Zamieszczone przez MarekC
zaznacze tylko ze ta Sigma jest "wolna jak keczup". Jezeli zalezy Ci na tym to polecam Canona 100-300 z szybkim silnikiem USM.Zamieszczone przez krzys121
Zamieszczone przez MarekC
zaznacze tylko ze ta Sigma jest "wolna jak keczup". Jezeli zalezy Ci na tym to polecam Canona 100-300 z szybkim silnikiem USM.Zamieszczone przez krzys121
@MarekC (bo sie podpisales pod zdaniem satriani-ego, wiec go cytuje)
Ty chyba nie potrzebujesz szybkiego AFZamieszczone przez satriani
ale i tak bym bral 100-300 USM (sam mam i se chwale), tylko.... po co Ci takie tele? z tego, co napisales (i zacytowalem) nie widac uzasadnienia szukania 300-400mm. he?
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Oczywiscie, ze juz z Mwst., znaczy brutto. :-)Zamieszczone przez MarekC
Nie podpisałem się, bo oprócz panoramek robię sporo dzjęć w ruchu, a tele bo spodobały mi się foty p13ka i chciałbym choć w niewielkim stopniu nauczyć się focić jak on. te ptaszki są piękne :-) Wiele razy zabrakło mi tele, gdy chciałem sfocić kogoś z dalszej odległości. oczywiście wszystko w amatorskim zakresie. jesli chodzi o szybkość AF, to ... pożyczyłem od znajomego S2 IS - wolałbym szybszy. W 500N z kijową Sigmą 28-88 (czy jakoś podobnie) w sumie wystarcza, ale byłoby miło mieć coś szybszegoZamieszczone przez gawryl
Pozdrawiam
Marek
no to taki obiektyw jak ma p13ka sprzedaje mmsza za 5000zl. Wal do niego moze jeszcze maZamieszczone przez MarekC
![]()
a czy tańszym, np. tym 100-300 nie można zrobić podobnych zdjęć, od razu treba wydawać taką furę pieniędzy ???Zamieszczone przez tpop
Pozdrawiam
Marek
no to sie niejasno wypowiedziales, gdyz autor tego topiku dosc precyzyjnie okreslil swoje wymagania, a Ty -mowiac ,,też mnie to intersuje'' (#2 post w tym watku) niejako podpisales sie pod tymi zainteresowaniami... trzeba uwazac, bo kupisz cos, czego nie potrzebujeszZamieszczone przez MarekC
![]()
350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl
Mozna ale to nie ta jakosc. Do ptakow to minimum 300mm a te obiektywy o ktorych wspomniano czyli 70-300 i 100-300 to przy 300mm juz sa troszke mydlane. Jednak eLka to eLka. No i ten IS. Swietna sprawa.Zamieszczone przez MarekC
[edit]
Dodam ze te 5000 za canona 100-400 L IS to nie lada okazja.
Ostatnio edytowane przez tpop ; 26-08-2005 o 16:13
sorki za niejasność.. też mnie to interesuje, bo też nie wiem na co się zdecydować (spośród tych 2 modeli).Zamieszczone przez gawryl
Pozdrawiam
Marek
No tak, wszyscy mówią o wyraźnie większych szumach 300D a dpreview sądzi inaczej (wykresy na dole strony):Zamieszczone przez tpop
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos350d/page19.asp
I nie mam na celu wywołania kolejnej głupiej dyskusji nad przewagą tego czy owego.
Więc jak to jest naprawdę.
Pozdrawiam Jacek