niewiem jak jest w galerii canon board, mowilem o prypadku wstawiania zdjec wprost na forum, na pbase po zarejestrowaniu masz 31 dni na zabawe kontem potem rzeba zaplacic wiec najlepiej wrzuc na pbase
niewiem jak jest w galerii canon board, mowilem o prypadku wstawiania zdjec wprost na forum, na pbase po zarejestrowaniu masz 31 dni na zabawe kontem potem rzeba zaplacic wiec najlepiej wrzuc na pbase
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.
Witam,
Umieściłem pare fotek na pbase ok. 200kb jedna. Czy możecie spojrzeć fachowym okiem i czy na tej podstawie można coś powiedzieć
http://www.pbase.com/wojtekg/inbox
hej Wojtek, no niby wszystko spokens tylko wydaje mi sie ze robiles to na takich czasach zeby utrzymac z reki, nie boj si ISO 1600 (wtedy masz wieksze pole manewru z czasami i przeslonami), to nie zdjeia artystycznedaj wysoka czulosc i napisz na jakich przeslonach/czasach robiles zdjecia (aha i nie uzywaj lampy
), pozdro
przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
, zdjęcia robiłem w pomieszczeniach blisko okna. Czasy były dość krótkie np. chart to chyba 1/1000, pozostałe przy trochę dłuższych, natomiast wszędzie przysłona 2.8. Zawsze staram się robić na jak najniższym iso sądziłem, żę to ma wpływ na jakość zdjęcia.
Przy okzazji spytam ostatnio zauważyłem, że jak patrze przez obiektyw na niebo to przy środkowym punkcie AF widzę dwie 2 malutkie czarne kropeczki, których wcześniej nie było. Po podłączeniu drugiego obiektywu jest to samo czy oznaczać to może zabródzoną matrycę czy może lustro?
Ostatnio edytowane przez WojtekG ; 29-08-2005 o 07:54
Może być i lustro i matrycaZamieszczone przez WojtekG
Na moje to raczej matówka (z matrycy byś zobaczył chyba dopiero na fotce)Zamieszczone przez WojtekG
Ale mogę się mylić :wink:
5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC
Nie wiem czy było:
http://www.pbase.com/norm/canon_v_tamron
Zamieszczone przez WojtekG
to znaczy tak to ma wplyw na jakosc zdjecia, ale tutaj raczej warto osiagnac krotkie czasy niskie przyslony a nie bawic sie w jakosc, jakosc lepiej zachowac dla prawdziwych zdjec a nie estow obiektywua chart wyszedl przyzwoicice, modelke zrobilbym obiektywem przymknietym do 4 lub 5,6 zeby zobaczyc jakie ma GO i podobnie baterie ponownie, a klucze... bez lampy
![]()
Zamieszczone przez mirhon
nie widze roznicy![]()