chyba każdy inaczej postrzega owe zachowania lensa, jak pisalem moj i piszczy i stuka ale, ale nawet nie mysle sie tym przejmowac,
wpadnij do Wro to porownamy swoje sztuki :-)
chyba każdy inaczej postrzega owe zachowania lensa, jak pisalem moj i piszczy i stuka ale, ale nawet nie mysle sie tym przejmowac,
wpadnij do Wro to porownamy swoje sztuki :-)
Jak już tak wszyscy się chwalą to u mnie coś tam słychać(ciche "szur szur") a to nówka ze sklepu - wg mnie ten typ tak ma.
no przykladowo moja 135L tez stuka i chrobocze, 85 1.8 czy 24-70L to cichutkie obiektywy, nawet w servo, zadnych dzwiekow
tez twierdze ze ten typ tak ma i jesli wszystko dziala ok, to nie szukac dziury w calym
Powiem tak, to nie jest ciche szur-szur, to jest chrobot. Wyraźny, klekotanie prawie. Pewnie można mieć to gdzieś, ale miałem już w życiu kilka L i żadna, łącznie z mocno leciwymi nie klekotała. Plus ten pisk. Sam nie wiem. Żal lensa, ale nie mogę się przekonać. Kolega sprzedający wyjeżdża z Polski za kilka dni, nie mam komfortu odłożenia zwrotu. Jeśli jest ktoś z 3miasta, komu klekocze i kto może jutro około 10.00-11.00 spotkać się pod prezydium to możemy sobie poklekotać. Jak mnie przekona to zostawiam![]()
himi - przykra sprawa, jak sie cos kupuje to chcialoby sie zeby zakup byl udany a nie trefny.
a moze to byl sygnal zeby nie zmieniac jednak 17-40 na 16-35hehe
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Jest już opcja powrotu do 17-40, dogadana.
u mnie szumi jak należy, nie jest to najcichszy AF ale mieści się w granicach normy! ale aż musiałem sam jeszcze raz sprawdzić
Przykra sprawa że trafiłeś wadliwą sztukę, ale na Twoim miejscu bym się nie zastanawiał i zwróciłbym od razu! Nie ma co czekać bo popiszczy poskrzeczy a później może zupełnie wysiąść i wtedy dopiero będzie kiszka... a nóż widelec trafi się kolejna okazja
Pozdrawiam
30d,16-35 2.8II L 24-70 2.8L 70-200 2.8L 85 1.2II L 580 EX II Manfrotto, Lowepro, SanDisk ... wiele planów i zapału
Przesądzone, dzisiaj oddalę szkło. Trudno się mówi. Nie będzie 2,8![]()
Uzywałem kiedys 16-35 II i cisza była porażająca.. wiec chyba cos nie tak jak masz czas to proponuje ci polozyc puszkę z zapietym szkłem na plecach (na LCD) na stole i nacisnac spust zobacz jak zachowa sie szkło... przymierzałem kiedys jedna 85 w ten sposob i cos zapiszczało i AF przestał działac, działał dopiero w poziomiePzdr!
Mój 16-35 II jest prawie bezgłośny i trzeba dobrze przyłożyć ucho żeby usłyszeć jakiekolwiek oznaki pracy AF.