Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Jaki obiektyw na Egipt?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

ja po doswiadczeniach w cieplych krajach z proponowalbym sobie ja odpuscic. Podpinac uniwersalnego zooma do lustra to lepiej nie podpinac nic. Wzialbym kompakta G10, z uniwersalnym zakresem ogniskowych oraz RAW i jazda. Mialem kiedys 24-105 do 5D ale naprawde mialem wrazenie ze poza szybkim autofocusem to zestaw ten nie dal mi AZ tyle na wycieczce. Pozatym ciezkie to i wogole zwraca uwage bardzo.....lepiej nie. Teraz wybieram sie na krete i niestety nie mam G10 wiec biore 5D z 17-40 (caly czas bedzie na tym) i 400D (zona bierze) z podpietym pewno 70-200 albo 85tka stalka do zblizen i tyle. Nie ma sensu na pelna torbe a lustro z obiektywem uniersalnym - olac dziadostwo i focic dobrym kompaktem albo chociaz hybryda.
    Biore lustro ale tylko dlatego ze zaden kompakt nie da mi 17mm na FF (to wazny argument) no i nie mam G10.......
    Ale to tylko moje zdanie poparte doswiadczeniem
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Bywalec
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

[QUOTE=banan82;678436]ja po doswiadczeniach w cieplych krajach z proponowalbym sobie ja odpuscic. Podpinac uniwersalnego zooma do lustra to lepiej nie podpinac nic. Wzialbym kompakta G10, z uniwersalnym zakresem ogniskowych oraz RAW i jazda.

Tu już wybacz gosciu, ale jakiś fetysz przez Ciebie przemawia. W tak dobrych warunkach jak np. egipt, zdjęcia z takiego Tamrona 18-270 są naprawdę bardzo dobre i uwież mi przez lupę przy monitorze też będziesz zadowolony. A lżejszy plecak i więcej czasu dla bliskich docenisz po latach tym bardziej że w takiej oazie gdzie było 55 stopni w cieniu - nie myślisz jaki obiektyw użyć.
    50D, C28/1.8, C50/1.8, C85/1.8,C24-105, C70-200/4 IS

Uprawnienia umieszczania postów