Było to fajne przez kilka minut, ale okazuje się, że prawie cała transmisja na tym polegała .
    Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...

Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez feder
    Poza tym zauważyłem dodatkowe klipy, które zostały wmiksowane w transmisję, a których nie było na koncercie - np. człowiek w masce spawający jakąś blachę.
    to nie bylo wmiksowane, tam naprawde lazil jakis koles ze spawara

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów