taki jesteś rzeczowy i kompetentny (czytaj: fachowiec), że po dwóch zdaniach krytyki schodzisz do poziomu rynsztoka aby komuś ubliżyć i uciszyć zamiast przedstawić rzeczowe argumenty. Typowy objaw kiedy ktoś ma niewiele do powiedzenia w temacie
znowu snujesz jakieś porównania? - widać sam nie wiesz o co Ci chodzi - jesteśmy na forum o fotografii a Ty ciągle próbujesz mi coś wytłumaczyć za pomocą przykładów z innej dziedziny życia, nie mam 7 lat żebyś mi tłumaczył jak się robi dzieci za pomocą bocianów, chyba że Ty potrzebujesz takich przykładów aby się wysłowić - to OK i może zmień forum na budowlane lub motoryzacyjne bo ani tu ani tu znawcą nie jesteś (jak dla mnie) a znając życie na pewno nie jednemu doradzisz jakie auto kupić
przedstawiłem swój punkt widzenia i swoje poglądy - rozumiem, że Wam się to nie podoba bo są to słowa krytyki pod Waszym adresem ale krytykę należy umieć przyjąć z honorem a nie unosić się i kierować ofensywę na drugą osobę więc jeżeli komuś brakuje luzu to nie mi![]()
dalsza dyskusja chyba nie przyniesie już żadnych sensowych informacji tak więc uważam temat za zamknięty, bywajcie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Co by nie być gołosłownym dodam, że obaj Panowie mate00sh i bobesky proponowali mi obiektywy w przedziale 5-6 tys zł, natomiast obiektyw który spokojnie spełni moje oczekiwania można kupić za 1,3 - 2 tyś zł - żeby doradzić takie rozwiązanie potrzebne jest 10 minut rozmowy ale warunkiem jest to, że niestety trzeba trochę się znać, jeżeli już się człowiek zabiera za doradztwo.
Dlatego oczywiście polecam wszystkim fora i serwisy internetowe do rozwiązywania problemów, w większości na tematy na które odpowiedź znajdziecie w instrukcji obsługi a jeżeli już chcecie konkretnej wiedzy na konkretny temat to może pomóc jedynie kontakt z profesjonalistą, nawet jak nie będzie to darmowa porada to warto - bo zaoszczędzić można na prawdę dużo pieniędzy.
Polecam doradców z Sigma ProCentrum - szybko, profesjonalnie, skutecznie, za darmo, bez złudzeń i zwodzenia.
Może chociaż moja wskazówka komuś się przyda)
pozdrawiam![]()