Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Serwis sprzętu w Warszawie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

E, przesadzasz. Oficjalny reseller Sigmy - Gdańsk, Tamron - coś około Poznania, itd., itp.
    Ciesz się że nie żyjesz w USA tam podróż z miasta do miasta nie zajełaby Ci średnio paru godzin jak u nas np. koleją ale czasami nawet parę dni

A co ja mam powiedzieć - co przetarg to mi go wygrywają firmy SPOZA Warszawy, a to niestety kładzie serwis, bo serwisant jedzie z Poznania, Katowic, ew. z Częstochowy.
    I tak w przypadku firmy warszawskiej w przypadku awarii mam naprawę zgodnie z umową (np. 2 dni) a w przypadku firmy poza warszawskiej ten termin jest przekraczany, lecą kary i sprzętu nie ma... Do tej pory tylko jedna firma trafiła mi się - z Poznania, potentat wielkopolski - z którą nie było znaczących problemów.
    Ostatnio edytowane przez KMV10 ; 27-08-2005 o 09:12

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

no coz, jestem tak upierdliwy ze zawsze znajde powod do narzekan wszystko za daleko... na szczescie nic jeszcze mi sie nie sfajczylo w "trabancie", choc zaczynam myslec ile moze kosztowac wymiana migawki w tych dwoch nieautoryzowanych serwisach...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

jackpa
    Guest

Angry ale dla ci z Tamki mnie okazali się mutantami

Zaniosłem canona uszkodzony było gniazdo pamięci. Obejrzeli, obiecali naprawić (koszt brytto ok 200 zł), wzięli numer telefonu, termin naprawy 10 dni. Przychodzę 2 dni po umówionym terminie będąc pewien że aparacik naprawiony, a tu niespodzianka "niestety nie udało się naprawić", a nowej części nie mamy i odesłali do serwisu autoryzowanego NIE CHCIAŁO IM SIĘ ZADZWONIĆ WCZESNIEJ I POINFORMOWAĆ MNIE ŻE SPRZĘT NIE BĘDZIE NAPRAWIONY I ŻEBYM SOBIE GO WCZESNIEJ ODEBRAŁ.

Tych z naciągaczy z Żytniej też nie polecam, gdyż dzwonię i pytam się paniusi ile kosztuje wymiana tego gniazda, a pinda mi odpowiada mi żeby przywiózł aparat to oni bezpłatnie mi w ciągu jednego dnia wycenią koszt naprawy. Ale mówię kochanieńka wiem co jest popsute i ile to będzie kosztowało, ta uparcie że jestem z wwy i mam czas i żebym sobie przyjechał.
    Zrezygnowałem. Rozumiem na czym polega ich polityka, szczególnie dla klientów zamiejscowych. Każą sobie przysłać sprzęt firma kurierską (koszty ponosi klient) "oceniają", informują o kosztach naprawy (ceny księżycowe) no i gościu się waha co zrobic jak już poniosłem koszty przesyłki i muszę jeszce zapłacić za przsyłkę powrotną oczywiście ubezpieczoną, w konńcu decyduje się na ich warunki i już go mają w garści.
    Spece z Żurawiej zażyczyli sobie 350 zł ponad połowa wartości aparatu i czas oczekiwania minimum 2 tygodnie.
    Jeszcze tego samego dnia poszukałem na Allegro i kupiłem co prawda używany port za 44 zł + koszt wymiany 40 zł na u gościa na ulicy Krasnobrodzkiej, który wymienił mi go od ręki w ciągu 20 minut.
    Ostatnio edytowane przez jackpa ; 30-11-2005 o 10:06

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jackpa
    Zaniosłem canona uszkodzony było gniazdo pamięci. Obejrzeli, obiecali naprawić (koszt brytto ok 200 zł), wzięli numer telefonu, termin naprawy 10 dni. Przychodzę 2 dni po umówionym terminie będąc pewien że aparacik naprawiony, a tu niespodzianka "niestety nie udało się naprawić", a nowej części nie mamy i odesłali do serwisu autoryzowanego NIE CHCIAŁO IM SIĘ ZADZWONIĆ WCZESNIEJ I POINFORMOWAĆ MNIE ŻE SPRZĘT NIE BĘDZIE NAPRAWIONY I ŻEBYM SOBIE GO WCZESNIEJ ODEBRAŁ.

Tych z naciągaczy z Żytniej też nie polecam, gdyż dzwonię i pytam się paniusi ile kosztuje wymiana tego gniazda, a pinda mi odpowiada mi żeby przywiózł aparat to oni bezpłatnie mi w ciągu jednego dnia wycenią koszt naprawy. Ale mówię kochanieńka wiem co jest popsute i ile to będzie kosztowało, ta uparcie że jestem z wwy i mam czas i żebym sobie przyjechał.
    Zrezygnowałem. Rozumiem na czym polega ich polityka, szczególnie dla klientów zamiejscowych. Każą sobie przysłać sprzęt firma kurierską (koszty ponosi klient) "oceniają", informują o kosztach naprawy (ceny księżycowe) no i gościu się waha co zrobic jak już poniosłem koszty przesyłki i muszę jeszce zapłacić za przsyłkę powrotną oczywiście ubezpieczoną, w konńcu decyduje się na ich warunki i już go mają w garści.
    Spece z Żurawiej zażyczyli sobie 350 zł ponad połowa wartości aparatu i czas oczekiwania minimum 2 tygodnie.
    Jeszcze tego samego dnia poszukałem na Allegro i kupiłem co prawda używany port za 44 zł + koszt wymiany 40 zł na u gościa na ulicy Krasnobrodzkiej, który wymienił mi go od ręki w ciągu 20 minut.
    Jest to tylko potwierdzenie tego, iz wszyscy mamy rozne doswiadczenia z roznymi rzeczami. Mozna kupic Toyote, ktora bedzie bardziej awaryjna od Fiata, ale zbierajac informacje wyjdzie nam, ze tylko mielismy pecha co do tegoz egzemplarza Toyoty
    To samo z serwisami - wszyscy jada na Zytnia, ze do ****, ale sa tez nieliczne glosy zadowolenia. Wszyscy tez chwala sobie tych z Tamki, ale znalazles sie Ty, ktory napisal cos innego.
    Wybor nalezy do Ciebie

