Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: 300D czy 350D

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarekC
    a jakie szkło polecasz za te 1000 PLN ??? jako uzupełnienie kita, z tele ???
    Cytat Zamieszczone przez krzys121
    Ja ze swojej strony polecam Sigme 70-300 APO DG, cena okolo 950zl.
    zaznacze tylko ze ta Sigma jest "wolna jak keczup". Jezeli zalezy Ci na tym to polecam Canona 100-300 z szybkim silnikiem USM.

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

@MarekC (bo sie podpisales pod zdaniem satriani-ego, wiec go cytuje)
    Cytat Zamieszczone przez satriani
    Głównie fotografowane pejzaże i przyroda statyczna ( nie dzikie ptaki, czy szybko poruszające się zwierzęta)
    Ty chyba nie potrzebujesz szybkiego AF ale i tak bym bral 100-300 USM (sam mam i se chwale), tylko.... po co Ci takie tele? z tego, co napisales (i zacytowalem) nie widac uzasadnienia szukania 300-400mm. he?
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

a te 699 z VAT czy bez ??? Bo jeśli bez to ponoć poniej ceny największych dystrybutorów C w DE
    Oczywiscie, ze juz z Mwst., znaczy brutto. :-)

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    @MarekC (bo sie podpisales pod zdaniem satriani-ego, wiec go cytuje)

Ty chyba nie potrzebujesz szybkiego AF ale i tak bym bral 100-300 USM (sam mam i se chwale), tylko.... po co Ci takie tele? z tego, co napisales (i zacytowalem) nie widac uzasadnienia szukania 300-400mm. he?
    Nie podpisałem się, bo oprócz panoramek robię sporo dzjęć w ruchu, a tele bo spodobały mi się foty p13ka i chciałbym choć w niewielkim stopniu nauczyć się focić jak on. te ptaszki są piękne :-) Wiele razy zabrakło mi tele, gdy chciałem sfocić kogoś z dalszej odległości. oczywiście wszystko w amatorskim zakresie. jesli chodzi o szybkość AF, to ... pożyczyłem od znajomego S2 IS - wolałbym szybszy. W 500N z kijową Sigmą 28-88 (czy jakoś podobnie) w sumie wystarcza, ale byłoby miło mieć coś szybszego
    Pozdrawiam
    Marek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nie podpisałem się, bo oprócz panoramek robię sporo dzjęć w ruchu, a tele bo spodobały mi się foty p13ka i chciałbym choć w niewielkim stopniu nauczyć się focić jak on. te ptaszki są piękne :-)
    no to taki obiektyw jak ma p13ka sprzedaje mmsza za 5000zl. Wal do niego moze jeszcze ma

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    no to taki obiektyw jak ma p13ka sprzedaje mmsza za 5000zl. Wal do niego moze jeszcze ma
    a czy tańszym, np. tym 100-300 nie można zrobić podobnych zdjęć, od razu treba wydawać taką furę pieniędzy ???
    Pozdrawiam
    Marek

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

Nie podpisałem się
    no to sie niejasno wypowiedziales, gdyz autor tego topiku dosc precyzyjnie okreslil swoje wymagania, a Ty -mowiac ,,też mnie to intersuje'' (#2 post w tym watku) niejako podpisales sie pod tymi zainteresowaniami... trzeba uwazac, bo kupisz cos, czego nie potrzebujesz
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

a czy tańszym, np. tym 100-300 nie można zrobić podobnych zdjęć, od razu treba wydawać taką furę pieniędzy ???
    Mozna ale to nie ta jakosc. Do ptakow to minimum 300mm a te obiektywy o ktorych wspomniano czyli 70-300 i 100-300 to przy 300mm juz sa troszke mydlane. Jednak eLka to eLka. No i ten IS. Swietna sprawa.

[edit]
    Dodam ze te 5000 za canona 100-400 L IS to nie lada okazja.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 26-08-2005 o 16:13

Uzależniony
    Miasto
    Radom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    no to sie niejasno wypowiedziales, gdyz autor tego topiku dosc precyzyjnie okreslil swoje wymagania, a Ty -mowiac ,,też mnie to intersuje'' (#2 post w tym watku) niejako podpisales sie pod tymi zainteresowaniami... trzeba uwazac, bo kupisz cos, czego nie potrzebujesz
    sorki za niejasność.. też mnie to interesuje, bo też nie wiem na co się zdecydować (spośród tych 2 modeli).
    Pozdrawiam
    Marek

jackkkkk
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tpop
    Są. Od ISO400 juz wyraźnie. Przy 100-200 juz tego tak nie widac. Wedlug mnie najwieksza roznica jest przy ISO800.
    No tak, wszyscy mówią o wyraźnie większych szumach 300D a dpreview sądzi inaczej (wykresy na dole strony):

http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page19.asp

I nie mam na celu wywołania kolejnej głupiej dyskusji nad przewagą tego czy owego.

Więc jak to jest naprawdę.
    Pozdrawiam Jacek

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów