Miałem już nie pisać w tym wątku ale...

Cytat Zamieszczone przez miki450 Zobacz posta
Panowie Szlachta
A może warto pochylić nieco głowę i z godnością przyjąć słowa krytyki?
Szczególnie, że są mocno prawdziwe?

Z drugiej strony po co w ogóle pytać o sprzęt, skoro nawet pobieżny przegląd forum utwierdza w przekonaniu, że JEDYNIE słuszne i prawdziwe zdjęcia można zrobić WYŁĄCZNIE zestawem:
40/50d + 70-200L + 17-40L (ewentualnie inne eLki).
Wszystko razem za "drobne" 8-9 (lub więcej) tys. zł.
Może wrzucić to do FAQ żeby pytań niepotrzebnych nie było?
Kolego, czy ty czytałeś w ogóle ten wątek od początku? Pytający chce się profesjonalnie zająć fotografią produktową. Przeczytaj jakie były propozycje aparatów, które otrzymał. 450D do tego wystarczy. To że pojawiła się jedna L-ka w zaproponowanym sprzęcie wynika z tego, że Canon nie robi amatorskich obiektywów TS-E (które są do tego typu fotografii dedykowane).
Nikt nie pisze że aparatami amatorskimi z amatorską optyką nie da się zrobić zdjęcia (proszę popraw mnie jeżeli się mylę i czegoś nie zauważyłem). Pisałem tylko o tym, że fotografia produktowa wymaga odpowiedniego obiektywu, który daje pełne możliwości panowania nie tylko nad głębią ostrości ale też jej płaszczyzną (co nie jest bez znaczenia). Mając takie fundusze jak pytający kupiłbym obiektyw TS-E, oświetlenie a aparat za to co zostanie - możliwości obrazowania współczesnych aparatów przy ISO 100 (a takie jest używane w studio) są zbliżone.

Proszę więc - nie trolluj.

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
sławku opierając się na twoich wypowiedziach to:

sprzęt (fotograficzny) mam znacznie lepszy niż twój
wiedzę o fotografii - o nieeeeeeeebo większą
doświadczenie w fotografii studyjnej - znaaaacznie większe
Tylko że to nie ma najmniejszego znaczenia
bebesky, i tak już jesteś u niego skreślony więc nie tłumacz się, szkoda pisania...