jezu... to jakas plaga.Zamieszczone przez gawryl
przeciez to powinno byc karalne!!! a wy nie dosc ze po wolnosci chodzicie, to jeszcze wszedzie sie ujawniacie![]()
mysle, ze na dobrych formach to normalne, ze fajnych ludzi mozna spotkacZamieszczone przez akustyk
na forum dresiarskim nas nie ma...
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
no to niezły mam wybór - albo fizycy, albo dresiarze. Musze się z tym przespaćZamieszczone przez gawryl
![]()
![]()
Pentax K-5 II, Leica M9
dla mnie fotografia cyfrowa nieodlacznie wiaze sie z obrobka programami graficznymi, jezeli moge sprawic ze cos bedzie wygladac lepiej a ludzie beda sie na to chwytac to czemu nie mam z tego korzystac? mam dodatkowy fach w reku wiec korzystam z tego, oczywiscie jakis umiar w podrasowywaniu trzeba trzymac. reasumuja osoby nie potrafiace obslugiwac programow graficznych najbardziej na nie psiocza...
Sorry, ale wydaje mi się, że nie masz racji. Osoby, które poznały możliwości edytorów graficznych, starają się nie przesadzać w "psuciu" zdjęć nadmiernym wykorzystaniem wszelakich, dostępnych efektów. Sama korzystam z trzech edytorów - w zależności od potrzeb - i zauważam, że z dnia na dzień coraz mniej "bajerów" wykorzystuję. Nie chodzi to, że ich nie znam. Po prostu wystarczy zwykła świadomość, że ten i ten gadżet ulepszy mi jeden element, ale zepsuje drugi - ot, co. Ja nie "psioczę" na programy graficzne, ale uważam, że dobrego fotografa (nie fotografika, czy grafika) poznać można po tym, iż umie "pstryknać" doskonałe zdjęcia, a nie, że doskonali je dopiero na monitorze kompa. Nie twierdzę, że wszystkie foty powinny być "surowe", ale nie powinno się przesadzać z efekciarstwem. Ale to oczywiście moje, amatorsko - babskie, zdanie na ten temat.Zamieszczone przez c42
![]()
EOS 30 VD | EOS 20D | PowerShot Pro1 | PowerShot A80 | Trochę najprzeróżniejszych śmieci | My gallery: www.sylwiatalar.pl
..a wszystkie blondynki z biustem 4 to k...wy...Zamieszczone przez c42
Pentax K-5 II, Leica M9
...a jak pijak to Polak, a jak Polak, to złodziej....Zamieszczone przez akustyk
![]()
![]()