Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 40

Wątek: Sprobujcie zrobic takie zdjecie!

Uzależniony Awatar mxdanish
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Osobiście jestem pod wrażeniem pomysłu "pułapki na owady" i jednocześnie gratuluje p13tce zdjęć "z ręki" - powalają!!!
    A sam chyba byłbym raczej za metodą tradycyjną. Co prawda nie mam w tym kierunku żadnego doświadczenia (do takich skomplikowanych urządzeń nie mam głowy,a "ręcznie" z owadami jeszcze nie walczyłem, zdaję sobie jednak sprawę że do łatwych wyzwań to nie należy) ale zgadzam się z Jac-em: co to za frajda gdy maszyna działa za człowieka...
    5DmII/BG-E6 + 1DmIII | EF 17-40/4 L | EF 28/1.8 | EF 50/1.4 | EF 85/1.8 | EF 70-200/2.8 L
    RS-80N3 | Speedlight 580 EX II + Sigma EF-500 DG Super | Manfrotto 055CLB + 141RC

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    Caly szacunek dla ciebie, ale to nie jest jednak to samo.
    Wazki czesto lubia zawisnac w powietrzu i choc wymaga to
    cierpliwosci i samozaparcia, takie zdjecia jak twoje sa
    mozliwe (znowu - nie latwe ;-)).

To i ja sie swoja dziewczyna pochwale bo udalo jej sie raz skorzystac z "zawisu" . Jednak nie wazka a bodajze osa jakas? Zawisla sobie przed kwiatkiem:
    http://vitez.ceron.pl/sigma2.jpg

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To i ja sie swoja dziewczyna pochwale bo udalo jej sie raz skorzystac z "zawisu" . Jednak nie wazka a bodajze osa jakas? Zawisla sobie przed kwiatkiem:
    http://vitez.ceron.pl/sigma2.jpg
    Czy doswietliles lampa ze masz takie czarne tlo ?
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Czy doswietliles lampa ze masz takie czarne tlo ?
    Nie. Bardzo krotki czas naswietlania na bardzo jasnym pierwszym planie w bardzo jasny, sloneczny dzien. Przypadkiem jej wyszlo bo aparat miala na P .

Początki nałogu Awatar Semtex
    Miasto
    Poznań
    5d + L plecak

Domyślnie

Vitez bardzo fajna fota
    body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
    digart|wikaad

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

mi tez sie podoba, ale piles przy okazji tego zdjecia do zalaczenia aparatu na dwa tygodnie i wroceniu po lowach ? z calym szacunkiem dla Twojej dziewczyny, ale widac estetyka nie zawsze idzie w parze z pojeciem o technice, mniemam ze Twoja dziewczyna tego pojecia nie ma, za to ten przypadkowo popelniony strzal, no jest estetyczny i to bardzo
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorin
    mi tez sie podoba, ale piles przy okazji tego zdjecia do zalaczenia aparatu na dwa tygodnie i wroceniu po lowach ? z calym szacunkiem dla Twojej dziewczyny, ale widac estetyka nie zawsze idzie w parze z pojeciem o technice, mniemam ze Twoja dziewczyna tego pojecia nie ma, za to ten przypadkowo popelniony strzal, no jest estetyczny i to bardzo
    3 razy przeczytalem i ni w zab nie rozumiem

Pełne uzależnienie Awatar thorin
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    3 razy przeczytalem i ni w zab nie rozumiem

chwale Twoja dziołche...
    przebłysk geniuszu japońskich inżynierów posiadam, człowieku, dziewiętnastoletni Canon...
    pozor, teď vyletí ptáček, usměj se hezky a řekni sýr.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Pamiętacie?
    Pamiętacie. No to poczytajcie (z opisu PFn 1Dmk2):
    P.Fn-16 is the automatic focus preset shutter release function. Enabling this function and selecting manual focus mode on the lens allows the photographer to fully depress the shutter, and the shutter will not fire until the AF system detects that something has moved into focus. In most situations, this is most easily done with the use of a remote shutter release cord or some other method that allows the shutter to remain depressed for long periods of time. To use this mode, put the lens in manual focus mode, prefocus on the spot that you want to photograph if something moves into focus in it, and fully depress the shutter. When a subject moves into view and into focus, the shutter automatically trips. Note that the camera is drawing power and metering the entire time that the shutter is depressed, significantly reducing battery life. If the camera is in continuous shooting mode, the frames will continue to be exposed until either the subject moves out of focus, the camera’s buffer is full, or the batteries are exhausted.
    Czyli krótko mówiąc: podłączamy zasilacz, wireless transmitter, ustawiamy focus gdzieś przed kwiatek i zostawiamy na tydzień

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów