Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 64

Wątek: Koniec z nauką fotografii !

Zablokowany

Domyślnie Koniec z nauką fotografowania !

Mogę z czystym sumieniem oświadczyć ze skończyły się czasy pełnej świadomości i manualnych ustawień, Nie musimy uczyć się odpowiednio ustawiać przysłony do czasu naświetlania bo oto jest ona Sony alpha 380 !!.

Dzisiaj rano czytając Focusa, zresztą bardzo ciekawą gazetę natrafiłem na bardzo intrygujący artykuł, co prawda załamałem się troszkę gdy od jakichś 4 wydań tejże prasy zauważyłem że reklamuje ona alfy ! Ona też ?!

Nie mniej focus idzie zgodnie z techniką i reklamuję nowinki a tutaj macie artykuł.

"Fotografia dla każdego"

Dziś nie trzeba już znać się na technicznych szczegółach, by zrobić doskonałe zdjęcie. Wystarczy wysokiej klasy aparat, taki jak najnowsza cyfrowa Sony a380 jest bardzo lekka, ale wyposażona została we wszystkie niezbędne (w tym matrycę 14,2 megapiksela, stabilizator SteadyShot INSIDE,wyjście HD oraz funkcję Quick AF Live View). Początkującym przyda się nowy przyjazny system obsługi - korzystanie z niego ułatwia jasny, czytelny, 2,7-calowy ekran LCD, który można wygodnie odchylić w górę lub w dół.

Po przeczytaniu tegoż artykułu apeluję do użytkowników o zmianę systemu z racji łatwości obsługi i możliwości zrobienia "doskonałych zdjęć"
    a Moderatorów proszę o zmianę forum na sony-board.info.

Z góry dziękuje
    Ostatnio edytowane przez Frugo ; 26-07-2009 o 11:14

Początki nałogu
    Miasto
    warszafka

Domyślnie

weź mistrzu trolluj gdzie indziej

Coś już napisał Awatar Manaj
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ciekawy artykuł. Jak wiadomo kolejny sprytny chwyt marketingowy. Ciekawe ilu się nabierze na cuda techniki z fabryki Sony.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fahrenheit Zobacz posta
    weź trolluj gdzie indziej
    Widze że brak humoru i skłonności do automatycznych rozwiązań.

Jak widzisz, ja tylko przedstawiam artykuł i lekko go komentuje, nic więcej.

Btw. Zauważyłem że z użytkownikami nie posiadającymi 3000 postów niechętnie sie rozmawia.
    Ostatnio edytowane przez Frugo ; 26-07-2009 o 12:04

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Najgorsze jest to, że Sony prowadząc kampanię idiot-friendly całkiem nieźle na tym wychodzi.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

obiektywnie rzecz biorac, zdjecia solidne technicznie jest duzo latwiej wykonac dzisiaj niz na filmie. a te poprawiajki w aparatach bynajmniej tu sporo pomagaja.

a czy to zle?

niekoniecznie. to nie polega na pierdzieleniu sie w galkologie, tylko na mysleniu o tym co i dlaczego sie fotografuje. poglad, ze technika nie jest latwa i wymaga pracy jest przestarzaly i dzisiaj moze byc co najwyzej popularny wsrod profesjonalistow, ktorzy boja sie o swoj chleb codzienny

a sola fotografii jest praca w glowie i myslenie o tym "co" sie fotografuje. nie "jak sie to naswietli". naswietlanie to jest tylko zagadnienie techniczne wynikajace z ograniczen medium.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 26-07-2009 o 12:23
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Domyślnie

Przerażające jest takie podejście do fotografii. Ostatnio na weselu jeden z gości mnie zagaduje, pokazuje jakąś alfę i pyta, czy bym mu czegoś tam nie wytłumaczył, bo kupił kilka tygodni temu a nie zrobił zdjęcia na programie innym niż "auto"...

Coś już napisał Awatar yaro78
    Miasto
    mazowieckie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aciek_l Zobacz posta
    Przerażające jest takie podejście do fotografii. Ostatnio na weselu jeden z gości mnie zagaduje, pokazuje jakąś alfę i pyta, czy bym mu czegoś tam nie wytłumaczył, bo kupił kilka tygodni temu a nie zrobił zdjęcia na programie innym niż "auto"...
    Takie podejście to jeszcze nie jest złe. Zadaje pytania znaczy przynajmniej chce się czegoś nauczyć. Tragedia jest wtedy gdy odbiera zdjęcia z labu i piszczy że jest gorsze niż z kompaktu za 300pln sąsiada.
    bez sensu

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yaro78 Zobacz posta
    Takie podejście to jeszcze nie jest złe. Zadaje pytania znaczy przynajmniej chce się czegoś nauczyć. Tragedia jest wtedy gdy odbiera zdjęcia z labu i piszczy że jest gorsze niż z kompaktu za 300pln sąsiada.
    Bo do Tej Alfy musisz jeszcze dokupić kilka szkieł w białym kolorze najlepiej

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaitsev Zobacz posta
    Najgorsze jest to, że Sony prowadząc kampanię idiot-friendly całkiem nieźle na tym wychodzi.
    widać uderzyli w najliczniejszy elektorat..

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów