Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: filmowanie a 590 is

Mieszany widok

darekp15
    Guest

Domyślnie filmowanie a 590 is

Witam
    Od jakiegoś czasu jestem właścicielem canona 590 is , jeśli chodzi o fotki to jestem z niego nawet zadowolony , gorzej z filmowaniem .
    Wybierałem go dość długo co jednak nie uchroniło mnie przed małą wpadką.
    chodzi o filmowanie w wyższej rozdzielczości , jest tylko 20 kl/s , a na filmowaniu nim mi równie bardzo zależało jak na zdjęciach.
    początkowo chciałem kupić poprzedni model którym sie trochę bawiłem i tam było wszystko ok 3kl/s więc w nowszym canon poszedł krok w tył,czego już nie doczytałem w specyfikacji.
    Czy jest jakaś możliwość zmiany tego przy pomocy np jakiegoś oprogramowania ?
    Przeglądałem już forum i nic na ten temat nie mogę znaleźć , na ceneo ktoś tylko wspomniał ze być może canon zmieni to kiedyś w nowszym firmware ale nic nie udało mi się na ten temat wyszukać.
    Wgrałem dziś rano soft 1.0b i chdk z tąd http://mighty-hoernsche.de/ ale albo nie umiem jeszcze tego obsługiwać albo nic to nie zmieniło w tej kwestii.
    Bardzo bym prosił o jakieś rady lub podpowiedzi bardziej doświadczonych użytkowników tego forum,nie stać mnie teraz na wymianę aparatu tylko przez tę wadę.
    Z góry dziękuję za jakieś informacje.

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

chodzi o filmowanie w wyższej rozdzielczości , jest tylko 20 kl/s , a na filmowaniu nim mi równie bardzo zależało jak na zdjęciach.
    Nie rozdzielczość, tylko częstotliwość, klatkaż, różnie się to nazywa.
    Niestety ten typ tak ma (20 kl/s) i raczej nie będzie lepiej niestety...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekp15 Zobacz posta
    Wybierałem go dość długo co jednak nie uchroniło mnie przed małą wpadką.
    chodzi o filmowanie w wyższej , jest tylko 20 kl/s , a na filmowaniu nim mi równie bardzo zależało jak na zdjęciach.

Dlatego ja mocno się wtajemniczam zanim coś kupię.Na dzień dzisiejszy tez poszukuje kompakta który nagrywa minimum 640x480/30k + długość nagrania większą niż 1Gb. Wybór chyba padnie na Canona A560 bo filmiki jakie nagrywa + cena jaką trzeba za niego zapłacić bardzo mi pasuje.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Uprawnienia umieszczania postów