Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 134

Wątek: Canon 28mm/f1,8 vs Canon 24mm/f2,8 vs Canon L 17-40 /f4

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sylwester Samluk Zobacz posta
    Dobra klamka zapadła, naoglądałem się zdjeć w necie włsnie z tego obiektywu, wiem, że w necie zdjęcia są często rasowane ale nic ryzykuje i kupuje, zamawiam dziś w cyfrowe.pl pewnie poczekam 14 dni a potem wrzuce jakieś sample z tego obiektywu.

Jedno tylko pytanie powinienem poprosić sprzedawcę by zamówił minimum 3 sztuki może dwie wystarczą dla porównania, przecież nie kupie szkła tak na wiarę , że wszystko z nim okey prawda?

Oczywiście wezmę swoją 400D i przetestuje.

no niestety sam chcialem kupic to szklo w cyfrowe.pl
    dowiedzialem sie ze kolejka zapisanych jest bardzoooo dluga.... a dostepnosc szkla zerowa... tak wiec skonczylo sie na tym ze zacisnalem pasa i kupilem L ))
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Mgtan napisal, ze do **** i od razu jest do ****. To ledwo jedna opinia.
    Kolego hamuj sie troche prosze, gdzie tak napisałem że jest do ****? słucham... bo wciskasz mi coś czego nie powiedziałem, a to bardzo nie fair.

Ja powiedziałem bazując na podstawie 2 egzemplarzy, które miałem w ręku i opisałem co jest nie tak. Dla porównania w następnym poście widzimy linki i obrazki że jednak jest i O.K. tak więc mamy tu do czynienia z klasycznym rozrzutem produkcyjnym u Canona. A to niestety żadna nowość że tak jest.

sylwester Samluk Ty sie chłopie nie martw - mam poprostu inne preferencje :-) jak widzisz są i dobre szkła.
    To tak jak ja miałem z 24-70 szukając dla dobrego kolegi...przerobiliśmy 5...ja nie upatrzyłem a jemu jedna z 5 sztuk grała jak tarara - jak by mi tak dział to być może miałbym 24-70 w miejsce 24-105. :-)

Broń Boże nie myśl że ja sie chce utwierdzić w przekoaniu że mam racje i jest do ****... wolał bym sie utwierdzić w przekonaniu iż "cholera to szkło jest fajne i jasne" i mam nadzieje, że mnie zaskoczysz mile :-) stąd mój tekst o samplach. Zawsze jestem ciekaw jak sie sprawują szkła jasne.

Z UWA na Cropa niejest kolorowo.. mamy 10-20-stki o światłach 3,5-5,6, potem kosmicznie drogie 16-35 II a potem co? Sigma 20 f/1.8 - jak dla mnie bomba gdy nie AF i znowu szukanie sztuki...następnie 20 2.8 canon, 28 f/1.8 i 35 f/2... ja wiem jest jeszcze super L-ka 24 1.4 ale samo szkło kosztuje tyle co prawie mój cały zestaw :-)
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 20-07-2009 o 23:12
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Początki nałogu Awatar sylwester Samluk
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przepraszam MGTAN, za złe zrozumienie Twoich słów. Nie gniewaj się. Twoja uwaga i tak jest dla mnie cenna przy odbiorze szkla o ile do tego dojdzie Zamówieni poszło do cyfrowe.pl zobaczymy jak będzie z realizacją.

Jak wcześniej do nich dzwoniłem to nic nie mówili, że bedzie to długo trwało zrealizowanie mojego zamówienia. Sugerowali, że 14 dni ale zobaczymy. Bedę na pewno tu pisał jak wygląda to zamówienie z moim przypadku.

Najwyżej jak przekroczą termin to odstąpie od zakupu i także zacisnę pasa i zbiorę na coś innego

Kurcze w sumie to powinni brać minimum dwa dla porównania, bo nie cierpie kupować tak bez porównania a z drugiej strony wierzę, że będzie szkiełko gites o ile bedzie, co ja mówie musi być

Pozdrawiam

Sylwek
    Ostatnio edytowane przez sylwester Samluk ; 20-07-2009 o 23:19
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Bywalec Awatar noeee
    Miasto
    Wrocek

Domyślnie Dla równowagi ;)

Dla równowagi
    Ja np. lubię to szkiełko ....
    Ma wady (nie nadaje się do zdjęć w plenerze na powietrzu ... krajobrazów itp.) ale do tego są inne np. 10-22

ale we wnętrzach daje radę .... i do tego należy go używać .... i tyle ....

i nie jest takie wcale mydlane .... nawet na 1.8 .....

http://picasaweb.google.pl/fotkinoee...81241146213954

coś z papierową GO też można powalczyć ... ale to tego chyba jednak lepiej kupić FF 5D
    na cropie to tylko zdjęcia tak do max. odległości 1-2 od obiektu i przesłona 1.8, 2.0 .... a dalej to już nie ma fajnego efektu .....
    5D MK2, 450D, 10-22/3.5-4.5, 28/1.8, 50/1.4, 100 L IS, 70-200/4 L IS, 24-105/4 L IS, 18-55 IS, Kenko 1,4x, Metz 58 AF-1 i inne
    100 2.8 macro - sprzedam

