Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Wątek: Porównanie 1Dxxx vs. D2x

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kocis
    pn_ jest posiadaczem jednej akcji Nikona
    Bardzo bym chcial. I to nie jednej. I Canona tez. :-)

i z tego ta jego postawa.
    Jaka postawa?

Ilez akcji musi miec wobec tego Angmar, idac tokiem Twojego rozumowania. :-)

"Mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, żeby tej krytyki nie było. Tylko aplauz i zaakceptowanie’’
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 27-08-2005 o 13:15

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    Nie lubisz siebie? ;-) :-P
    nudny jestes chlopie

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven
    nudny jestes chlopie
    No nie obrazaj sie, przeca mrugalem okiem.

Początki nałogu
    Miasto

Domyślnie

Sorki pn_ , napisałem prowokacyjnie.
    Wydaje mi się, że występujesz na forum z jasnym przesłaniem. Jak taki trochę naburmuszony brzdąc (jak na obrazku), który krzywi się na wszystko co nie ma w nazwie nikon.
    W kwestii wyższości systemów. Sam pół roku temu pozbyłem się D100 (z dość dużą stratą bo nikt nie chciał kupić) na korzyść 20D. I między tymi dwoma aparatami nie ma porównania. A jeśli chodzi o porównanie 1Ds z D2X to, bardzo przepraszam za słowa, masakra i nieporozumienie. Te dwa aparaty są z innych światów.
    Na świecie jest tak:
    - NIkon rozdaje profesjonalistom aparaty i szkła z upustem 40-60% oraz gwarancją bezwarunkowej wymiany w razie czego na nowy;
    - natomiast canona kupuja sobie profesjonaliści za własną kasę.
    Przemyśl to sobie.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Wydaje mi się, że występujesz na forum z jasnym przesłaniem
    Tak to prawda. Z przeslaniem, ze jeden lubi golonke, drugi schabowego a trzeci kaszanke :-) I tak jest dobrze (chociaz ja kaszanki do ust nie wezme, brrr).

Jak taki trochę naburmuszony brzdąc (jak na obrazku), który krzywi się na wszystko co nie ma w nazwie nikon.
    E, no co ty, absolutnie nie. Osobiscie prawdopodobnie bym sie zastanowil nad przesiadka na Minolte 7D gdyby byla szybsza, albo na Canona 20D, gdyby nie byl dwa razy drozszy. Nie mam preferencji producenckich, tylko puszkowo-szklowe :-).

W kwestii wyższości systemów.
    Nie ma czegos takiego. To jest lepsze, co potrzebujesz.

Sam pół roku temu pozbyłem się D100 (z dość dużą stratą bo nikt nie chciał kupić)
    Wspolczuje. Ale i tak miales szczescie. Tutaj, w Niemczech, D100 jest niesprzedawalny.

na korzyść 20D. I między tymi dwoma aparatami nie ma porównania.
    Porownanie jest, tyle, ze jak miedzy Polonezem, a Mercedesem. Oba jezdza :-)

Na świecie jest tak:
    Ktora czesc swiata masz na mysli? Niemcy, USA, Bangladesz, Kongo, Chile? Czy w Polsce, to nie jest na swiecie?

Nikon rozdaje profesjonalistom aparaty i szkła z upustem 40-60% oraz gwarancją bezwarunkowej wymiany w razie czego na nowy
    Wow! To wspaniale. Ale jak "z upustem", to nie "rozdaje". :-)

natomiast canona kupuja sobie profesjonaliści za własną kasę
    Wszyscy? Czemu? A na przyklad redakcje swoim fotoreporterom nie chca Canonow kupowac, ze musza za wlasna kase? ;-) Nie oplaca im sie w te firme inwestowac, czy jak? ;-) Wyjasnij mi to. ;-)

Tak przy okazji, to "na swiecie", to jest roznie. Frankfurter Allgemeine Zeitung kupuje Nikony, Wiesbadener Kurier tez. Frankfurter Rundschau ma Canony. GEO uzywa obu systemow. Generalnie z moich obserwacji osob zajmujacych sie zawodowo fotografia tutaj rozlozenie systemow wyglada mniej wiecej 6:4 (Nikon : Canon). Ale to tylko moje subiektywne obserwacje.

W PL nie wiem, bo rzadko bywam niestety.

Przemyśl to sobie.
    Juz ide myslec. Wlasnie sobie herbatke zrobilem i ide na swieze powietrze. 5 minut myslenia :-)

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

W redakcjach to po pierwsze pracuja kretyni ktorzy nie sa w stanie dostrzec innej roznicy miedzy kompaktem za 200$ a markiem z 20 szklami jak ta wypisana w kolumnie "cena". Dlatego tak latwo im wcisnac nikony pol darmo czy jaki kolwiek inny badziew... Zdjecia robi, a o reszcie to on nie ma bladego pojecia...

Dokladnie tak samo kupuja jakikolwiek sprzet u mnie w firmie (i wielu innych) i naprawde trzeba niezle kombinowac zeby kupic cos dobrego...

A fotografowi jak sie nie podoba to albo wlasny sprzet albo szukac innej roboty... No i bardzo czesto chodza z wlasnymi puszkami...
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    W redakcjach to po pierwsze pracuja kretyni ktorzy nie sa w stanie dostrzec innej roznicy
    Tak, tak, tak, masz racje, oczywiscie, absolutnie.

Oczywiscie.

PS. "w redakcjach" znaczy wszystkich jak rozumiem ze sformulowanego zdania? Czyli z wymienionych przeze mnie to nie tylko FAZ i WK, ale tez FR?
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 27-08-2005 o 17:23

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Dokladnie tak samo kupuja jakikolwiek sprzet u mnie w firmie (i wielu innych) i naprawde trzeba niezle kombinowac zeby kupic cos dobrego...
    Jaka firma taki sposob kupowania.

U mnie w firmie wyglada to z deka inaczej.

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Niestety najczesciej decyzja o sprzecie nie nalezy do tego ktory ma go uzywac a do jakiegos idioty pietro czy dwa wyzej ktory rozpatruje to pod katem kosztu zakupu i czy wogole to robi cos co ma albo nieco obok. Nie dziwne ze tak latwo wcisnac mu wtedy nikona, ktorego i tak nikt potem nie uzywa. Myslisz ze ja uzywam tego ktory lezy u nas? Albo genialnych laptopow sony czy softu z kosmosu.
    ...

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Niestety najczesciej decyzja o sprzecie nie nalezy do tego ktory ma go uzywac a do jakiegos idioty pietro czy dwa wyzej ktory rozpatruje to pod katem kosztu zakupu.
    To moze w USA, wspolczuje serdecznie. ;-) U mnie (D) jest inaczej, ale, no coz, Europa.

Nie dziwne ze tak latwo wcisnac mu wtedy etc. etc. etc.
    Ty KuchateK, a co ty tak z tymi idiotami, kretynami, gownianymi puszkami itd. itp.?

Zmien prace, kraj, puszke, nie wiem co tam Ci doskwiera, po co masz sie meczyc?
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 27-08-2005 o 17:34

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów