Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: 350d?

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ja mam 350d + Sigme 18-200. Po 2,5 roku użytkowania, na prawde męczy wizjer i LCD. Z reszta czyszczenia matrycy brak. Mimo tych wad, da się robić zdjęcia. Chwalę sobie tę puchę, ale myślę, że czas na zmianę ;D. Za rok planuje 50d zakupić i nowe szkła

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    W 400d nie ma dodatkowego ekranu z ustawień
    też nad tym boleję

na szczęście 400 ma czujnik zbliżeniowy

Bywalec Awatar Kaworu
    Miasto
    Stalinigród

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wujek Zobacz posta
    też nad tym boleję

na szczęście 400 ma czujnik zbliżeniowy
    Tylko, że ja nie widzę zastosowania tego czujnika w (przykładowo) w ostrym słońcu.

Mam 350D + EF 85/1.8, i AF jakoś nie sprawia problemów.

Zablokowany

Domyślnie

...nie kupuj 400d absolutnie; wg mnie to niewypal; ktos tu twierdzi ze 400d ma inny AF od 350d? pierwszo slysze; tylko uklad pkt; dostaniesz wieksza matryce na tej samej powierzhcni czyli mniejsze pixele -wiadomo co za tym idzie; bez ekranu 2cale czy tam 2,5 obejdziesz sie spokojnie i bez czyszczenia matrycy zwlaszcza ze chcesz miec 17-40 L i tylko to szklo- gdzies jest napisane inaczej?- 350d to leciwy aczkolwiek bardzo udany korpus, w mojej opini niedoceniony, sam mialem i pozbylem sie z koniecznosci; ten mono ekran w 350d jak ktos napisal bywa bardzo przydatny naprawde; szkoda ze nie ma kontynuacji w innych modelach; podobno 450d sprawuje sie ok ale 400d to porazka jak dla mnie; najlepiej kup 20d i bedzie cacy.a 17-40 darowalbym sobie; tamron 17-35 ewentualnie 17-50, moze sigma 15-30 jesli ma byc do krajobrazu...

Domyślnie

mi osobiscie przeszkadza w 350-tce iso (ziarno już od 800)
    AF- nawet z L nie pomaga (masakra),ale jak do amatorskiego cykania to wystarczy
    jeżeli AF w 400-tce poprawili to warto mz. dołożyć.
    a L 4.0 to dalej 4.0
    i 17mm na FF to na cropp-ie już (aż!!!) 30mm- no ale zależy do czego Ci taki zestaw potrzebny?
    http://picasaweb.google.com/lucas.maj/
    http://onephoto.net/?p0=2&p1=1&user=38702&gal=1
    350d/eos300, 5d, 24 1.4, 50 1.4, 135 2.0 Metz 54 mz-4i- i dylemat czy nie rzucić tego wszystkiego!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

wybacz, ale nie moglem sie powstrzymac przed rozlozeniem twojego postu na elementy ktore IMHO sie zupelnie kupy nie trzymaja:

Cytat Zamieszczone przez rubio Zobacz posta
    ...nie kupuj 400d absolutnie; wg mnie to niewypal;
    czy mozesz podac jakies konkrety?? co dokladnie sprawia ze to niewypal - poza oczywiscie twoja blizej nie sprecyzowana opinia

ktos tu twierdzi ze 400d ma inny AF od 350d? pierwszo slysze; tylko uklad pkt;
    widac wiec malo slyszales.. za to duzo piszesz :-P

af jest z 30d - zamiast 7 masz 9 punktów (wiec jak widzisz nie tylko uklad sie zmienil), z czego srodkowy jest krzyzowy.. z jasnymi szklami jest duza roznica na + ..

dostaniesz wieksza matryce na tej samej powierzhcni czyli mniejsze pixele -wiadomo co za tym idzie;
    podobno 450d sprawuje sie ok ale 400d to porazka jak dla mnie;
    podobno?? tzn. czytales czy uzywales?? i przy okazji - troche sie to kloci z tym co napisales o szumach przy 10mpix w 400d vs 8mpix w 350d.. przeciez 450d ma 12mpix wiec o co Ci chodzi ??

ps. 500d to juz sie lepiej nie tykac - ten szum na iso 100 przy 15mpix - kaszana ;-)

chcesz miec 17-40 L i tylko to szklo- gdzies jest napisane inaczej?
    a gdzie jest napisane ze nigdy nie kupi innego szkla ??

najlepiej kup 20d i bedzie cacy.a 17-40 darowalbym sobie; tamron 17-35 ewentualnie 17-50, moze sigma 15-30 jesli ma byc do krajobrazu...
    no tak - do krajobrazu 2,8 jest nieocenione ;-) .. mialem juz pare tamronow i pomijajac ze sa dobre optycznie, to mechanicznie leza i kwicza..

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majku Zobacz posta
    mi osobiscie przeszkadza w 350-tce iso (ziarno już od 800)
    AF- nawet z L nie pomaga (masakra),ale jak do amatorskiego cykania to wystarczy
    ...
    i 17mm na FF to na cropp-ie już (aż!!!) 30mm- no ale zależy do czego Ci taki zestaw potrzebny?
    1. zgadzam się ISO-800 jest już średnie, ale da się*używać
    2. z jasnymi stałkami radzi sobie średnio, wiem bo miałem 50/1.8 teraz mam 50/1.4; ale z 70-200/4L to ja tym zestawem robię zdjęcia na wyścigach WSMP/DSMP i się wyrabia, a samochody tam nie jeżdzą 50km/h.
    3. 27mm a to i tak mz szeroko
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    2. z jasnymi stałkami radzi sobie średnio, wiem bo miałem 50/1.8 teraz mam 50/1.4; ale z 70-200/4L to ja tym zestawem robię zdjęcia na wyścigach WSMP/DSMP i się wyrabia, a samochody tam nie jeżdzą 50km/h.
    dokladnie.. ja uzywalem go z sigma 50-500 do ptaków.. czasem nawet z tc - i dawal rade !! problem byl wylacznie z jasnymi stalkami (glownie z 50 1.4).. z czasem to zaczelo irytowac i zmienilem puche..

Początki nałogu

Domyślnie

Nie, nie, nie - ja już nigdy więcej nie kupię aparatu z serii xxxD. Tylko xxD! Może 20D/30D?
    Sony NEX-5 + Voigtländer Nokton 35mm f/1.4

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

ktos tu twierdzi ze 400d ma inny AF od 350d? pierwszo slysze; tylko uklad pkt;
    Jest to nieprawda. Może jednak warto sprawdzić zanim się coś napisze, bo ktoś może wyciągnąć niewłaściwe wnioski na podstawie takiej "wiedzy".

Cytat Zamieszczone przez panmateusz Zobacz posta
    Nie, nie, nie - ja już nigdy więcej nie kupię aparatu z serii xxxD. Tylko xxD! Może 20D/30D?
    I co w związku z tym? 8)
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów