[TomekS] Islandia / Grenlandia

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marekb
    Pełne uzależnienie
    • 2006
    • 2273

gratuluję, mistrzostwo świata, ja też tam chcę... miejsca bajkowe i jesli sie tam kiedys znajdę to tylko twoja wina. Maja choć dobrego browka..??

Komentarz

• x-mac
      Początki nałogu
      • 2009
      • 285

Dobre foty! Trzeba będzie zrobić przetasowania w planach wyjazdów na najbliższe 10 lat, szczególnie marzy mi się aurora borealis
      Thingvallavatn pięknie oddane, w końcu to kraina Odyna, a nie Afrodyty
      Z maskonura masz prawo być zadowolony, ale u V nie ma "przebacz"...

1 2 3

Komentarz

• Vitez
        zło konieczne
        • 2004
        • 19804

Zamieszczone przez TomekS Zobacz wpis
        Mam nadzieję że moderator przepuści niewielkie odstępstwo od regulaminu..
        Nie.
        Po pierwsze - 1200 pikseli vs 800 to jest 50% za dużo a nie "niewielkie" .
        Po drugie - nawet kilku pikseli nie przepuszczamy. Dlaczego? By nie tworzyć precedensów i późniejszych pytań "to o ile za duże mogę wrzucić byście puścili skoro jemu puściliście? " . 800px max na dłuższym boku to właśnie dokładnie 800, nie 801, nie 802 a już na pewno nie 1200 .

Komentarz

• Ania84

zdjęcia naprawdę robią wrażenie, dobre warunki pogodowe robią swoje, mamy wiele pięknych miejsc na Ziemi do których trudno dotrzeć, ale Tobie udało się stworzyć klimat oglądając te zdjęcia czuję się tak jak bym tam była...bardzo realistyczne i naturalne...pozdr

Komentarz

• manfred1
            Uzależniony
            • 2007
            • 842

Tęczowe góry robią niesamowite wrażenie
            Kliknij: manfred1 - Odwiedź stronę domową manfred1 - jesteś w raju ;-)

Komentarz

• TomekS
              Początki nałogu
              • 2005
              • 274

Zamieszczone przez t00mcio Zobacz wpis
              super to wyszlo - najbardziej ta kra (czy moze małe góry lodowe)
              jak siedzę w 30stopiach w nieklimatyzowanym ...

juz się chyba przegrzałem, bo ptaszyna wydaje mi sie odrobinę poruszona - bez ISa było ?

Z ISem, jak najbardziej.
              !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
              Zamieszczone przez marekb Zobacz wpis
              gratuluję, mistrzostwo świata, ja też tam chcę... miejsca bajkowe i jesli sie tam kiedys znajdę to tylko twoja wina. Maja choć dobrego browka..??
              Browka nie, do niedawna jeszcze piwo było zakazane (!!). Mają Brennivin, poszukaj w necie ;-)
              Zamieszczone przez x-mac Zobacz wpis
              Dobre foty! Trzeba będzie zrobić przetasowania w planach wyjazdów na najbliższe 10 lat, szczególnie marzy mi się aurora borealis
              Thingvallavatn pięknie oddane, w końcu to kraina Odyna, a nie Afrodyty
              Z maskonura masz prawo być zadowolony, ale u V nie ma "przebacz"...
              yyy.. nie łapię..

PS. Zorzy latem nie zobaczysz. My byśmy chcieli wybrać się do Islandii zimą albo wczesną wiosną, zobaczy zorzę oraz zamarźnięte i zasypane śniegiem wodospady..
              Zamieszczone przez manfred1 Zobacz wpis
              Tęczowe góry robią niesamowite wrażenie
              Oj tak. Szczególnie że przy ładnej pogodzie są jeszcze piękniejsze..
              Ostatnio edytowany przez TomekS; 2589. Powód: Automerged Doublepost
              5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |
              Zdjęcia -> http://smolarek.info

Komentarz

• x-mac
                Początki nałogu
                • 2009
                • 285

Zamieszczone przez TomekS Zobacz wpis
                Zorzy latem nie zobaczysz. My byśmy chcieli wybrać się do Islandii zimą albo wczesną wiosną, zobaczy zorzę oraz zamarźnięte i zasypane śniegiem wodospady..
                No właśnie! aa, i gejzery - zimą muszą robić niezłe wrażenie. Z tego co się doczytałem to najsłynniejszy, Geysir, zasadniczo śpi, a b. aktywny jest np. Strokkur (ok.30m), chociaż przy stale zwiększającym się ruchu turystycznym to niedługo trzeba będzie wykupywać "miejscówkę" na fotografowanie...
                Tylko ten lekki zimowy chłodek...

1 2 3

Komentarz

• TomekS
                  Początki nałogu
                  • 2005
                  • 274

Zamieszczone przez x-mac Zobacz wpis
                  No właśnie! aa, i gejzery - zimą muszą robić niezłe wrażenie. Z tego co się doczytałem to najsłynniejszy, Geysir, zasadniczo śpi, a b. aktywny jest np. Strokkur (ok.30m), chociaż przy stale zwiększającym się ruchu turystycznym to niedługo trzeba będzie wykupywać "miejscówkę" na fotografowanie...
                  Tylko ten lekki zimowy chłodek...
                  Geysir jest aktywny tylko po trzęsieniach ziemi. Strokkur cały czas, regularnie. Ludzi dużo ale tylko latem.
                  Zdziwiłbyś się gdybym ci powiedział, że średnia temperatura zimą w Reykjaviku jest wyższa niż w NYC? :-) Oczywiście nie dotyczy to całej wyspy, ale akurat Geysir i Strokkur są niedaleko od stolicy.
                  5D MKII | EF 70-200 f4 L IS USM | EF 24-105 f4 L IS USM | EF 17-40 f4 L USM | EF 50 f1.8 |Speedlite 580 EX |

Komentarz

• adrianex

swietne zdjecia jak i te na twojej stronce,gratuluje mozliwosci takiego podrozowania

Komentarz

• Loome
                      Pełne uzależnienie
                      • 2008
                      • 1008

i kolejny do tłumu zachwyconych dołaczył swietne, zwlaszcza ze od dawna choruje na wyjazd do islandii

Komentarz

• TomekS
                        Początki nałogu
                        • 2005
                        • 274

Nie ma co chorować, po prostu trzeba jechać :-) Latem jest ciepło i przyjemnie, nawet bardzo nie wieje a widoki niezapomniane :-)

Komentarz

• Mellan
                          Pełne uzależnienie
                          • 2007
                          • 1851

No cóż, ja też jestem w gronie "chorujących" od jakiś dwóch lat...
                          Kilkudniowe wycieczki w cenie dobrej elki, na ciekawy plener, hmmm...
                          Fajne zdjęcia, świetne klimaty! Pozdrawiam i gdzieś w duchu zazdroszczę
                          C-F-K - forever

Komentarz

• angie
                            • 2008
                            • 11

Że przyłączę się do echów...Ale inaczej się nie da - zdjęcia świetne. 5 i 7 - dla mnie najlepsze. Łódeczki nie ruszać ..kurcze...no...super
                            Zdaje mi się, że zaczynam rozumieć, jak należy malować...
                            100-letni Tycjan

400D kit S10-20 C70-200 4f

Komentarz

Pracuję...
                            X