Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: Do wszystkich fotografów slubnych

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Pawel_G
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Ta strona jest boska - i fajnie że często dodawane są nowe wpisy. Robiłem narazie kilka slubów i na szczęście nie trafiłem na rasowego Kameruna. Dlatego na moim ślubie będzie tylko fotograf.

Domyślnie

ostatnio zostałem zaproszony na pokaz filmu z ślubu na którym nie byłem, na szczęście zostałem uprzedzony, że trwa 6 godzin!! nie poszedłem

Początki nałogu Awatar adino
    Miasto
    Chełmża/Toruń

Domyślnie

coś z tym jest bo coraz częściej młodzi chcą tylko zdjęcia nawet wynajmują 2 fotografów ale kamerzysty nie widac

Uzależniony Awatar bundy
    Miasto
    Zawiercie

Domyślnie

To jeszcze ktoś kręci takie filmy??? Myślałem, że czasy 6-8 godzinnych arcydzieł upamiętniających rosołek, wódeczkę, zakąski, danie główne, bigosik i na dokładkę jakąś tam zabawę, już bezpowrotnie minęły wraz z odejściem kamer VHS i ich 240 minutowych kaset :-) Kiedyś w dobrym tonie było posiadanie co najmniej dwóch kaset z wesela, których oglądanie było po prosty pretekstem do otwarcia kolejnych butelek gorzały :-) Byłem chyba na jednym takim "pokazie" i potem już odmawiałem. W życiu widziałem tylko jeden fajny film z wesela, który trwał nieco ponad pół godziny i obejmował przygotowania, ślub, wesele, poprawiny, a więc kompletna dokumentacja - film zrobił ambitny amator (podkreślę to jeszcze raz - AMATOR, który na życie nie zarabiał jako kamerun ;-) ). Ten film zawsze stawiam w opozycji do innego "dzieła", które z kolei spłodził nawiedzony absolwent filmówki - oglądało się to mniej więcej tak, jak się słucha muzyki Pendereckiego, czyli coś tam widać/słychać, ale nikt za cholerę nie wie o co chodzi :-)

Cytat Zamieszczone przez adino Zobacz posta
    coś z tym jest bo coraz częściej młodzi chcą tylko zdjęcia nawet wynajmują 2 fotografów ale kamerzysty nie widac
    Ten trend można chyba dość prosto wytłumaczyć faktem posiadania przez bardzo dużą liczbę osób całkiem przyzwoitych kamer. To już nie te czasy, kiedy dobra kamera kosztowała kosmiczne pieniądze i była zarezerwowana dla pro kamerunów :-) Teraz często jest tak, że materiał filmowy kręci ktoś z rodziny, a czasem nawet młodzi zbierają materiał od wielu osób i potem sobie, albo to sami zmontuja, albo bardziej obcykany w temacie kolega zrobi to za flaszkę :-) Jakbym teraz miał brać ślub, to właśnie tak bym postąpił - zmontowałbym sobie krótki teledysk np. z muzyką Behemoth'a i byłoby fajnie :-)
    Ostatnio edytowane przez bundy ; 22-07-2009 o 14:04
    1, czarne i białe szkiełka + worek gratów... ale chyba i tak nie umiem robić zdjęć...

Zablokowany

Domyślnie

no to ja napiszę że w moim mieście jest odwrotnie-podstawa to Film,fotki z wesela jako dodatek-może przez brak profesjonalistów-bo prawda jest taka że kamerować potrafi każdy głupek...wieczorem może cos od siebie dorzuce-jakiegoś kameruna hehe

Zablokowany

Domyślnie

Kamerować powiadasz....Każdy głupek. Ad memoriam. Fotopstrykać też każdy wujcio może.

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

sprawa videofilmowania nie jest taka prosta,ba powiem ,że videofilmowanie jest trudniejsze od fotografowania.
    Trzeba panować nad ekspozycja obrazu,dbać o dobry dżwięk itp.
    W fotografii sprawa jest nieco łatwiejsza.
    Poniżej linki do kilku videofilmowćów z USA:

http://www.stillmotion.ca/

http://www.lorimerworks.com/

http://blueskiescinema.com/

Prawda ,że film ze ślubu moze wyglądać inaczej....

Zablokowany

Domyślnie

kto według ciebie lepiej sobie poradzi-fotograf w zastępstwie kameruna,czy odwrotnie ?

Zablokowany

Domyślnie

Jeśli ci się wydaje, że zrobienie profesjonalnego reportażu za pomocą kamery jest proste to tkwij nadal w swoim przekonaniu. Ja ci tylko odpowiem, że pstyknięcie kilkuset zdjęć z wesela też nie jest trudne. A do oceny pozostaje efekt końcowy. Może być dobry, a może być to po prostu wiocha.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bundy Zobacz posta
    Ten trend można chyba dość prosto wytłumaczyć faktem posiadania przez bardzo dużą liczbę osób całkiem przyzwoitych kamer. To już nie te czasy, kiedy dobra kamera kosztowała kosmiczne pieniądze i była zarezerwowana dla pro kamerunów :-) Teraz często jest tak, że materiał filmowy kręci ktoś z rodziny, a czasem nawet młodzi zbierają materiał od wielu osób i potem sobie, albo to sami zmontuja, albo bardziej obcykany w temacie kolega zrobi to za flaszkę :-) Jakbym teraz miał brać ślub, to właśnie tak bym postąpił - zmontowałbym sobie krótki teledysk np. z muzyką Behemoth'a i byłoby fajnie :-)
    To jest chyba częściowe wytłumaczenie. Ludzi którzy mają dobre aparaty jest chyba jeszcze więcej niż tych którzy mają kamery.
    Rzecz chyba polega na czym innym. Zrobić coś co da się oglądać (nie nazywajmy tego filmem) jest łatwiej niż przyzwoite zdjęcia. Natomiast zrobić dobry film to wielka sztuka i po pierwsze mało kto to potrafi po drugie koszty są bardzo duże. I ludzie sobie z tego zdają sprawę i wolą zatrudnić fotografa który zrobi dobre zdjęcia oraz "wujka" który postawi kamerę i będzie pamiątka.

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    bo prawda jest taka że kamerować potrafi każdy głupek...
    To nie jest prawda - to jest bzdura 8).

Cytat Zamieszczone przez himi Zobacz posta
    Jeśli ci się wydaje, że zrobienie profesjonalnego reportażu za pomocą kamery jest proste to tkwij nadal w swoim przekonaniu. Ja ci tylko odpowiem, że pstyknięcie kilkuset zdjęć z wesela też nie jest trudne. A do oceny pozostaje efekt końcowy. Może być dobry, a może być to po prostu wiocha.
    Dokładnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów