Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z PowerShot a70

BlindMarten
    Guest

Domyślnie Problem z PowerShot a70

Witam,
    chciałbym zasięgnąć opinii na temat canona ps a70 którego mam już dość długo a który jakiś czas temu odmówił posłuszeństwa, leży i się kurzy. Może ktoś z was wie jak taki problem rozwiązać i zdoła mi pomóc.
    Do rzeczy. Aparat się włącza, robi zdjęcia( błyska, przybliża), działa menu, działa przeglądanie. Problem w tym że wszystkie zdjęcia są całkiem czarne, nic nie widać na ekraniku. Jeżeli włączę przeglądanie też widać tylko czarny ekran i jeżeli zgram je na kompa to tez jest tylko czarne.
    Na pewno ktoś będzie się orientował co zrobić. Serwis raczej odpada bo aparat jest dawno po gwarancji, zresztą był kupiony w USA i nie mam żadnych papierów więc i tak pewnie byłby problem. Oddawać do naprawy za kasę to się pewnie nie opłaci bo ten aparat to już prawie zabytek więc koszta naprawy przewyższą jego wartość. Dodam tylko że nic szczególnego się z nim nie stało. Po prostu pewnego dnia przestał działać w sposób jaki opisałem.
    Z góry dzięki za odpowiedź.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cześć,

Oddaj do serwisu na Żytnią w Warszawie. Jest to najprawdopodoniej uszkodzenie przetwornika analogowo - cyfrowego wyprodukowane przez Sony i ile się nie mylę. Jest to znana wada w tym i kilkudziesięciu innych modelach róznych producentów. Podlega bezpłatnej naprawie, bez znaczenia jest upływ okresu gwarancyjnego. Co do tego że kupiłes w USA to zdaje sie także nie ma to znaczenia.

BlindMarten
    Guest

Domyślnie

Dzięki,
    poważnie wymieniają to za darmo? A czy w Krakowie jest jakiś serwis w którym mogliby to zrobić?
    Jeżeli ktoś byłby na tyle miły to dajcie mi adres tego serwisu, numer tel/mail.

Początki nałogu
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Tylko W-wa. Słynny serwis na Żytniej...
    Zwolennik ekumenizmu sprzętowego

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja mam podobny,a moze taki sam problem z canonem a60, objawy jak w poscie kolegi, jednak podczas prob zrobienia zdjecia caly czas miga dioda od ustawiania ostrosci, spotkal sie ktos z takimi objawami?
    CANON EOS 40D z dodatkami

Uprawnienia umieszczania postów