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Przepraszam MGTAN, za złe zrozumienie Twoich słów. Nie gniewaj się. Twoja uwaga i tak jest dla mnie cenna przy odbiorze szkla o ile do tego dojdzie
    Ja tam sie nie gnieewaaam ;-)

jestem ciekaw szkiełka i tyle. Jak widzisz są i zadowoleni użytkownicy. To jak z autem jeden jeździ 500 tys km i jest spoko a drugi przy 250 tys km ma rupiecia :-) życie.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Gdy patrze na zdjęcia, z linku http://www.explora.pl/art_sesja_wypad01.php. od naszego forumowego kolegi, to muszę powiedzieć, że jak dla mnie to szkło jest bardzo ciekawe i spełnia moje wymagania.
    |5D Mark I| |50D+BG-E2N| |400D+BG-E3| |Sigma 10-20mm f/4-5,6 EX DC HSM| |Canon EF 28mm f/1.8| |Canon EF 85mm f/1.8|
    |Canon EF 70-200mm f/4 L USM| |Canon Speedlite 430 EX II|Knight TR-332 E-TTL Trigger

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Kolego hamuj sie troche prosze, gdzie tak napisałem że jest do ****? słucham... bo wciskasz mi coś czego nie powiedziałem, a to bardzo nie fair.

Ja powiedziałem bazując na podstawie 2 egzemplarzy, które miałem w ręku i opisałem co jest nie tak. Dla porównania w następnym poście widzimy linki i obrazki że jednak jest i O.K. tak więc mamy tu do czynienia z klasycznym rozrzutem produkcyjnym u Canona. A to niestety żadna nowość że tak jest.
    Sorry jesli Cie to urazilo kolego. Poprostu chodzilo mi o to, ze jedna negatywna opinia nie powinna odciagacgo od zakupu. A wiec PEACE!!
    Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    Z UWA na Cropa niejest kolorowo.. mamy 10-20-stki o światłach 3,5-5,6, potem kosmicznie drogie 16-35 II a potem co? Sigma 20 f/1.8 - jak dla mnie bomba gdy nie AF i znowu szukanie sztuki...następnie 20 2.8 canon, 28 f/1.8 i 35 f/2... ja wiem jest jeszcze super L-ka 24 1.4 ale samo szkło kosztuje tyle co prawie mój cały zestaw :-)
    Tutaj masz racje, niestety. Czym szerzej tym drozej i to wcale nie z lepszym swiatlem, dla przykladu 20 2.8 kosztujace prawie tyle co 28 1.8.

Z badania rynku wiem, ze z dostepnoscia jest krucho, a i ceny w granicach 1900-2000 wydaja sie fikcja, a gdzie tutaj mowa o wyborze z kilku sztuk. Sam mysle, ze poczekam max do konca wrzesnia, jaksytuacja sie nie zmieni to calkiem mozliwe, ze wezme Tamiego lub tez mysle nad zestawem oswietlenia.
    Cytat Zamieszczone przez noeee Zobacz posta
    Dla równowagi
    Ja np. lubię to szkiełko ....
    Ma wady (nie nadaje się do zdjęć w plenerze na powietrzu ... krajobrazów itp.) ale do tego są inne np. 10-22

ale we wnętrzach daje radę .... i do tego należy go używać .... i tyle ....

i nie jest takie wcale mydlane .... nawet na 1.8 .....

http://picasaweb.google.pl/fotkinoee...81241146213954

coś z papierową GO też można powalczyć ... ale to tego chyba jednak lepiej kupić FF 5D
    na cropie to tylko zdjęcia tak do max. odległości 1-2 od obiektu i przesłona 1.8, 2.0 .... a dalej to już nie ma fajnego efektu .....
    I tutaj mnie martwisz, ja myslalem o szerszych kadrach tj np 5-7 m z para w centrum na tle kosciola. Przysona by nie musiala byc wtedy az taka mala, bo przy tych ogniskowych jest trudniej poruszyc niz przy 50-tce czy juz nie mowie 85-tce.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    ...
    Z badania rynku wiem, ze z dostepnoscia jest krucho, a i ceny w granicach 1900-2000 wydaja sie fikcja, ....
    Jak patrzę na ceny, to aż się łezka w oku kręci. Ja swoją sztukę kupiłem w USA jak dolar był po 2 pln za niecałe 500 USD. Niestety nie zdążyłem wymienić body
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Ile czasu na moim miejscu czekalibyście na ten obiektyw? Dziś dzwoniłem do cyfrowe.pl i powiedział mi Pan, ze 14 dni to jest optymistyczna data, za tem ja nazstawiam sięna dłużej, pytanie tylko jak długo czekać? Miesiąc a następnie zrezygnować?

Jesli zrezygnuje z 28mm to wtedy jużtylko na 17-40L mogę przejść, bo boje się tego przebierania w Tamronach.

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Biperek Zobacz posta
    Jak patrzę na ceny, to aż się łezka w oku kręci. Ja swoją sztukę kupiłem w USA jak dolar był po 2 pln za niecałe 500 USD. Niestety nie zdążyłem wymienić body
    Ja mam podobnie w przypadku 50-tki i 85-tki, choc roznice byly mniejsze, bo kupowalem w PL w grudniu.
    Ile czasu na moim miejscu czekalibyście na ten obiektyw? Dziś dzwoniłem do cyfrowe.pl i powiedział mi Pan, ze 14 dni to jest optymistyczna data, za tem ja nazstawiam sięna dłużej, pytanie tylko jak długo czekać? Miesiąc a następnie zrezygnować?

Jesli zrezygnuje z 28mm to wtedy jużtylko na 17-40L mogę przejść, bo boje się tego przebierania w Tamronach.
    Nie wiem, ja bym czekal max miesiac i olal sprawe.
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów