Ciekawe czy dziala w trybie zdjec seryjnych... znaczy jak cos wlezie w "rosiczke" (ta nasza pulapke ostrosci) to ona sobie potem sama wcisnie migawke ponownie.Zamieszczone przez muflon
Ciekawe czy dziala w trybie zdjec seryjnych... znaczy jak cos wlezie w "rosiczke" (ta nasza pulapke ostrosci) to ona sobie potem sama wcisnie migawke ponownie.Zamieszczone przez muflon
Wszystko fajnie i pieknie, ale gdzie radosc fotografowania ? Mi bardzo duza radosc sprawia wlasnie czekanie na ten moment, pomeczenie sie, wiele z moich "udanych" zdjec ma swoja historie, wspomnienia. Z takim czyms autorem zdjecia jest ..... elektronika aparatu a nie fotografZamieszczone przez muflon
![]()
Zaraz mnie na pewno zjecie, ale co tam, raz sie zyje![]()
Ale ja nie o tym... po prostu w wątku przytoczony był gość, który strasznie się napracował robiąc kosmiczny sprzęt, a tu - cyk - przełącznik w menu :-)Zamieszczone przez Polaco
No dobra, to jest nie do końca to samo, bo tam był wykryty ruch a tu po prostu mucha musi wlecieć dokładnie w przewidziane miejsce... ale jak uaktywnić wszystkie punkty AF to jest tego miejsca całkiem sporo :-)
Co za strata czasu...Paranoja i w dodatku nieostre.
Zamieszczone przez Zacytował muflon
a to nie jest to samo? Nie wiem moze nie potrafie przetlumaczyc na Polski wlasciwie tego co...Vitez pisze ;-) :PZamieszczone przez Vitez
Mniej więcej. Aparat stoi - nic nie robi. Przesuniesz mu rękę w obszarze ostrości - zrobi cykcykcykcykcyk. Zabierzesz rękę - przestanie. Znowu podstawisz - cykcykcyk. I tak do znudzenia: wyczerpania karty albo baterii. Dlatego wspomniałem o wireless i zasilaczu ;-)Zamieszczone przez gonzo44
Taaaa...Zamieszczone przez muflon
I potem na laptopie oglądasz 120 GB zdjęć pszczoły...
Super zabawa, no nie?![]()
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
Na dluuuuugie zimowe zieczory, dlatego nie ?Zamieszczone przez Grzdyll
![]()
Ciekawe. Gdyby wiedzieć, który pin przenosi zasilanie do silniczka AF to daloby się to zrobić bez opcji w menu. W trybie OneShot blokujesz przycisk, odlaczasz silniczek AF i efekt jest wlasnie taki. Hmm. choć właściwie continuous gorzej zadziała...
Hmm.. może zdjecie nie jest najlepsze, zważywszy na to że niechcący ustrzelone z iso 1600 :/ ale zbliżenie jest całkiem całkiem jak na 28-90mm + close-up 250D i co najważniejsze ostre jest..
http://senk.glt.pl/pszczola.jpg
Ja sie dołańczam do gratulacji dla pana p13ka za ważki.