Witam!
Mam za kilka dni wykonać sesję dla koleżanki w Katowicach lub w Chorzowie ale nie wiem jakie miejsca wybrać. Czy ktoś z okolic mógłby mi coś zaproponować.
Witam!
Mam za kilka dni wykonać sesję dla koleżanki w Katowicach lub w Chorzowie ale nie wiem jakie miejsca wybrać. Czy ktoś z okolic mógłby mi coś zaproponować.
Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
ja miałem na Żabich Dołach - granica chorzowa z bytomiem,siemianowicami. i sobie chwaliłem, a nie przeludniony park ze skansenem. można też do jakiego egzotarium - czy jakoś tak - iść, są w sosnowcu i gliwicach. albo park Kościuszki.
canon
WPKiW - przy Łani masz tam jakieś rzeźby, ewentualnie planetarium. Możesz spróbować na terenach Huty Kościuszko od strony Chorzowa Starego.
nie wiem czego szukasz/oczekujesz![]()
na granicy sosnowca i katowic masz stawiki i bagry - sporo zieleni, w kierunku na myslowice familoki i tereny poprzemyslowe, w samych szopienicach i janowie fajne stare budownictwo ze slicznej czerwnej cegly - wszystko tramwajem 15 - do myslowic 14
edit: zobacz np. w zumim ulice/okolice borki, najlepiej za ostatnimi domami, jeszcze potem za torami - miedzy szopienicami a sosnowcem po wlasciwej stronie brynicy - odludne, troche straszne
jakbys jechal samochodem - nie ufaj nawigacji w zadna strone :-D
gdyby jednak padlo na stawiki w sonowcu wezcie paszporty![]()
Ostatnio edytowane przez vit ; 17-07-2009 o 13:58
witajcie
mam takie pytanie jednak będe robić w parku Kościuszki i w Chorzowie w parku i zastanawiam się na jednym , będę robić zdjęcia 70-200 f4 i 50mm i nie wiem czy będe musiał doświetlić lampą jeśli nie mam blendy aha ale mam dyfuzor Lightsphere C4 .
Canon Eos 40D/Canon Eos 6D / Canon EF-S 17-85 IS USM/ Canon EF 50 F1,4 USM / Canon EF 70-200 F4 IS USM / Canon EF 24-105 F4 IS USM / Samyang 8 F3,5 /Canon EF 17-40 F4 USM/ Canon Speedlite 580EX II Dyfuzor / Lowepro Nova 190AW/ Lowepro Slingshot 302AW / Karty Sandisk Extreme/ Zestaw Cokin
Witam
Przyłączę się do wątku.
Czy znacie może jakieś ciekawe miejsce na sesję plenerową ślubną ?
Najlepiej w okolicach Katowic.
Chciałbym, żeby to było coś oryginalnego, więc na pewno odpadają miejsca typu Pszczyna.
Mieliśmy pomysł na sesję w cyrku, ale jakoś nie mogę się dogadać z managerem cyrku :/, więc chyba odpuszczę.
Będę wdzięczny za podsunięcie jakichś fajnych pomysłów, a jakbyście mieli jakieś fotki albo linki to już całkiem wypas.
Pozdrawiam serdecznie i z góry dzięki
Canon 5d mk3 | 6D | C15 fiśaj | C16-35L II | C35L | C50 1.4 | S85 1.4 | C70-200L 2.8 IS | 3xYN600EX-RT | YN-E3-RT | na M42 - Zenitar 50 1,7 | Jupiter 9 | CZ Jena 135 f3.5
niedaleko od siewierza,w zabkowicach jest kamieniolom znany jako dolomity ,to moglo by byc interesujace .Ciezki sprzet ,koparki wielkie wywrotki. A moze cementownia w grodzcu , pewnie znasz jeziora pogoria w DG a czy pogoria nr 2 gdzie jest rezerwat ptakow bardzo ciekawy klimat. W tym samym rejonie w lesie jest byly magazyn materialow wybuchowych raczej jego ruiny.
Sam mialem tam sesje slubna. 2 lata temu kosztowalo mnie 100zl zeby robic fotki w palacyku ale to najlepsze fotki z calej sesji, naprawde warto.
W katowicach jak lubisz klimaty retro to nic tylko Nikiszowiec. Wiele filmow tam krecili, budynki z cegly, czerwone parapety, niesamowity klimat. Sa tez tory wiec mozna cos tez pstryknac na szynach ze zwrotnica itp.
W parku w Chorzowie polecam Lanie i ww rzezby.
Ps. Zna ktos ruiny starych budynkow i fabryk ala grodziec w okolicy Katowic??
Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 02-08-2009 o 08:48
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Niestety rzeźby w WPKiW lata świetności mają już dawno za sobą. W większości są zniszczone lub zdewastowane i moim zdaniem średnio nadają się jako "tło". Jeżeli chodzi o restaurację "Łania" to także nie ma w niej czegoś nadzwyczajnego, ot drewniany budynek z parasolkami "Żywca" na placu i małym stawem nieopodal. Jeżeli miałbym polecić coś na wzór "Łani" (czyli starszego i drewnianego) to wskazał bym na kościółek Michała Archanioła w Parku Kościuszki.
Ostatnio edytowane przez axk ; 02-08-2009 o 10:24
EOS + Speedlite