Protestuję.. bo ja nie widzę różnicy - mimo że niemieckiego nie znam, lub raczej "mam zamiar znać". Niemiecki jest tak samo "zrozumiały na forach" jak dowolny inny, co najmniej s trójki EN/FR/DE.Zamieszczone przez gawryl
Protestuję.. bo ja nie widzę różnicy - mimo że niemieckiego nie znam, lub raczej "mam zamiar znać". Niemiecki jest tak samo "zrozumiały na forach" jak dowolny inny, co najmniej s trójki EN/FR/DE.Zamieszczone przez gawryl
W czym mowi sie w Genewie? Po francusku? Jest on tam podobny do oryginalu?Zamieszczone przez muflon
Bo w Luzern mowi sie niby teoretycznie po niemiecku, hihi, ale musialem sie powysilac, coby tambylcow zrozumiec :-) Za to moj syn byl happy, a bo to Fahrrad nazywal sie Velo, drücken nazywalo sie stossen, Hähnchen nazywal sie Poulet itd. Bardzo mu sie to podobalo :-)
Ostatnio edytowane przez pn_ ; 25-08-2005 o 23:23
Tak, różnice są bardzo niewielkie.Zamieszczone przez pn_
Powysilać? To gratulacje, bo ja trochę po niemiecku mówię, ale to, co mozna usłyszać w Szwajcarii to nie jest niemieckiZamieszczone przez pn_
Równie dobrze możesz próbować gadać z Kaszubem w jego gwarze
Te dwa akurat "schwytzerdutsch" ma zapożyczone bezpośrednio z francuskiegoZamieszczone przez pn_
A takich przykładów jest więcej.
To sosób myślenia onanistów sprzętowych, którzy szukają różnic w ostrości obrazu na 100 % powiększeniu w kompie.Zamieszczone przez pn_
O obiektywach wiem prawie wszystko
To nie sposob myslenia tylko fakt, i nie na 100% powiekszeniu, tylko na odbitce 30x40, ktore zdaza mi sie robic na rozne Ausstellungi :-)Zamieszczone przez Cichy
no dobra kupilem ***... szklo
ale jak podepne to szkielko do analoga to tez bede mial tak samo nie ostra fote czy fota bedzie w pozadku a okaze sie ze te cyfry sa po prostu do czego innego niz robienie zdjec ( zenitem kiedys przybijalem tlo jak mi spadlo i bylo zawsze ostro - zadnych bf czy ff)
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
Jak podepniesz to będziesz miał piękną winietę, bo to szkło z gatunku DC czyli dedykowane do matrycy APS-C, nie mówiąc o niebezpieczeństwie uszkodzenia lustra w tym analogu.Zamieszczone przez tadek
Ostatnio edytowane przez p13ka ; 26-08-2005 o 19:35
kurde moze ktos mi w koncu wyjasni dlaczego z cyfry nie moge mies tak ostrych fot jak z analoga dobija mnie to strasznie
czy zmiana obiektywu pomoze ?
co w zamian w podobnym zakresie do 2,000 pln moze bys troche krócej
350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona
17-40 f/4L ? albo stalka ;]
hmm moze dlatego ze jak miales analoga to nie powiekszales zdjec do 100% na kompie? tylko robiles odbitki np. 10-15, 20-30 etc. ?
350D
Z analoga tez robiles powiekszenia na a4 (lub wiecej) i ogladales je z lupa w reku?
Ogladanie fot na monitorze 17" daje juz na starcie odbitke rzedu a4, a kazde pstrykniecie tylko powieksza wszystko... Nie dziwne ze przy dojechaniu do 100% nie jest ostre jak powinno byc.
A na analogu takie ostre... Pewnie... 99% ogladane w porywach 15x21. Przykladal ktos to do monitora zeby sobie zobaczyc jak mala jest taka odbitka?
Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-08-2005 o 20:38
...