Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 85

Wątek: RAW a ostrosc

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gawryl
    chyba przyjelo sie, ze jak cos podsylasz, to w zrozumialym jezyku, a nie tak jak tu... zrozumialy jest na forach polski i angielski. Ty preferujesz niemiecki - spoko, ale nie mecz nas tym .... jakbys byl z chin to bys chinszczyzna nas raczyl??
    Protestuję.. bo ja nie widzę różnicy - mimo że niemieckiego nie znam, lub raczej "mam zamiar znać". Niemiecki jest tak samo "zrozumiały na forach" jak dowolny inny, co najmniej s trójki EN/FR/DE.

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Protestuję.. bo ja nie widzę różnicy - mimo że niemieckiego nie znam, lub raczej "mam zamiar znać". Niemiecki jest tak samo "zrozumiały na forach" jak dowolny inny, co najmniej s trójki EN/FR/DE.
    W czym mowi sie w Genewie? Po francusku? Jest on tam podobny do oryginalu?

Bo w Luzern mowi sie niby teoretycznie po niemiecku, hihi, ale musialem sie powysilac, coby tambylcow zrozumiec :-) Za to moj syn byl happy, a bo to Fahrrad nazywal sie Velo, drücken nazywalo sie stossen, Hähnchen nazywal sie Poulet itd. Bardzo mu sie to podobalo :-)
    Ostatnio edytowane przez pn_ ; 25-08-2005 o 23:23

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn_
    W czym mowi sie w Genewie? Po francusku? Jest on tam podobny do oryginalu?
    Tak, różnice są bardzo niewielkie.

Bo w Luzern mowi sie niby teoretycznie po niemiecku, hihi, ale musialem sie powysilac, coby tambylcow zrozumiec :-)
    Powysilać? To gratulacje, bo ja trochę po niemiecku mówię, ale to, co mozna usłyszać w Szwajcarii to nie jest niemiecki Równie dobrze możesz próbować gadać z Kaszubem w jego gwarze

Fahrrad nazywal sie Velo, Hähnchen nazywal sie Poulet
    Te dwa akurat "schwytzerdutsch" ma zapożyczone bezpośrednio z francuskiego A takich przykładów jest więcej.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

RAW ma przewage nad JPGiem PRZY TYM SAMYM OBIEKTYWIE i oczywiscie nie poprawi zdjecia nieostrego, ale JPG POGORSZY OSTRE.
    To sosób myślenia onanistów sprzętowych, którzy szukają różnic w ostrości obrazu na 100 % powiększeniu w kompie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany Awatar pn_
    Miasto
    Wiesbaden

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    To sosób myślenia onanistów sprzętowych, którzy szukają różnic w ostrości obrazu na 100 % powiększeniu w kompie.
    To nie sposob myslenia tylko fakt, i nie na 100% powiekszeniu, tylko na odbitce 30x40, ktore zdaza mi sie robic na rozne Ausstellungi :-)

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

no dobra kupilem ***... szklo
    ale jak podepne to szkielko do analoga to tez bede mial tak samo nie ostra fote czy fota bedzie w pozadku a okaze sie ze te cyfry sa po prostu do czego innego niz robienie zdjec ( zenitem kiedys przybijalem tlo jak mi spadlo i bylo zawsze ostro - zadnych bf czy ff)
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Pełne uzależnienie Awatar p13ka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tadek
    no dobra kupilem ***... szklo
    ale jak podepne to szkielko do analoga to tez bede mial tak samo nie ostra fote czy fota bedzie w pozadku a okaze sie ze te cyfry sa po prostu do czego innego niz robienie zdjec ( zenitem kiedys przybijalem tlo jak mi spadlo i bylo zawsze ostro - zadnych bf czy ff)
    Jak podepniesz to będziesz miał piękną winietę, bo to szkło z gatunku DC czyli dedykowane do matrycy APS-C, nie mówiąc o niebezpieczeństwie uszkodzenia lustra w tym analogu.
    Ostatnio edytowane przez p13ka ; 26-08-2005 o 19:35

Początki nałogu
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

kurde moze ktos mi w koncu wyjasni dlaczego z cyfry nie moge mies tak ostrych fot jak z analoga dobija mnie to strasznie
    czy zmiana obiektywu pomoze ?
    co w zamian w podobnym zakresie do 2,000 pln moze bys troche krócej
    350 D z gripem, sigma 18-125, kit, 580 ex, 2x1GB ELITE PRO I 512 ZWYKLA OBIE KINGSTON + 256 od canona

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

17-40 f/4L ? albo stalka ;]

hmm moze dlatego ze jak miales analoga to nie powiekszales zdjec do 100% na kompie? tylko robiles odbitki np. 10-15, 20-30 etc. ?
    350D

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Z analoga tez robiles powiekszenia na a4 (lub wiecej) i ogladales je z lupa w reku?
    Ogladanie fot na monitorze 17" daje juz na starcie odbitke rzedu a4, a kazde pstrykniecie tylko powieksza wszystko... Nie dziwne ze przy dojechaniu do 100% nie jest ostre jak powinno byc.
    A na analogu takie ostre... Pewnie... 99% ogladane w porywach 15x21. Przykladal ktos to do monitora zeby sobie zobaczyc jak mala jest taka odbitka?
    Ostatnio edytowane przez KuchateK ; 27-08-2005 o 20:38
    ...

Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy ... 56789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów