Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: c17-85 is usm i 300d body sie nie włącza

Miasto
    Opole

Domyślnie c17-85 is usm i 300d body sie nie włącza

Witam (pierwszy post, duzo czytam-nic nie pisze... ale dzisiaj sie spienilem)
    ...kupilem 17-85 is usm bo byl tani (na fotobasi 998zl) ...zbieram na 40d
    w miedzyczasie chcialem uzywac tego szklielka z digital rebel ale pojawil sie problem Body wlacza sie, pojawia sie napis EOS na malym LCD i gasnie. Po naladowaniu (2szt w BG-E1) do pelna udalo mi sie kilka razy wlaczyc "trabanta" i nawet przez chwile dzialal AF i IS. Po wylaczeniu i wlaczeniu aparatu dalej to samo. Sigma 70-300 APO DG dziala O.K, kit 18-55 tez. Firmware w body dziewica 1.1.1
    Co winne:
    Walniety obiektyw (przesylka kurier)?
    Zmienic soft na "prawie jak 10d"-rusland albo ten z PL menu?
    Czy to szkielko jest bardziej bateriozerne niz sigma 70-300
    Jutro postaram sie sprawdzic u znajomych na 450D albo 40d
    Jesli ma ktos podobne doswiadczenia prosze o rade.
    ...oby nie zytnia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

jesli przypadlosc bedzie sie powtarzac na innych body to nie Zytnia tylko obiektyw wymienic na inny nowy ma Ci sklep gdzie kupiles
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A spróbuj bez gripa i na nowej baterii?

Miasto
    Opole

Domyślnie

Z gripem czy bez jest to samo w sklepie powiedzieli ze jesli na innych body bedzie to samo to mam odeslac szklo i wymienią na nowe. Na Zytniej pan zasugerowal ze moze body za stare i jest niekompatybilne z obiektywem... ciekawe ze cala masa ludzi uzywala 17-85 z 300d. Wieczorem podepne pod inne body to zobacze.

off topic: ciekawe, ze sprzedaja obiektyw w pudelku bez napisów (sprowadzany albo wyciagniety z kita) z gwarancja sklepu (ksero A4 zgiete na pol).
    Co w pzrypadku koniecznosci kalibracji autofocusa np z 40D serwis robi to na gwarancji body, obiektywu, czy odpłatnie bez wzgledu na gwarancje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nonaƆ Zobacz posta
    off topic: ciekawe, ze sprzedaja obiektyw w pudelku bez napisów (sprowadzany albo wyciagniety z kita) z gwarancja sklepu (ksero A4 zgiete na pol).
    Co w pzrypadku koniecznosci kalibracji autofocusa np z 40D serwis robi to na gwarancji body, obiektywu, czy odpłatnie bez wzgledu na gwarancje?
    Też kupowałem tam obiektyw z zestawu.Masz gwarancję EWS więc nie powinno być problemu.
    30D + 17-40L+ Plástico Fantástico

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Na Zytniej pan zasugerowal ze moze body za stare i jest niekompatybilne z obiektywem...
    Po prostu hit sezonu. Jeżeli do takiego wniosku doszedł serwisant to tylko pogratulować fachowości szkolenia pracowników.
    EOS + Speedlite

Miasto
    Opole

Domyślnie

Pozytywna wiadomosc obiektyw ok z 1000D dziala, 450D dziala, 40D działa.
    Negatywna z 300D dalej to samo. Przekrecam obiektyw o 30 stopni w prawo (body na ON) i aparat sie wlacza, niestety kiedy dokrecam obiektyw i zamyka sie blokada albo wszystko gasnie albo swieci tylko do pierwszego dotkniecia spustu. 1x na 20 zaskoczy i przez chwile dziala, po zrobieniu fotki wlaczam podglad i znowu sam sie wylacza...
    Zastanawiam sie nad zmianą softu na wschodnią wersje.

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Pozytywna wiadomosc obiektyw ok z 1000D dziala, 450D dziala, 40D działa.
    Negatywna z 300D dalej to samo. Przekrecam obiektyw o 30 stopni w prawo (body na ON) i aparat sie wlacza, niestety kiedy dokrecam obiektyw i zamyka sie blokada albo wszystko gasnie albo swieci tylko do pierwszego dotkniecia spustu. 1x na 20 zaskoczy i przez chwile dziala, po zrobieniu fotki wlaczam podglad i znowu sam sie wylacza...
    Zastanawiam sie nad zmianą softu na wschodnią wersje.
    Się nie zastanawiaj tylko zmieniaj
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Domyślnie

podpinałem te szkło pod 400D i 40D - nie było zadnych problemów.

Co do gwarancji od fotbasia to też mam watpliwosci czy kserówka i stempelek sklepu na niej jest wystarczająca - ciekawe co na to serwis na żytniej

Miasto
    Opole

Domyślnie

Odeslalem obiektyw i dostalem nowy. To samo (body się nie wlacza).
    U kolegi na 40d dziala.
    Po podlaczeniu jego 17-85 z moim bodu to samo.
    Co ciekawe z Canon EF 70-200mm f/4.0 L USM tez sie nie wlacza.
    Doszedłem do wniosku ze wszystkie szkła bez USM i IS (kit 18-55, sigma 70-300) dzialaja a te z bajerami juz nie. Wyglada na to ze winne jest moje body (digital rebel). Czy moze to byc wina jakiegos styku? (odkrecilem pierscien w body, przeczyscilem te dwie blaszki i styk na dole). Mocowanie obiektywu dziala jak nowe, bez luzu, z delikatnym oporem, klika na koncu. Testowane na sofcie canona i na tym ruskim.
    Nadal to samo. Jesli ktos ma jakies pomysly to prosze o wskazowki co z tym zrobic.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów