Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Problem AF w 16-35II - ktoś wie?

Mieszany widok

Uzależniony Awatar iktorn92
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

Uzywałem kiedys 16-35 II i cisza była porażająca.. wiec chyba cos nie tak jak masz czas to proponuje ci polozyc puszkę z zapietym szkłem na plecach (na LCD) na stole i nacisnac spust zobacz jak zachowa sie szkło... przymierzałem kiedys jedna 85 w ten sposob i cos zapiszczało i AF przestał działac, działał dopiero w poziomie Pzdr!

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mój 16-35 II jest prawie bezgłośny i trzeba dobrze przyłożyć ucho żeby usłyszeć jakiekolwiek oznaki pracy AF.

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

no dobra, koledzy, nie dołujmy już himiego

Zablokowany

Domyślnie

Ktoś ma i nie lubi? Oczywiście mark2 - zapraszam, biorę Swoje oddałem - pozdrawiam Michała,. który przyjął zwrot z dużą klasą i bez problemów. Mogę mieć wersję pierwszą, ale jakoś nie jestem pewien. MKII jest świetna. Jeśli nie piszczy i nie chrobocze.

Zablokowany

Domyślnie

Pytanie do osób, które miały styczność z obiema wersjami 2,8: warto brać mark1?
    Miałem kiedyś to szkło, ale krótko. Był to dość wysłużony egzemplarz. Z wad jakie zauważyłem niewątpliwie pamiętam flarowanie i fakt, że na f4 był wcale nie lepszy od 17-40 na pełnej dziurze. Teraz mam rebus: wracać do 17-40 czy brać sztukę 16-35 mkI produkcji AD 2003. Może ktoś pomorze mi rozwiązać dylemat?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

nie mialem pierwszej wersji ale opinie o niej najlepsze nie sa, zreszta wystarczy spojrzec na to: http://www.the-digital-picture.com/R...=0&FLI=0&API=0

czekaj cierpliwie az nadarzy sie okazja na kupno wersji II
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Mk1 miałem kiedyś przez parę dni. Sporo słabsze 16mm, baaardzo słabo pod słońce i o dziwo trochę lepiej na 35mm.

Zablokowany

Domyślnie

MKI wykluczam, przejrzałem swoje foty z tamtego okresu i nie wracam do tego. Dostałem niezłą ofertę cenową na nowego mkII od forumowego kolegi. Mogę mieć nówkę i to nie za oczekiwane na alle 6200...

Coś już napisał
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

ja bym poczekał! nie ma co się łaszczyć na starszą wersje, a poza tym można trafić czasem jakiegoś rodzynka w niezłej cenie
    ostatnio poszło na :
    http://www.allegro.pl/item694117202_..._realfoto.html

zresztą ten allegrowicz wysprzedawał sporo fajnego sprzętu od 1zł który poszedł za całkiem niezłe pieniądze!

Sam jakiś czas temu kupiłem swój 16-35 II za bezcen w stosunku do dzisiejszej ceny, więc nadzieja na więcej takich okazji jest zawsze realna!
    Jeśli nie masz przymusu szybkiego kupna tego szkiełka to osobiście radzę poczekać!
    Pozdrawiam i cierpliwości życzę
    30d,16-35 2.8II L 24-70 2.8L 70-200 2.8L 85 1.2II L 580 EX II Manfrotto, Lowepro, SanDisk ... wiele planów i zapału

Zablokowany

Domyślnie

Toś mnie zdołował, przecież zwycięzca tej aukcji mnie przeskoczył o 50 pln. Jestem na wakacjach i mam lapa z iplusem. Okazałem się za wolny. A ty mi jeszcze tą aukcją w oczy świecisz...

Poza tym czekać nie mogę. Terminy gonią. Do 10-go muszę mieć coś szerokiego.

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów