Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: 200L , 135L, a może ?

Bywalec Awatar gutek
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Flanel Zobacz posta
    widział ktoś ślubniaki na 12-24 ? Jakiekolwiek ? :-)
    Trzeba by zapytać trampka czy używał przy ślubniakach. Ja od niego sigme kupowałem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

za bardzo sie uparles na te 12mm na FF, 16mm to juz jest ultra szeroko, i czasami troche zaluje ze mam taka ogniskowa bo szeroki kat troche pozbawia inwencji w niektorych sytulacjach

tez myslalem o tej Sigmie jakis czas temu, ale stwierdzilem ze co ze mnie za fotograf skoro ciagle mi czegos brakuje, szczegolnie ze nie spotkalem sie z sytulacje zeby 16mm to bylo za malo

no i swiatlo 4,5 powoduje ze wykorzystanie tego szkla na slubach jest prawie zerowe

16-35L da Ci wszystko czego potrzebujesz, no moze poza za malym zakresem, taki 16-55mm 2.8 na FF bylby idealny ;-)
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 24-07-2009 o 14:15
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar paweleverest
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    za bardzo sie uparles na te 12mm na FF, 16mm to juz jest ultra szeroko, i czasami troche zaluje ze mam taka ogniskowa bo szeroki kat troche pozbawia inwencji w niektorych sytulacjach

tez myslalem o tej Sigmie jakis czas temu, ale stwierdzilem ze co ze mnie za fotograf skoro ciagle mi czegos brakuje, szczegolnie ze nie spotkalem sie z sytulacje zeby 16mm to bylo za malo

no i swiatlo 4,5 powoduje ze wykorzystanie tego szkla na slubach jest prawie zerowe

16-35L da Ci wszystko czego potrzebujesz, no moze poza za malym zakresem, taki 16-55mm 2.8 na FF bylby idealny ;-)

Śluby zdecydowanie 16-35 2,8 - odnośnie szerokich kątów do wykorzystania w tym temacie nawet nie myśl o czymś innym na FF. Co do przesiadki z 12-24 na 16-35 ( bo taka zaliczyłem z epizodycznym 17-40 po drodze ) to wszystko przemawia za 16-35 za wyjątkiem dwóch rzeczy:

Ceny - no ale to sprawa oczywista, no i po roku na 12 mm to 16mm jakieś takie wąskawe jest ( choć oczywiście w 99% przypadków wystarczy)

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Sigma by była super gdyby nie ogromna podatność na blikowanie, przez wszechobecne kropy w kadrze używać się tego szkła praktycznie nie da.

Trochę przesadzam ale na powłokach zaoszczędzili a konstrukcja też swoje robi...

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów