Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: C 50D/40D czy N 300D

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

zawsze jest lepiej wziąć nowszą wersję, ale jeżeli nie potrzebujesz różnic jakie daje 50d w stosunku do swojego poprzednika (matryca itp) to po co przepłacać?
    no chyba, że kasa nie gra roli...
    pozdrawiam odwiecznie kłócących się
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Początki nałogu

Domyślnie

Ja mam 40d, a moj znajomy ostatnio zaopatrzyl sie w D300. Pierwsze wrazenia? Zdecydowanie lepszy Af w D300, a to cecha, ktorej zaden grip ani nic nie rozszerzy w 40d. A poza tym to nie widze roznic zeby warto bylo zmienic na D300 . Zreszta w cenie D300 jest 1d2. I to bylby moj wybor .

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    No to właśnie kwestię obiektywów powinieneś rozpatrywać - dla samej puszki nie widzę specjalnego sensu zmiany systemu - jeżeli po tamtej stronie masz jakiś obiektyw który Ci wyjatkowo pasuje to zmieniaj. Jeżeli nie - to zostać...
    Co do korpusów - musiałem ostatnio kupić 50D bo padł jeden z moich 40D ale gdyby były w sprzedaży nowe 40D to nawet bym się nie zastanawiał... Po włożeniu 4 GB karty widzę teraz ~180 na liczniku zamiast ponad 300 i dodatkowo mam większe szumy...
    Z zakupem 40D osobiście nie widzę problemu... cyfrowe pl 3099,- były na magazynie, obecnie do pięciu dni, Fotojoker od ręki 2969!

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

zalezy jakie masz dlonie. Dla mnie grip do 40d jest za duzy i pomimo ze duzo ujec pionowych robie to musze z gripa zrezygnowac, ledwo siegam spust.
    Moze jeszcze urosne?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Web Zobacz posta
    Z zakupem 40D osobiście nie widzę problemu... cyfrowe pl 3099,- były na magazynie, obecnie do pięciu dni, Fotojoker od ręki 2969!
    W US kupowałem... Tam nie ma...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów