Tak czytam niektore opinie i rece mi opadaja. Juz nie mam sily cytowac kazdej i pisac co o niej mysle, bo po co mam kogos obrazac ...ale stwierdzam, ze niektorzy sa troszke ekhmm ...ograniczeni :rolleyes:
Tak czytam niektore opinie i rece mi opadaja. Juz nie mam sily cytowac kazdej i pisac co o niej mysle, bo po co mam kogos obrazac ...ale stwierdzam, ze niektorzy sa troszke ekhmm ...ograniczeni :rolleyes:
choc to nie byo centralnie do mnie, to jednak odbieram to osobiscie - i odpowiem, ze moje zdanie podyktowane jest moim osobistym konserwatyzmem w pewnych sprawach. po prostu jestem tradycjonalista i jesli cos jest powazne, ma przeslanie - to jestem przeciw sprzedawaniu tego razem z coca-cola i ,,mandaryna''Zamieszczone przez mmsza
(dodam, ze mi nie udzielil sie klimat koncertu, gdyz tam nie bylem - a wiem, ze taki ,,klimat'' duzo zmienia). takie pomysly uwazam za nietrafione - do rzeczy wartosciowych zawsze odpowiedni czlowiek trafi, i dlatego go nazywam odpowiednim, bo on szuka prawdy, szuka odpowiedzi... w tej formi totalnie jestem przeciw.
to nasza polska przypadlosc (nasza i moja - bo tez jestem Polakiem). jesli urazilem kogos swoimi porownaniami - przepraszam.Zamieszczone przez mmsza
p.s.
do pn_: za swoje ,,pierdzace'' porownania tez powienienes przeprosic - sa (jak i moje ,,mandarynowe'') takze w stylu nikoniarza. a powinienes, bo rocznica jest tego warta, nie muzyka.
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Ja i moja rodzina w latach 80 na tyle oberwalismy, ze nie musimy wpadac w zachwyt nad kazdym wydarzeniem, na ktore placzacy stoczniowcy przychodza.Zamieszczone przez gawryl
pn_, Twoje wypowiedzi coraz czesciej wskazuja na to, ze na avatarze jestes Ty a nie Twoj syn :rolleyes:Zamieszczone przez pn_
![]()
Znaczy, koncert MUSI mi sie podobac, bo placzacy stoczniowcy tam byli? :-)Zamieszczone przez [DoMiNiQuE]
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 28-08-2005 o 14:45
1. Nie zgadzam się ze zdaniem iż swoje uwagi powinniśmy zachować dla siebie. Myślę, że właśnie takie dyskusje powinny być prowadzone... a problem nie w samej dyskusji ale w jej argumentach i poziomie.
2. Zgadzam się, że porównianie JMJ i OLDFIELDA jest nietrafione... ale ja takich porównań nie robiłem. MOwa była tylko o atmosferze na koncercie i zaangażowaniu muzyków i ich autentyczności / vide post/. Za tym idzie ich odbiór.
3. Nie zgadzam się na sformuowanie dotyczące "chęci ruszenia dupska" bo po pierwsze jest to również wyrażenie rynsztokowe, z którym tak bardzo nie chciałeś dyskutować a po drugie istnieje jeszcze jedna przyczyna niemożności bycia na koncercie : tzw. niemożność obiektywna niezwiązana z chęcią.
Jak dla mnie to koncert zostal wzorcowo zwalony przez realizacje tv. Gdzie tych 16 kamer stalo ktorymi sie tak wczesniej przechwalali??? Pomijam zerwania fonii pod koniec koncertu i paski bar na pol sekundy. Moze sie zdazyc, ale tego bezmyslnego kadrowania i miksu, to przebaczyc niesposob. Druga sprawa, ze na muzyke JMJ patrze z perpsektywy mlodosci, kiedy to nagrywalo sie jego plyty na szpulowki.....ech... Tak wiec mysle, ze co innego odbior ludzi, ktorzy byli na miejscu a co innego w tv. Na miejscu, to wcale nie oznacza, ze im blizej to lepiej. Te 800 tys wat najlepiej chyba sie czylo w 2/3 od sceny. A jak pamietacie koncert z Lyonu, to jakaz to przepasc w obrazie tv, prawda?
Canon 30D, 17-40/4L, 70-200/4L IS, 679B/234RC, Slik Pro 400DX
Zgadza się. I zgadza się, że na pewno odbiory ludzi na miejscu są inne. A już wogólne nie ma co pisać o odbiorze ludzi, stoczniowców, dla których już same obrazki wyświetlane na białym murze ich ukochanej Stoczni było wielkim przeżyciem.Zamieszczone przez Anvers
Obejrzałem właśnie to co się nagrało na video w czasie kiedy byłem na koncercie. IMHO transmisja tv została mocno spaprana - ujęcia nie oddawały tego, co tam się naprawdę działo. Poza tym zauważyłem dodatkowe klipy, które zostały wmiksowane w transmisję, a których nie było na koncercie - np. człowiek w masce spawający jakąś blachę. Jedyne co mi się podobało przez kilka minut, to zbliżenia na JMJ. W miejscu w którym stałem ( połowa A1) nie widziałem dokładnie co się działo na scenie. Było to fajne przez kilka minut, ale okazuje się, że prawie cała transmisja na tym polegała.
Kiedyś miałem EOSa 350d z kitem...
to nie bylo wmiksowane, tam naprawde lazil jakis koles ze spawaraZamieszczone przez feder
![]()