Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Jaki obiektyw na Egipt?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Gripa moim zdaniem absolutnie nie. Lampa by mi się kilka razy przydała - do wypełnienia cieni na twarzy, ale nic więcej.

Bywalec Awatar LukasS
    Miasto
    Bielsko-Biała

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Gripa moim zdaniem absolutnie nie. Lampa by mi się kilka razy przydała - do wypełnienia cieni na twarzy, ale nic więcej.
    Przy takiej ilości światła - mała blenda wystarczy (o ile masz). Miałem tam ze sobą lampę i nie użyłem jej w ciągu dnia ani razu.
    10D + Stuff

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jeśli o mnie chodzi to nie mam. Poza tym blenda ma jedną wadę - ktoś ją musi trzymać.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mithil Zobacz posta
    Jak już miałeś doczynienia z czymś takim, to jak taki jednorazowy się obsługuje? pogoglowałem ale coś ciężko idzie mi z tym tematem...

Z tego co widzę tylko po zdjęciach takich aparatów to obsługa ogranicza się do "wyceluj i strzel" ?

Ewentualnie jakieś porady, trickiprzy robieniu zdjęcia takim aparatem ?
    jak to jak się obsługuje? zakładam, że umiesz robić zdjęcia sprzętem, który posiadasz? kadrujesz i robisz pstryk - obsługa kompaktu raczej nie wymaga jakichś tłumaczeń
    unikaj zbyt silnego nasłonecznienia w ciągu pełni dnia, miej słońce za plecami, no i raczej szukaj dobrze oświetlonych miejsc/ryb, staraj się nie ruszać w momencie robienia fotki (wstrzymaj oddech i nie majtaj pletwami)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kępno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    jak to jak się obsługuje? zakładam, że umiesz robić zdjęcia sprzętem, który posiadasz? kadrujesz i robisz pstryk - obsługa kompaktu raczej nie wymaga jakichś tłumaczeń
    unikaj zbyt silnego nasłonecznienia w ciągu pełni dnia, miej słońce za plecami, no i raczej szukaj dobrze oświetlonych miejsc/ryb, staraj się nie ruszać w momencie robienia fotki (wstrzymaj oddech i nie majtaj pletwami)

Moim 60d umiem robić fotki
    No właśnie o taką odpowiedź mi chodziło Bo byłem ciekaw
    czy poza spustem migawki i przekręceniem filmu na kolejną klatkę, następnie wycelowaniu i zrobieniu fotki jest jeszcze coś do obsługi w tych jednorazowych.

A wolę się zapytać niż po powrocie i wywołaniu zdjęć przeklinać na siebie ;p

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów