Czerwone Wierchy
Stary bardzo piękne widoczki![]()
Powiedz jak uzyskujesz takie nasycone kolorki czy to zasługa filterka czy tylko gruntowna obróbka RAW-a?
Podziel się wiedzą bo właśnie planujemy z żonką wypad w góry :-P
Czerwone Wierchy - bardzo mi sie podoba, szkoda tylko, ze nie zdecydowales sie pokazac dolu/gory 2/3 aby horyzont nie byl w polowie ale ... moze tak jest lepiej. Czyste, milo popatrzec.
Dolina Małej Zimnej Wody - super kadr, pieknie to zauwazyles.
pozdrawiam,
z pozdrowieniami "69"
Powiedzialbym, ze strasznie "mięsne" te fotografie. Chodzi o kontrasty u głębokie cienie. Nie wiem jak to jasno opisac, bo jak napisze, ze sa zbyt ciemne to splyce strasznie. One maja klimat, ale dla mnie zbyt głęboko wchodzisz w cienie i "nic-nie-widzenie". Ja wole prawidlową ekspozycje zwlaszcza w fotografii plenerowej, ktora ma mi dac oddech i pokazac jak jest pieknie. Ty troche przekraczasz te granice. Nie mowie, ze to zle. Dla mnie po prostu troche zbyt daleko...
iczek to jest wlasnie roznica w postrzeganiu, ja lubie takie![]()
Pierwsza fotka - nie szczególnie (zwłaszcza, ze jest druga)
Druga fotka jest bardzo ok
Trzecia fotka jest ok ale nie wzbudza emocji więc średnio.
I faktycznie za Iczkiem ciut jaśniej bo wpada wszystko głębszy nieczytelny cień. Fotka musi świecić (przynajmniej w moim mnienaniu)
Oko plus aparat - dobrana para.
sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....
2 i 3-bardzo fajneMi takie kolorki odpowiadają. Pokazują jakby grozę, moc gór. Jak to mówią: jestem za!
![]()
No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
Zaczątek portfolio: link