Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: Tamron 28-75 f/2.8- czy felerna sztuka?

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

niewiem jak jest w galerii canon board, mowilem o prypadku wstawiania zdjec wprost na forum, na pbase po zarejestrowaniu masz 31 dni na zabawe kontem potem rzeba zaplacic wiec najlepiej wrzuc na pbase
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

WojtekG
    Guest

Domyślnie

Witam,
    Umieściłem pare fotek na pbase ok. 200kb jedna. Czy możecie spojrzeć fachowym okiem i czy na tej podstawie można coś powiedzieć

http://www.pbase.com/wojtekg/inbox

Miasto
    Silesia

Domyślnie

hej Wojtek, no niby wszystko spokens tylko wydaje mi sie ze robiles to na takich czasach zeby utrzymac z reki, nie boj si ISO 1600 (wtedy masz wieksze pole manewru z czasami i przeslonami), to nie zdjeia artystyczne daj wysoka czulosc i napisz na jakich przeslonach/czasach robiles zdjecia (aha i nie uzywaj lampy ), pozdro
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...

WojtekG
    Guest

Domyślnie

, zdjęcia robiłem w pomieszczeniach blisko okna. Czasy były dość krótkie np. chart to chyba 1/1000, pozostałe przy trochę dłuższych, natomiast wszędzie przysłona 2.8. Zawsze staram się robić na jak najniższym iso sądziłem, żę to ma wpływ na jakość zdjęcia.

Przy okzazji spytam ostatnio zauważyłem, że jak patrze przez obiektyw na niebo to przy środkowym punkcie AF widzę dwie 2 malutkie czarne kropeczki, których wcześniej nie było. Po podłączeniu drugiego obiektywu jest to samo czy oznaczać to może zabródzoną matrycę czy może lustro?
    Ostatnio edytowane przez WojtekG ; 29-08-2005 o 07:54

Coś już napisał Awatar Slaw
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WojtekG
    czy oznaczać to może zabródzoną matrycę czy może lustro?
    Może być i lustro i matryca

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Po podłączeniu drugiego obiektywu jest to samo czy oznaczać to może zabródzoną matrycę czy może lustro?
    Na moje to raczej matówka (z matrycy byś zobaczył chyba dopiero na fotce)
    Ale mogę się mylić :wink:
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

Domyślnie

Lustro lub matówka. (nt).
    Wind i ...ciągłe wydatki...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Miasto
    Silesia

Domyślnie

, zdjęcia robiłem w pomieszczeniach blisko okna. Czasy były dość krótkie np. chart to chyba 1/1000, pozostałe przy trochę dłuższych, natomiast wszędzie przysłona 2.8. Zawsze staram się robić na jak najniższym iso sądziłem, żę to ma wpływ na jakość zdjęcia.

to znaczy tak to ma wplyw na jakosc zdjecia, ale tutaj raczej warto osiagnac krotkie czasy niskie przyslony a nie bawic sie w jakosc, jakosc lepiej zachowac dla prawdziwych zdjec a nie estow obiektywu a chart wyszedl przyzwoicice, modelke zrobilbym obiektywem przymknietym do 4 lub 5,6 zeby zobaczyc jakie ma GO i podobnie baterie ponownie, a klucze... bez lampy

Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mirhon

nie widze roznicy

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów