Jeśli ktoś kupował u tego pana to proszę o opinie.
Ma bardzo atrakcyjne ceny.
Jeśli ktoś kupował u tego pana to proszę o opinie.
Ma bardzo atrakcyjne ceny.
Ostatnio edytowane przez Ciekawski ; 23-07-2009 o 15:34
Wyszukiwarka allegro mówi, że takiego pana nie ma...
edit - znalazłem go "ręcznie", jakaś dziwna ta ich wyszukiwarka...
To może powtórzę litanię jak mantrę, podobnie jak w przypadku poprzednich superokazji rodem z USA (chinaskie, martiny i inne typy...)
1. nie wysyłam za pobraniem - chyba nie trzeba wiele tu dodawać...
2. wysyłka z usa - ubezpieczone na kilka stówek jako gift żeby uniknąć opłat celnych. Co w momencie, gdy ta paczka zginie (a ginie sporo)? Dostaniemy te 50$ ubezpieczenia czy sprzedawca weźmie to na klatę i odda 5000zł? Odpowiedz sobie sam
3. Co w momencie, gdy celnik ją sobie przejrzy i naliczy opłaty podatkowe, celne i ze szkła za 4500 zrobi Ci się 6000żł? ( a ostatnio nawet gifty są skrupulatnie przeglądane i clone, nie pracują tam debile...).
cytat ze strony o mnie - "UWAGA: Termin dostawy może się zmienić jeśli paczka zostanie zatrzymana do kontroli przez urząd celny w Polsce
Dotyczy to sprzetu elektronicznego o wartosci powyzej 200$"
Jakoś nie zauważyłem na jego aukcjach towarów poniżej 200$...
Resztę proponuję sobie dopowiedzieć...
4. Co z gwarancją w Europie...? No brak...
5. A suma-sumarum skończy się to jak w przypadku w.w. cwaniaczków, którzy nabili sobie trochę pozytywów dobrymi cenami a potem na fali popularności poinkasowali kilkaset tysięcy zł i słuch o nich zaginął... choć tu oczywiście mogę się mylić (jeszcze się to nie zdarzyło), sprzedawca może się okazać uosobieniem uczciwości. Nikomu wtopy na tak sporą kwotę nie życzę i piszę to z doświadczenia, ku przestrodze oraz zwykłej logiki...
Scenariusz wypisz wymaluj jak w poprzednich przypadkach - ale znając życie naiwnych nie zabraknie![]()
Ostatnio edytowane przez nowart ; 24-07-2009 o 13:44
Ze zdecydowaną większością tez kol. Nowart'a (no może poza tym regularnym trzepaniem giftów) zdecydowanie się zgadzam. Tylko pamiętaj o jednym.. Kolega Nowart, z racji swojej poza_forumowej działalności (http://canon-board.info/showthread.php?t=29807) nie jest do końca obiektywny
Radzę więc poczekać z decyzjami na opinię kogoś, kto już skorzystał z oferty Pana 'bcicha'.
Pozdrawiam!
![]()
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350
Dla ścisłości - który ustęp mojej wypowiedzi sugeruje, że jestem nieobiektywny ? Czy ja kogoś namawiam do zakupów czy to u mnie czy u kogokolwiek innego?
Dlaczego piszesz, że zgadzasz się z moją wypowiedzią w pełni a po chwili, że jestem nieobiektywny?
Napisałem zgodnie z faktami i obowiązującym prawem z czym się wiąże zawieranie transakcji z ludźmi wysyłającymi sprzęt bezpośrednio z terenu USA. Podobne rzeczy pisałem o kilku innych - na pozór świetnych i okazyjnych sprzedawców - zakończyło się to zgodnie z przewidywaniami...
Nie ma tu nic do rzeczy kim jestem i co robię - uczciwie tylko ostrzegam a co zrobią z tą wiedzą inni to już mnie mało co interesuje![]()
Ostatnio edytowane przez nowart ; 24-07-2009 o 17:38
obiektywny, nieobiektywny ale XLesio powiedz mi obiektywnie czy kupiłbyś sprzęt za 5k od kolesia, który lekko mówiąc renomy nie ma.
U Nowarta nie kupowałem bo zawsze mi wychodziło,że jest u Niego drożej niż dobra używka i tu myślę wypowiedział się jako znawca tematu (cła, sprowadzanie) niz sprzedawca. Nigdzie też nie napisał,że u niego lepiej. A jeżeli już na PW to wolno mu chyba?
Dzięki za ostrzeżenie, teraz będę wiedział czym się kierować.
Niestety to oznacza wyższe ceny .
nie czepiając się nikogo uważam,że jest to całkiem pozytywne zboczenie,że sprzęt chce się przed zakupem obmacać. A chytry dwa razy traci. Niby masz zaoszczedzić parę złotych, ale jak coś się zespuje to martw się sam ( a zapłaciłeś jak za nowe). DO momentu odbioru nie masz spokoju czy na cle nie utknęło, czy w paczce nie ma cegły itp itd.
Swoją drogą widzę pewną barierę wejścia na rynek dla nowych TIPów. Ale nie zwalałbym całej winy na kolegów C, N, T .
Jeżeli ktoś nie jest sezonowym cwaniakiem i chce z tego żyć może przyjść na CB i napisać "Cześć jestem ABC i pewnie mnie nie znacie, ale niedługo to będziecie kupować u mnie a nie u T, N ,C"
Moje dane to i proszę o trochę zaufania. A póki co wyskakuje taki filip z konopii i udaje,że pomysł na biznes znalazł.
Nowart, nie sugeruję że to wynika z twojej odpowiedzi. Jest naprawdę pomocna i wyczerpująca. Jednak sam jesteś sprzedawcą z zupełnie innych źródeł, więc zawsze będziesz odbierany jako ten, w którego interesie nie jest promowanie wszelakiej maści tipów.
Bardzo możliwe, że nawet przez sekundę nie pomyślałeś o tym w takim kontekście, jednak z racji swojego zajęcia "formalnie" obiektywny być nie możesz
A dla porządku dziennego, i nie robienia dalszego OT. Zgadzam się zarówno z farenheitem jak i Nowartem. TO ZAWSZE JEST RYZYKO. Kwestia tego czy kol. ciekawski chce zaryzykować.
Tym niemniej - sam zdecydowanie POLECAM ZAKUPY W US. Zwłaszcza teraz, gdy dolar znów schodzi poniżej 3 pln. Jednak, i niemal bez wyjątków - takie zakupy maja ręce i nogi wyłącznie wtedy, gdy omijacie pośredników. A jeszcze lepiej, gdy macie na miejscu kogoś, kto wesprze was w logistyce.
Dla uzupełnienia dodam, że sam przerobiłem ten temat już kilkadziesiąt razy. Zaczynając od sklepowych wyprzedaży i eBaya, a kończąc na molochach pokroju Adoramy.
Od powyższego jest oczywiście jeden wyjątek - gdy kupujecie sprzęt na poczet działalności, i zależy wam na fakturze Vat.
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350