no dobra, koledzy, nie dołujmy już himiego![]()
no dobra, koledzy, nie dołujmy już himiego![]()
himi nie rozpaczaj będzie lepsze i pewnie tańsze ( $ i Euro w dół) :-D a za paweleverest warto i to bardzo.
Ktoś ma i nie lubi? Oczywiście mark2 - zapraszam, bioręSwoje oddałem - pozdrawiam Michała,. który przyjął zwrot z dużą klasą i bez problemów. Mogę mieć wersję pierwszą, ale jakoś nie jestem pewien. MKII jest świetna. Jeśli nie piszczy i nie chrobocze.
Pytanie do osób, które miały styczność z obiema wersjami 2,8: warto brać mark1?
Miałem kiedyś to szkło, ale krótko. Był to dość wysłużony egzemplarz. Z wad jakie zauważyłem niewątpliwie pamiętam flarowanie i fakt, że na f4 był wcale nie lepszy od 17-40 na pełnej dziurze. Teraz mam rebus: wracać do 17-40 czy brać sztukę 16-35 mkI produkcji AD 2003. Może ktoś pomorze mi rozwiązać dylemat?
nie mialem pierwszej wersji ale opinie o niej najlepsze nie sa, zreszta wystarczy spojrzec na to: http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=0
czekaj cierpliwie az nadarzy sie okazja na kupno wersji II
Mk1 miałem kiedyś przez parę dni. Sporo słabsze 16mm, baaardzo słabo pod słońce i o dziwo trochę lepiej na 35mm.
MKI wykluczam, przejrzałem swoje foty z tamtego okresu i nie wracam do tego. Dostałem niezłą ofertę cenową na nowego mkII od forumowego kolegi. Mogę mieć nówkę i to nie za oczekiwane na alle 6200...
ja bym poczekał! nie ma co się łaszczyć na starszą wersje, a poza tym można trafić czasem jakiegoś rodzynka w niezłej cenie
ostatnio poszło na :
http://www.allegro.pl/item694117202_..._realfoto.html
zresztą ten allegrowicz wysprzedawał sporo fajnego sprzętu od 1zł który poszedł za całkiem niezłe pieniądze!
Sam jakiś czas temu kupiłem swój 16-35 II za bezcen w stosunku do dzisiejszej ceny, więc nadzieja na więcej takich okazji jest zawsze realna!
Jeśli nie masz przymusu szybkiego kupna tego szkiełka to osobiście radzę poczekać!
Pozdrawiam i cierpliwości życzę
30d,16-35 2.8II L 24-70 2.8L 70-200 2.8L 85 1.2II L 580 EX II Manfrotto, Lowepro, SanDisk ... wiele planów i zapału
Toś mnie zdołował, przecież zwycięzca tej aukcji mnie przeskoczył o 50 pln. Jestem na wakacjach i mam lapa z iplusem. Okazałem się za wolny. A ty mi jeszcze tą aukcją w oczy świecisz...
Poza tym czekać nie mogę. Terminy gonią. Do 10-go muszę mieć coś szerokiego.