Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 64

Wątek: Koniec z nauką fotografii !

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qb4hkm Zobacz posta
    Powiem tak... DER HAHAHA!
    Jak zajrzysz na KKM - to serwis niejednokrotnie sprawdza się nie lepiej niż Canona...

Tylko, że Sony ma profesjonalną grupę marketingową Sony Alfa Team - chłopaki są na prawdę spoko... w razie jakichś nieprzyjemności z serwisem zawsze pomogą, doradzą, jak sytuacja była na prawdę gorąca, potrafili popchnąć sprawę ku dobremu zakończeniu...

Przed Canonem miałem KM D5D i D7D, mamy w Warszawie takie comiesięczne spotkania klubowiczów KKM(na które każdego serdecznie zapraszam) i niejednokrotnie przed premierami lub tuż po odwiedzali nas tam chłopaki ze świeżym sprzętem do wypróbowania. Że A200 bardzo popularna jest, to się nie dziwie, bo to bardzo przyzwoity aparat i jakoś rok temu do kupienia był za śmieszne (około 700-800zł)

Sam system też jest świetny dla amatorów z ambicjami - jest dużo genialnych szkiełek minolty o świetnych optycznych za niewielką kasę(do 1K pln). Np. 70-210/4(popularna "flinta"), 35-70/4, 24-50/4, 28-135/4-4,5(absolutnie genialne szkiełko... jedno z pierwszych z tylnym ogniskowaniem - mega szybki af, super ostry od pełnej dziury, ma też swoje wady, ale ja to szkiełko mimo wszystko kochałem po prostu... żałuję, że musiałem sprzedać :-()
    wiem o teamie alfa bo z nimi współpracuje i również pomagam ; ) przede wszystkim oni starają*się, żeby nie oceniać*sony jako firmy która robi gówno dla byle kogo, oni naprawdę chcą podnieść zainteresowanie fotografią i szkolą ludzi ( www.lustrzanka.sony.pl ) tylko olympus dotąd 'kształcił' fotografów podstawami dodając płyty, książki z pomocami. a reszta chyba jest dla pro od razu ; )
    Prawda Minolta była świetnym systemem, nadal pozostawiła wiele genialnych szkieł. Niestety po połączeniu z koniką, upadła, nie jej wina ; )
    ale wszyscy z działu minolty dalej pracują*w tym samym miejscu, w tym samym kraju i budynku, tylko dla innej firmy ale kontynując to co zaczeła minolta.
    Doświadczenie pozostało i zwiększyło się.
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Bywalec

Domyślnie

a więc to jeszcze lepiej podkreśla to jak bardzo canon i nikon nie widzi sensu w promowaniu się w polsce
    Drzwi wejsciowe do Zlotych Tarasow sa oklejone reklama 1000d od sciany do sciany. W srodku jest tez sklep franczyzowy, ktory kiedys byl Canon, teraz jest Nikon. Rok temu bylo pelno billboardow z ixusem. Szerokikadr.pl, chyba jeden z fajniejszych serwisow edukacyjnych dla amatorow zainteresowanych rozwojem, jest Nikona.
    Ostatnio edytowane przez jz7 ; 27-07-2009 o 22:38

Uzależniony

Domyślnie

Xpressive, kiedy wszedł do produkcji Canon 50D Mark II? Umknęło mi to.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    a ty na h*j trollujesz z takimi tekstami ? za mało postów masz ?
    nie podoba się to nie czytaj. to wszystkim wyjdzie na zdrowie.
    Temu Panu podziękujemy. Ban na 6 miesięcy na ochłonięcie powinien wyjść i Panu i forum na zdrowie (sam nie wiem czemu pisze z wielkiej litery no ale...). Takiego poziomu wypowiedzi nie życzymy sobie na forum. A jak się pojawi klon omijający ban to będzie ban permanenty plus zabawa w ciuciubabkę z klonami .

Zablokowany

Domyślnie

A wracając do tematu
    (tu powinien Vitez dopisać "Rozmowa jest kontrolowana")
    Fakt, faktem ze ten serwis jest troche zaniedbany w Polsce i tylko stolica ma szybki dostęp do reklamowania i serwisowania sprzetu :neutral:
    Osobiście nie wiem jak to jest z tym serwisem sony' ego, ale z tego co widze to jest to bardziej rozwiniete niz Canon :-|

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    Fakt, faktem ze ten serwis jest troche zaniedbany w Polsce i tylko stolica ma szybki dostęp do reklamowania i serwisowania sprzetu :neutral:
    Ja mam nawet do Berlina bliżej. Autobahn i wio. Tylko szkoda, że ostatnie 90km. :P

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    a ty na h*j trollujesz[...]
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Temu Panu podziękujemy.
    Vitez i jego purytańskie podejście do ortografii...

Bywalec Awatar Voith
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Moim zdaniem Sony staje sie lubiany ze względu na podejście do klienta - obsługa w Sony Center jest na wysokim poziomie - można sobie pomacac lustra, podłaczyć obiektywy, podrukowac zdjęcia zrobione. Człowiek chętniej kupuje coś co juz sprawdził. Poza tym byłem w szoku jak jechałem do Sony Center w stolicy po obiektyw z kolegą i chłopaki w sobote czekali na nas ponad godzine po zamknięciu bo złapalismy korki na trasie Lublin - Warszawa. Takim zachowaniem zachęcają ludzi do kupna sprzętu ich firmy.
    Mniej sprzętu, więcej talentu.

Bywalec

Domyślnie

Ale Sony Center i inne ich atrakcje, sa zwiazane z cala gama sprzetu sony niezwiazanego z fotografia, aparaty sie tam lapia niejako przy okazji, bo sa w ofercie, obok mp3 playerow, laptopow i dvd. Dlatego porownywanie potencjalu marketingowego sony, do firm bardziej wasko wyspecjalizowanych, jest zgubne.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jz7 Zobacz posta
    Dlatego porownywanie potencjalu marketingowego sony, do firm bardziej wasko wyspecjalizowanych, jest zgubne.
    Dla tych wąsko wyspecjalizowanych firm?

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów