Teraz tło super wyglądanożyczki są niezbędnym elementem wyposażenia
21- ciut ciasno jak dla mnie![]()
Teraz tło super wyglądanożyczki są niezbędnym elementem wyposażenia
21- ciut ciasno jak dla mnie![]()
makro na CB - zapraszam!
19-23 są super... robione z ręki?? doświetlasz je czymś??
400D; 50 f/1.8; 70-200 4L; 100 f/2.8 macro; Tair 11A 2.8/135, UNOMAT B24
"Lots of people talk and few of them know, soul of a woman was created below"
Z ręki to tylko jaszczurki i trzy pierwsze w wątku, cała reszta ze statywu, wszystkie robione w świetle zastanym.
A dla mnie najfajniejsze jest 18. Jest ciekawe i ma ładne kolory i choć nie jest żyletą ostrości to i tak lubię je najbardziej. A jak już jestem przy "żyletach" to mam uwagę do części zdjęć, że nieco przeostrzasz wywołując. Lepsze zdjęcie lekko miękkie niż przeostrzone. Trzeba wyostrzać, ale tak żeby się nie rzucało w oczy. Spróbuj jeszcze raz z niektórymi i porównaj - zobaczysz, że będzie lepiej, bo kadrowo są ok.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Moim zdaniem 18 jest fajna .. taka "wodna/mokra" w kolorach.
Jednak makro to nie tylko robale ...zbyt dosłowne ich pokazanie nie przekonuje. każdy widział ważkę/muchę/pająka. Przydałoby się coś co pozwoli na chwilę zatrzymać oko na zdjęciu - może pomysłu/może światła? Popatrz na http://nikx.fotogalerie.pl/ ... niby tez makro ale jakieś takie bajkowe.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Niby takie same a jednak mają ducha. Nie sądzisz?
Ostatnio edytowane przez gervee ; 16-07-2010 o 22:11 Powód: Automerged Doublepost
Masz rację, troszkę za mocno ostatnio przesuwam suwak, myślałem że będzie lepiej. Dobrze że zauważyłeś, ciężko znaleźć granicę wyostrzania, dzięki takim uwagą powstrzymam się następnym razem :-D
Makro tak troszkę poważniej jak na mnie dopiero w tym roku pstrykam, cały czas się czegoś uczę i próbuję wyeliminować błędy. Mam nadzieję, że na pomysły jeszcze przyjdzie czasZamieszczone przez gervee
??:
Galeria piękna, ale na dzień dzisiejszy podoba mi się podejście do fotografii przyrodniczej Juza http://www.juzaphoto.comZamieszczone przez gervee
Ostatnie dwa bardzo dobre![]()
makro na CB - zapraszam!