Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: Jakość zależna od odległości?? Sigma 70-200 F2.8

Mieszany widok

Dopiero zaczyna Awatar Aruan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szymekgd Zobacz posta
    Pod obiektyw 50mm mozna podpiac telekonwerter, nie musi to byc min. 135mm?
    50-tka spokojnie się nadaje. Mając trzy pierścienie możesz zmiejszać lub zwiększać minimalny dystans. Zdjęcie poniżej to crop ze zdjęcia zrobionego z kilku centymetrów od żabci. Minimalnie podostrzone w picasa, ale i tak ostrość rewelacyjna (w aparatu f3.5, ale z pierścieniami to zupełnie inaczej wychodzi).

No i dlatego teraz jak widzę to mydło na 200mm to zgroza bierze Dobrze że z dalszej odległosci jest lepiej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sweetek Zobacz posta
    polecam wysłanie tego obiektywu do sigmy w Gdyni. Ja miałem wrażenie, że mój ostrzy dobrze, po wysłaniu do kalibracji, nie dość, że ostrzy o niebo lepiej, to zdjęcia ogólnie są subiektywnie "bardziej czyste", kolory bardziej zdecydowane, i wydaje mi się, że AF pracuje "pewniej". Na gwarancji taka usługa to zero kosztów, trwa 5-6 dni.
    pozdr.
    Potestuję i zobaczę jak będzie, jak będzie źle to wyślę, ale teraz boję się ze nie wróci na czas a za tydzień robie sesje.
    Ostatnio edytowane przez Aruan ; 24-07-2009 o 19:57 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam,
    Aruan

Sprzęt: Palec wskazujący, prawa półkula, trzy puchy, trochę szkła, sztuczne słońca.
    WWW: aruan.pl; blog.aruan.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów