Szumów trochę jest, i to nawet na tych 750pixowych. W większych wersjach może to być przeszkodą w odbiorze. No ale co poradzić - jaka tematyka takie światło.
Szumów trochę jest, i to nawet na tych 750pixowych. W większych wersjach może to być przeszkodą w odbiorze. No ale co poradzić - jaka tematyka takie światło.
Ania o wysokim poziomie nie będę pisał bo to oczywiste, ale na 7. młody ma oko jakby miał jęczmień lub popalił zdrowo lub zarobił strzała... Wiem ile poświęcasz na obróbkę więc 20sekund na oko to już chyba nie za wiele a byłoby miodzio..![]()
Ja od dawna mowie, ze robię nieostre i zaszumione zdjęcia. Jak ktoś chce liczyć piksele i oglądać HR 1:1, nie jest moim klientem - proste.
thedoc - zdziwiłbyś się
marekb - poświęcam dużo czasu na obróbkę, ale na retusz - minimalną. Tej pary chyba nawet w ogóle nie retuszowałam. Gdybym zobaczyła ten 'jęczmień' pewnie coś bym z nim zrobiła, ale dopiero jak zwróciłeś mi uwagę, to dostrzegłam. Choć nadal mnie niespecjalnie razi.
Pkt 8 regulaminu forum
Widzę Kalino, że wchodzi stopniowo (albo i nie) w nowy sposób obróbki. Przypomina mi to szczególnie twoje zdjęcie schodów w Politechnice. Efekt w 8. i 11. jakoś przypomina mi zabawę suwakiem przeźroczystość w cameraraw (bodajże tak to sie zwało), czego ja szczególnie nie widzę w portretach, ale w architekturze a i owszem. No... ale ty pracujesz w tej branży kilka lat, masz za sobą xx a może nawet i xxx zleceń. Takie jest moje skromne zdanie![]()
Regulamin pkt 8
Wcześniejsze twoje foty, a przynajmniej niektóre z nich, mną zamiatały, tutaj jakoś nie potrafię odnaleźć niczego z tamtych wrażeń.
thedoc - zdziwiłbyś się
sorry jeśli uraziłem, myślę że to żaden wstyd być najlepszym w swoim fachu i powszechnie uznanym, a przy tym dobrze wynagradzanym, natomiast misjonarstwa nie lubię i już.