Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: Wedding photojournalist

Dopiero zaczyna Awatar shutterblade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Kiedyś w analogowych czasach nazywało się to wsteczna albo tylna projekcja ( był z przodu a z tyłu jako tło ) i kosztowało kilka tysięcy $. Nie muszę dodawać, że ze względu na odpustowy charakter najbardziej było popularne w amerykańskich marketach. Zdjęcie dziecka na księżycu i zakochani pod wieżą w Paryżu to zdjęcia, które cieszyły się największą popularnością. Specjalny wyświetlał obraz tła z diapozytywu i te ostatnie chyba się kupowało oddzielnie. Ale pomimo ceny i skomplikowania systemu zdjęcie robiło się z „palca” i dodatkowa obróbka była zbędna.
    No właśnie - taka jest brutalna prawda - chwalimy to, co się dobrze sprzedaje jednocześnie odrzucając/zapominając o samej idei ...

Przedstawiony przez Ciebie przykład to popularnie zwany "KICZ", podobnie jest z OBRAZAMI przesadnie i nienaturalnie przerabianych w programach do edycji zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez shutterblade ; 31-07-2009 o 18:28 Powód: Automerged Doublepost
    2x20d + BG-E2 + T 17-50 F/2.8 + EF 50 F/1.4

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Nie chciałem tego tak dosłownie nazywać. Ale widać taka światowa moda na sklejanki nie przemija skoro takie coś akceptuje Wedding coś tam.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Domyślnie

Każdy produkt ma swojego klienta

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

A jaka jest owa idea o której zapominamy?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Zablokowany

Domyślnie

Nie mam pytań. Państwo Ł. ciskają mną o podłogę

Domyślnie

idea fotografa - idea człowieka, który robiąc zdjęcia dąży do osiągnięcia bezpośredniego ideału

Miasto
    wawa

Domyślnie

A tym ideałem jest? I przy okazji prosił bym też definicję ideału pośredniego, jeżeli można.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

ideałem jest zdjęcie, które nie musi być poddane dalszej obróbce

ideał pośredni ??? - użyłem złego określenia (bezpośredni)

Miasto
    wawa

Domyślnie

Nie ma czegoś takiego jak zdjęcie bez obróbki. Aparat to nie pudełko z dziurką. Abstrahując od tego, zawsze mi się wydawało że fotografia to przedstawienie, a co się dzieje między przedstawiającym a odbiorcą jest bosko nie istotne, ważne jest jaki efekt osiągniemy u oglądającego a nie czy użyliśmy fotoszopa czy założyliśmy filtr polaryzacyjny. Efekt końcowy będzie ten sam więc co to za różnica?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Nie ma czegoś takiego jak zdjęcie bez obróbki. Aparat to nie pudełko z dziurką. Abstrahując od tego, zawsze mi się wydawało że to przedstawienie, a co się dzieje między przedstawiającym a odbiorcą jest bosko nie istotne, ważne jest jaki efekt osiągniemy u oglądającego a nie czy użyliśmy fotoszopa czy założyliśmy filtr polaryzacyjny. Efekt końcowy będzie ten sam więc co to za różnica?
    O czym myślisz naciskając spust migawki?

O odpowiednio dobranych parametrach czy o tym jak obrobisz materiał w PS-ie?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów