z kasa nie ma problemu. po prostu chce kupic raz a dobrze. a co jest dobrego do ciemnych miejsc?
z kasa nie ma problemu. po prostu chce kupic raz a dobrze. a co jest dobrego do ciemnych miejsc?
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
50 czy 85 na początek?? a co dobrego w plener?? dzieki za wasz czas. pewnie macie dość takich amatorów jak ja.
a jakas lampa co by doswietlic??
\
Jeśli chodzi o bardziej uniwersalne szkło to 50/1.4. Da radę wszędzie gdzie napisałeś. 50/1.8 jest trochę bardziej losowe w ciemniejszych pomieszczeniach i trzeba trochę przymknąć, żeby nie było mydła. Posiadałem (1.4 mam) obydwa i jeśli masz kasę, jesteś zdecydowany na tę ogniskową i zamierzasz robić śluby, to zdecydowanie wersja 1.4.
Jeśli chodzi o typowy portret na zewnątrz to 85/1.8. Do 2000zł nie ma nic lepszego do portretu niż 85 (moje skromne zdanie).Jednak na niektóre kościoły i pomieszczenia to jest zdecydowanie za ciasno.
430EX.
co sadzicie o
CANON EF 70-200 f/4 L IS USM
dobry to wiem , ale kiedy sie przydaje??
w złym oswietleniu pewnie 2.8 lepszy ale i drozszy i bez is