Cytat Zamieszczone przez slawek_b2b Zobacz posta
jak tylko ogarnę wszystko to oczywiście nie omieszkam się pochwalić, pomimo tego że i tak pewnie będziesz czepiał się szczegółów aby wykazać wyższość swojego canona pytałem dużo osób, wielu zawodowych i w tym odpowiedź była jednoznaczna - nikon jest do tych celów zdecydowanie lepszym aparatem, a jego odwzorowanie kolorów to już wręcz legenda, no i wszyscy zgodni byli jeszcze co do jednego - balans bieli w nikonach jest lepszy a to bardzo ważna jak dla mnie cecha
No teraz to pojechałeś. Akurat jeżeli chodzi o balans bieli to wielu ludzi przez niego zmieniało system. Tak jest legendarny - szczególnie dzięki zgniłozielonemu zafarbowi Nikona. Poczytaj na forum Nikona na pewno znajdziesz biadolenie na WB. Prawdą jest, że ma bardziej naturalne i przyjemniejsze odwzorowanie barw. Wielu Nikoniarzy właśnie eksperymentuje z profilami barwnymi czy rożnorakim workflowem aby uzyskać kolory, które Canon daje prosto z poziomu puchy i to nie jest złośliwa uwaga z mojej strony - bo mam Canona, tylko niezaprzeczalny fakt
Pozdrawiam i powodzenia życzę, oczywiście czekamy na fotki