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer
    Jest to tylko potwierdzenie tego, iz wszyscy mamy rozne doswiadczenia z roznymi rzeczami. Mozna kupic Toyote, ktora bedzie bardziej awaryjna od Fiata, ale zbierajac informacje wyjdzie nam, ze tylko mielismy pecha co do tegoz egzemplarza Toyoty
    To samo z serwisami - wszyscy jada na Zytnia, ze do ****, ale sa tez nieliczne glosy zadowolenia. Wszyscy tez chwala sobie tych z Tamki, ale znalazles sie Ty, ktory napisal cos innego.
    Wybor nalezy do Ciebie
    jak toyota bedzie gorsza od fiata to ja sie chyba zabije :-)... a nawet jesli trafi sie jedna trefna sztuka... jesli porownasz serwis tych dwoch marek, to jedyna czescia wspolna bedzie ich nazwa [serwis]... toyota -milo szybko sympatycznie kawka samochod po przegladzie wymyty i wysprzatany... Fiat - najpierw trzeba sie prosic zeby cie przyjeli, pozniej musisz im powiedziec co maja ci naprawic (zrobia dokladnie to i nic wiecej) a przy okazji ktos sobie potrktuje twoj samochod jak dawce czesci! (jak masz pecha) a rachuni w obu za przeglady podobne!!!.... ale serwisow toyoty i Fiata jest zatrzesienie wiec mozesz wybierac a tu masz JEDEN serwis i mozesz go wybrac

Bywalec Awatar GaGacek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    jak toyota bedzie gorsza od fiata to ja sie chyba zabije :-)... a nawet jesli trafi sie jedna trefna sztuka... jesli porownasz serwis tych dwoch marek, to jedyna czescia wspolna bedzie ich nazwa [serwis]... toyota -milo szybko sympatycznie kawka samochod po przegladzie wymyty i wysprzatany... Fiat - najpierw trzeba sie prosic zeby cie przyjeli, pozniej musisz im powiedziec co maja ci naprawic (zrobia dokladnie to i nic wiecej) a przy okazji ktos sobie potrktuje twoj samochod jak dawce czesci! (jak masz pecha) a rachuni w obu za przeglady podobne!!!.... ale serwisow toyoty i Fiata jest zatrzesienie wiec mozesz wybierac a tu masz JEDEN serwis i mozesz go wybrac
    dobrze ze nie masz znajomych pracujacych w TOYOCIE bo bys dawno zwatpil hahahahahhahah
    Are you brave enough?

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jac
    No kolego, nie o tym tu gadac, ale... moj starszy jezdzil 3 fiatami Punto po ok 3 lata kazdym i.... nie mial ANI JEDNEJ naprawy, tylko same przeglady. Moja kolezanka z pracy kupila Corolle i... cholercia - 3 naprawy gwarancyjne z czego 2 w pierwszym miesiacu uzytkowania (wymiana katalizatora). I choc tata nie jezdzil duzo, to nie zmienia faktu, iz nie mial zadnych problemow. Ale na ten temat EOT, aby watku nie zasmiecac

ps
    ale Jac, prosze - nie idz sie zabijac Ty zyc musisz :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

No wlasnie twojej kolezance naprawili, przeprosili i podziekowali ze wybrala Toyote...a tobie jak oddales na przeglad to chyba ci pompe paliwowa podmienili i sprawa by nie wyszla na jaw gdyby nie to ze cos spieprzyli i benzyna walilo w samochodzie... To ze toyoty sa jednymi z najmniej awaryjnych samochodow nie ulega dyskusji, owszem zdazaja sie i wadliwe egzemlaze ale % jest ich niewiele... natomiast wazne jest to co sie dzieje w przypadku awarii, czy serwis jest to wstanie naprawic dobrze i szybko... Fiat ma oficjalna zgode na uzywanie czesci regenerowanych w ASO a ze swojego doswiadcznia wiem ze uzywaja polskich zamiennikow a licza jak za oryginaly... Majac canona masz jeden, powtarzam jeden serwis ale nie taki jak toyoty tylko chyba nawet gorszy niz Fiata...ale oczywiscie niektorzy sa zadowoleni :-)

Domyślnie

A czy ktoś możę konkretnie jeszcze napisać czy w Wawie jest jeszcze jakis serwis poza tymi:

Warszawa

1. FOTO TRONIK - ulica Tamka - http://www.naprawaaparatow.pl/kontakt.ph
    2. FOT-VIDEO - ulica Żytnia - http://www.e-csi.pl/

Jak ktoś jeszcze coś zna niech dopisze.

Proponuję zrobić osobny wątek założony przed admina i przyklejony na stronie z informacjami o Serwisie sprzętu w całej Polsce. Myślę że to było by pomocne wszystkim. Można by to było jakoś czytelnie zapisać.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

http://www.foto-tronik.pl/
    Kurde, wszystkie w Wawie.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów