Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 64

Wątek: Koniec z nauką fotografii !

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    a ty robiłeś od razu śliczne zdjęcia kupująć 400 i kita ? albo czy je w ogole robisz.
    promocja jak promocja ma zachęcić ludzi do kupowania, a że reszta tego nie robi to ich strata na tym rynku. jakby czepiać się promocji to iść do panasonica który tak wypromował swoją*stabilizację obrazu, że po dziś*dzień ludzie trzęsą jak opętani, sprawdzając czy stabilizacja działa...

Panasonic w lustrzankach nie ma stabilizacji obrazu. Ma stabilizację optyczną i bardzo mały wybór optyki. Z obiektywami Zuiko stabilizacji nie ma wcale.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Panasonic w nie ma stabilizacji obrazu. Ma stabilizację optyczną i bardzo mały wybór optyki. Z obiektywami Zuiko stabilizacji nie ma wcale.
    to może się pomyliłem, ale były reklamy w telewizji z tą niesamowitę stabilizacją gdzie można człowiekiem rzucać a i tak można idealne zdjęcie uzyskać. albo to coś z kompaktu było... nie pamiętam to było z 1,5 roku temu : )
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.
    http://www.flickr.com/photos/piotrpawlowski/

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Wierzysz w reklamy?...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Zablokowany

Domyślnie

Nie tyle co uprzedzony do samej raczej, jak dotychczas do mojej zaufanej gazety, pytanie "Czemu nie promują tak C lub N?" chociaż jestem też uprzedzony do alfy a raczej do większości ich użytkowników. Lekka forma zniechęcenia, dla niektórych to taki który opanował już technike fotografii, a dla niektórych to po prostu posiadacz urządzenia pstrykającego :smile:
    I na pewno nie mam tu na celu zniechęcenia nikogo do alf czy też wytworzenia zaciętych dyskusji i kłótni.

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Reklama z bykiem i numerem telefonu do fajnej laski sfotografowanym przez okno jadącego samochodu. http://www.youtube.com/watch?v=XVsA-At8Ruc&NR=1
    To nie ta reklama ale nie chce mi się jej szukać. Jedne z fajniejszych reklam foto w TV.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

o tak właśnie lumix : D

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Wierzysz w reklamy?...
    nie ale 'pracowałem' w sklepie i przychodzili ludzie i rzucali sprawdzając stabilizację..
    5dII, 30d, 20d, parę l, pws II plus, st-e2 i kompletny brak czasu... i tak naprawdę dopiero zaczynam.

Bywalec

Domyślnie

Nie tyle co uprzedzony do samej raczej, jak dotychczas do mojej zaufanej , pytanie "Czemu nie promują tak C lub N?"
    Wczoraj sie urodziles? Artykul sponsorowany ma ten co go wykupi.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Frugo Zobacz posta
    Nie tyle co uprzedzony do samej raczej, jak dotychczas do mojej zaufanej gazety, pytanie "Czemu nie promują tak C lub N?" chociaż jestem też uprzedzony do alfy a raczej do większości ich użytkowników. Lekka forma zniechęcenia, dla niektórych to taki który opanował już technike , a dla niektórych to po prostu posiadacz urządzenia pstrykającego :smile:
    I na pewno nie mam tu na celu zniechęcenia nikogo do alf czy też wytworzenia zaciętych dyskusji i kłótni.

no focus zawsze był niesamowitym pismem : )

właśnie dorwałem WPROST light, z reklamą*w środku na dwie strony alfy. Nie byle jaką*reklamą, bo z porównaniami głębi ostrości jakie mozna uzyskać lustrzanką, stabilizacją, autofocusem z lustrzanek. ciekawe i nie głupie, kompakciarza trafi napewno ale i coś można wywnioskować z tej nietypowej reklamy więc nowy etap w kwestii reklam.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jz7 Zobacz posta
    Wczoraj sie urodziles? Artykul sponsorowany ma ten co go wykupi.
    a więc to jeszcze lepiej podkreśla to jak bardzo canon i nikon nie widzi sensu w promowaniu się w polsce !
    Chcecie usłyszeć nowinkę ?
    gdzie jest serwis canona ? Na Żytniej.
    gdzie jest serwis sony alf ? Na Żytniej.

problemy z canonowską żytnią każdy zna i każdy ma nadzieje tam nie trafić, co ciekawsze SERWISUJĄ Ci sami ludzie aparaty i canona i sonego. Tylko, że sony nie ma żadnych problemów z tym serwisem...
    paranoja ?
    Ostatnio edytowane przez xpressive ; 27-07-2009 o 21:12 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Na plenerze w lutym też nie było chętnych do noszenia Marka.
    Gdzie? Dlaczego mnie tam nie było? Ja bym ponosił.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xpressive Zobacz posta
    Chcecie usłyszeć nowinkę ?
    gdzie jest serwis canona ? Na Żytniej.
    gdzie jest serwis sony alf ? Na Żytniej.

problemy z canonowską żytnią każdy zna i każdy ma nadzieje tam nie trafić, co ciekawsze SERWISUJĄ Ci sami ludzie aparaty i canona i sonego. Tylko, że sony nie ma żadnych problemów z tym serwisem...
    paranoja ?
    Powiem tak... DER HAHAHA!
    Jak zajrzysz na KKM - to serwis niejednokrotnie sprawdza się nie lepiej niż Canona...

Tylko, że Sony ma profesjonalną grupę marketingową Sony Alfa Team - chłopaki są na prawdę spoko... w razie jakichś nieprzyjemności z serwisem zawsze pomogą, doradzą, jak sytuacja była na prawdę gorąca, potrafili popchnąć sprawę ku dobremu zakończeniu...

Przed Canonem miałem KM D5D i D7D, mamy w Warszawie takie comiesięczne spotkania klubowiczów KKM(na które każdego serdecznie zapraszam) i niejednokrotnie przed premierami lub tuż po odwiedzali nas tam chłopaki ze świeżym sprzętem do wypróbowania. Że A200 bardzo popularna jest, to się nie dziwie, bo to bardzo przyzwoity aparat i jakoś rok temu do kupienia był za śmieszne pieniądze (około 700-800zł)

Sam system też jest świetny dla amatorów z ambicjami - jest dużo genialnych szkiełek minolty o świetnych parametrach optycznych za niewielką kasę(do 1K pln). Np. 70-210/4(popularna "flinta"), 35-70/4, 24-50/4, 28-135/4-4,5(absolutnie genialne szkiełko... jedno z pierwszych z tylnym ogniskowaniem - mega szybki af, super ostry od pełnej dziury, ma też swoje wady, ale ja to szkiełko mimo wszystko kochałem po prostu... żałuję, że musiałem sprzedać :-()
    40d + 17-40/4L + 70-200/4L

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów