Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: dziwne

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadi31 Zobacz posta
    mam male pytanko

fotografowalem liscie drzewa na tle nieba i
    f5,0 1/2000sec - iso 400 zdjecie piekne idealnie naswietlone w cyfrowum zblizeniu wszystkie detale listki idealnie ostre
    f32 1/2000 sec iso 400 zdjecie tez idealnie naswietlone piekne ale, po zblizeniue , zamazane, nieostre.
    pytanie dlaczego tak sie stało ??

zdjec nie mam narazie bo pisze z pracy ale moze pozniej wrzuce.
    dzieki za info
    Poczytaj o dyfrakcji. To zjawisko nasila się jeśli mocno przymykasz przesłonę stąd gorsza jakość.

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ahaa
    dzieki wielkie juz wiem o co chodzi
    w takim razie w jakich przypadkach i kiedy , do czego wykorzystuje sie przyslony 32 lub wieksze, jakie to ma zastosowanie??

wojkij - bardzo "serdecznie" dziekuje Ci za rade i linki ale moj post pomimo iz dotyczy podobnej tematyki a wrecz tej samej to skojarzenia kazdy ma inne, ja postawilem pytanie o listki na drzewie i ich ostrosc, inni o dziure, inni o ostrosci jeszcze inni o glebi ostrosci , i pomimo iz kazdy post mail inny tytuł dotyczył tego czego szukałem czyli " dyfrakcji" wiec idac twoim tokiem rozumowania tym poprzednikom ktorych posty podales w linkach powinienes napisac to samo co mi, albo w ogóle zamilknąc i wykazac zrozumieniem zamiast sie stresowac. Gdybym wiedział ze to dyfrakcja to z łaski mojej użyłbym wyszukiwarki.
    Ostatnio edytowane przez sadi31 ; 24-07-2009 o 19:10

Uprawnienia umieszczania postów