Na szczescie moje dwa pietra wyzej maja glowe na karku i wiedza, ze nie kupuje sie rzeczy tylko z uwzglednieniem ceny. Chociaz jeszcze troche zejdzie zanim wymienia wszystko na lepsze.
Na szczescie moje dwa pietra wyzej maja glowe na karku i wiedza, ze nie kupuje sie rzeczy tylko z uwzglednieniem ceny. Chociaz jeszcze troche zejdzie zanim wymienia wszystko na lepsze.
...
Zamieszczone przez KuchateK
Zamieszczone przez KuchateK
Zdecyduj sie na jakas wersje, bo placzesz sie troche w zeznaniach :-)Zamieszczone przez KuchateK
No co ty, to moj syn numer 2, a krzywi sie niecnota, jak kieruje na niego szklo z podpieta puszka o wyzej wymienionej nazwie.Zamieszczone przez kocis
Znaczy jakis, qrcze, zwolennik jasnej strony mocy mi pod bokiem rosnie :-)
No jakos tak wyszlo...
Zaczne od tego ze zakup byle bzdury wymaga zaakceptowania tego przez 6 osob. Mimo ze czesc jest uswiadomiona (te moje dwa pietra) ze to co kupujemy najczesciej jest kupowane jako najtansze dobre nie znaczy ze reszta to wie. Dlatego nadal sporo jest kupowane po staremu, a o to co sie udaje przeforsowac trzeba zwykle walczyc.
Ogolnie uwzgledniajac calosc wychodzi na to ze poza cena nie liczy sie nic.
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-08-2005 o 18:30
...
W mojej firmie (centrala w Tokio, odziały: NY, Londyn, Monachium, Turyn) nie ma ani jednego Nikona. 90% to Canon (20D, 1Ds, 1Ds MkII) a reszta to jakieś Linhofy, Mamije i inne Hasselblady. I decyzje o takich zakupach podjęli księgowi (z 22-go piętra). A to co napisałem o upustach to prawda. NIkon wciska sprzęt znanym ludziom za darmochę. A upust 60% nie jest niczym nadzwyczajnym, bo jeśli towar jest produkowany w Azji to z ceny 100 koszt produkcji zazwyczaj nie przekracza 35%. Reszta to koszt dystrybucji po świecie i margines na upusty.
Howk!
Jak z upustem, to nie za darmoche, a jak za darmoche, to bez upustu. :-) Cos sie poplatales?Zamieszczone przez kocis
Masz rację!
Kończę tą wymianę zdań. Jestem niereformowalny.
Zamieszczone przez pn_
Nie gniewaj się ale po przeczytaniu Twoich postów stwierdzam iż zwykle nic nie wnoszą do tematu. W imieniu pewnie wielu kolegów proszę w takim razie o konstruktywne wypowiedzi bo nie mam czasu przeglądać setek cytatów.
5d + L plecak