Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Phottix Hero - bezprzewodowy pilot z LiveView+audio

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie Phottix Hero - bezprzewodowy pilot z LiveView+audio

Firma Phottix znana z dobrej jakości pilotów bezprzewodowych,
    wprowadza na rynek nowość - Phottix Hero - bezprzewodowy system sterowania z podglądem LiveView + Audio.

Dostępny już na rynku gadżet troszkę straszy ceną - ok. 1600 PLN.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Chciałbym się jednak dowiedzieć kiedy takie "cudo" ma zastosowanie w praktyce... myślę, myślę... i nic mi nie przychodzi do głowy... ale pewnie zły dzień mam.
    Wiem, że nic nie wiem :/

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chiron Zobacz posta
    Chciałbym się jednak dowiedzieć kiedy takie "cudo" ma zastosowanie w praktyce... myślę, myślę... i nic mi nie przychodzi do głowy... ale pewnie zły dzień mam.
    Cóż, pozwolę sobie przytoczyć fragment rezenzji Tomasza Kulasa napisanego dla DFV (7/2009):
    "DLA KOGO PHOTTIX HERO?
    Gdyby nie to, że cena tego urządzenia porównywalna jest do niezłego aparatu kompaktowego,
    polecałbym jego zakup każdemu fotografowi. Za to z perspektywy zastosowań profesjonalnych Phottix Hero
    wydaje się dość tani - kosztuje mniej niż lampa błyskowa czy dobry statyw.
    Dlaczego myślę o profesjonalistach? Jedną z osób, którym pokazałem to urządzenie, był mój znajomy fotograf, uwieczniający między innymi śluby i wesela.
    Jego reakcja była, mówiąc wprost, entuzjastyczna - zamierza używać Photiksa zalożonego na dodatkowym korpusie do fotografowania szerszych planów (np. z góry) w kościele i na sali balowej.
    Będzie mógł dzięki niemu rejestrować najważniejsze momenty, np. składania przysięgi małżeńskiej. jednocześnie z dwóch całkiem innych perspektyw, w innych planach.
    To tak, jakby zatrudnił drugiego fotografa do pomocy.
    Ja w czasie testu używałem tego pilota do zdjęć przyrodniczych.
    Stawiałem aparat na statywie, oddalałem się na tyle, by nie płoszyć ptaków, siadałem sobie wygodnie i czekałem, gotowy w każdej chwili na naciśnięcie spustu.
    Reszta pozostawała kwestią szczęścia i czasu, w każdym razie ptaki ploszyły się znacznie mniej (nadal problemem pozostał trzask migawki).
    Jeszcze lepiej działało to po założeniu obiektywu makro i postawieniu aparatu na ścieżce mrówek.
    Zamiast klęczeć, garbić się i czekać na dobry moment z okiem przyłożonym do wizjera, siadtem kawałek dalej i też czekałem, ale znacznie bardziej komfortowo.
    To oczywiście tylko dwa przykłady zastosowań tego urządzenia, a można wymyślić ich znacznie więcej.
    Jeśli miałbym coś zmienić, to, po pierwsze, wolałbym nieco lepszy wyświetlacz - bardziej wyraźny (zwłaszcza w słońcu) i o lepszych kątach oglądania. Po drugie, ksztalt pilota jest trochę zbyt kanciasty, niezbyt wygodny w trzymaniu. Ale to tylko drobiazgi
    ."

Pozdrówka!

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150

Bywalec
    Miasto
    Będzin

Domyślnie

Hm... widać jestem mało pomysłowy :/
    Wydaje mi się jednak, że ten entuzjazm jest trochę na wyrost
    Wiem, że nic nie wiem :/

Początki nałogu Awatar preinwher
    Miasto
    Zakopane

Domyślnie

IMO przydatny gadżet, tylko ta cena...
    Canon eos 5d - ef 17-40 mm f/4L - ef 85 mm f/1.8 - ef 70-200 mm f/2.8 L IS - 430 EX
    http://www.waldemarlach.iportfolio.pl/

Przeszukaj forum http://maciejko.net/cbsearch/

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jest duuuuzo zastosowan

- Na rajdach - stawiamy puche w miejscu gdzie nie mozna stac (przewaznie zewnetrzna zakretu) i focimy
    - Kosz - aparat nad tablica (czy gdzie go tam sie umieszcza) i genialne zdjecia a nie "na oslep"
    - Pilka nozna - aparat za bramka - i mamy genialny podglad sytuacji
    - Przyroda - zapiety fish + aparat na statywie i mozemy fotografowac jakiegos losia, jelenia czy tygrysa siedzac bezpiecznie gdzie indziej
    - Wersja troche zartobliwa - aparat na monopodzie trzymany ponad tlumem i mamy podglad
    - Wersja jeszcze bardziej zartobliwa - camera tossing - rzucamy i widzimy kiedy zrobic zajefajne zdjecie

- wiele wiele innych zastosowan

Coś już napisał Awatar MrSpike
    Miasto
    Wwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tezet-gdynia Zobacz posta
    Jest duuuuzo
    - Na rajdach - stawiamy puche w miejscu gdzie nie mozna stac (przewaznie zewnetrzna zakretu) i focimy
    niby tak, ale po przejechaniu pierwszego auta mamy po sprzecie (bloto, kamienie i inne fruwajace elementy podloza)

poza tym ciekaw jestem jakie sprzet ma opoznienie wyswietlacza i spustu.

pozdr
    spajk

Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrSpike Zobacz posta
    niby tak, ale po przejechaniu pierwszego auta mamy po sprzecie (bloto, kamienie i inne fruwajace elementy podloza)

pozdr
    spajk
    Kolejny fragment recenzji Tomasza Kulasa:

"I jeszcze jedna istotna kwestia - szybkość pracy.
    Opóżnienie między wciśnięciem przycisku dublującego spust lustrzanki na pilocie
    a wykonaniem zdjęcia jest niemal niemożliwe do zauważenia.
    Wszystko zależy, tak jak zwykle, od sprawności autofokusu i szybkości pracy silnika AF obiektywu,
    natomiast Pholtix Hero nie dokłada do tego dodatkowego opóżnienia.
    Jak to w lustrzankach, zarejestrowanie dokładnie tego momentu,
    na którym nam zależało, nie stanowi specjalnego problemu.
    "

Na temat opóźnień wyświetlanego obrazu nic nie napisano.
    Jedynie że jakość wyświetlacza kiepska.

Pozdrówka!

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MrSpike Zobacz posta

pozdr
    spajk
    Przyzwyczailem sie chyba do wyscigow asfaltowych Gdzie nie na blota, kamieni, ani innych fruwajacych elementow tylko poprostu asfalt A stac nie mozna bo baaaardzo zli sa porzadkowi

Domyślnie

Dla jednych gadżet dla innych całkiem przydatne narzędzie. Jeżeli o mnie chodzi to zdecydowanie traktowałbym to jako przydatne narzędzie (chociażby wspomniane wcześniej zdjęcia z koszykówki)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów