Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: [stlkr] warszawa w hdr

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregohr Zobacz posta
    po prostu hdry robi się tam, gdzie jest to potrzebne- a nie tam, gdzie popadnie...
    hehe musialem to skomentowac ... kolego jesli nie masz nic ciekawego do powiedzenie to sie po prostu nie odzywaj ... technike HDR stosuje sie wedle uznania a nie tam gdzie trzeba nawet zdjecie kupy mozna zrobic w HDR jesli da to jakis efekt ktory jakiejs czesci odbiorcow bedzie sie podobal ...

koledze PUNK rowniez chyba promieniowanie monitora sieda na czesc muzgu odpowiedzialna za kulture ... ale jej brak na tym forum wogule mnie juz nie dziwi ...

Cytat Zamieszczone przez micles
    Polecam nie robić HDRa programami do HDRów ani w PSie tym ichnim skryptem na HDR, ale po prostu ręcznie wrzucić 2(lub więcej) warstwy do jednego dokumentu w PSie i pobawić się maskami. Najczęściej ułatwiam sobie sprawę po prostu kopiując zawartość zdjęcia do maski i później obcinając dość mocno Levelami. Maskę świateł mam gotową. Teraz tylko gaussian blur z odpowiednim radiusem i już mam nieprzepalone światła, ale bez kiczowatego efektu HDRa....
    micles czy ta technika ktora polecasz koledze to nie jest aby DRI koledze moga sie pojecia pomieszac :P

ok a teraz porady i oceny IMHO zdjecie basenu jest super niestety przydal by sie szerszy kadr moze warto by bylo zainwestowac w jakis obiektyw ?? jakis tamron lub sigma 10-22 ?? co koledzy na to ??
    a co do reszty zdjec czesto zdjecie jest po prostu puste dla mnie ... "pozostałości basenów SKRY" zdjecie pierwsze bylo by nawet ok ale znowu waski kadr
    tak jak koledzy juz tutaj radzili popracuj nas zawartoscia zdjec.

A teraz pomocna stronka:
    swiatowy autoryter w dziedzinie HDR obejrzyj jego zdjecia na stronce moze zrozumiesz o co chodzi http://www.stuckincustoms.com/hdr-tutorial

hmm i to chyba na tyle na koncu tylko maly apel do ludzi tu zagladajacych KULTURA jak ktos prosi o pomoc to nie pluje mu sie w twarz
    ps jak bys potrzebowal pomocy mozesz do mnie pisac na PM
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    aha sory za bledy (wtorny analfabetyzm) ... siedzenie w anglii robi swoje
    Ostatnio edytowane przez Ciboq ; 13-01-2011 o 15:04 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów